Συνολικά 43 άτομα ταξίδεψαν από τα τουρκικά παράλια κι εντοπίστηκαν σε Τήλο και Σύμη

Συνολικά 43 άτομα ταξίδεψαν από τα τουρκικά παράλια κι εντοπίστηκαν σε Τήλο και Σύμη

Συνολικά 43 άτομα ταξίδεψαν από τα τουρκικά παράλια κι εντοπίστηκαν σε Τήλο και Σύμη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 356 ΦΟΡΕΣ

Άλλα 24 άτομα εντοπίστηκαν σε παραλιακή περιοχή της Τήλου και διασώθηκαν από τους Λιμενικούς, ενώ ένας εξ αυτών είχε χάσει τις αισθήσεις του και διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Οι λιμενικοί συνέλαβαν έναν 18χρονο αλλοδαπό καθώς φέρεται ως ο χειριστής της βάρκας με την οποία ταξίδεψαν από τα τουρκικά παράλια.

Πιο αναλυτικά, τις πρωινές ώρες προχθές, η Λιμενική Αρχή της Τήλου ενημερώθηκε για την ύπαρξη αλλοδαπών σε βραχώδες σημείο, απέναντι από την παραλιακή περιοχή “ΔΕΣΠΟΤΗ ΝΕΡΟ” της Τήλου.

Στο σημείο μετέβη το επιβατηγό τουριστικό πλοίο “ΗΡΙΝΝΑ” Ν.Ρ. 328, στο οποίο επέβαιναν στελέχη ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν και περισυνέλλεξαν από την προαναφερθείσα περιοχή 24 άτομα (15 άντρες, 01 γυναίκα και 08 ανήλικα) και έναν άντρα χωρίς τις αισθήσεις του. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Λιβαδιών της Τήλου. Ο άντρας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και διακομίστηκε στο Ιατρείο Λιβαδιών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από τη Λιμενική Αρχή της Τήλου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 18χρονος εκ των αλλοδαπών, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τους διασωθέντες ως ο χειριστής της βάρκας, ενώ η λέμβος στην οποία επέβαιναν καταστράφηκε.

Εκτός των παραπάνω, συνολικά 19 άτομα μεταξύ των οποίων 8 ανήλικα παιδιά ταξίδεψαν με ταχύπλοο σκάφος από τα τουρκικά παράλια και εντοπίστηκαν στη νησίδα Νίμο, στη Σύμη.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, προχθές το μεσημέρι, σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σύμης, ταχύπλοο σκάφος να κινείται με ταχύτητα από τα τουρκικά παράλια με κατεύθυνση τις βορειοανατολικές ακτές της νησίδα «Νίμο». Στη συνέχεια, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Σύμης, εντόπισαν σε βραχώδη δύσβατη περιοχή της νησίδας «Νίμο» δεκαεννέα (19) αλλοδαπούς (10 άντρες, 01 γυναίκα και 08 ανήλικα) οι οποίοι περισυλλέχθηκαν με την συνδρομή ιδιωτικού μέσου. Κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει τις πρωινές ώρες προχθές από την περιοχή “ΝΤΑΤΣΑ” της Τουρκίας με ταχύπλοο σκάφος, ενώ κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ έκαστος στον χειριστή της βάρκας, για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Σύμης.

Διαβάστε ακόμη

Ο ρόλος της Καινοτομίας και της Τοπικής Κοινωνίας στη Βιώσιμη Μετάβαση των Νησιών στο επίκεντρο του θερινού σχολείου Τήλου

Τα τελικά αποτελέσματα στο νησί της Τήλου - Πρώτο το ΠΑΣΟΚ με διαφορά μίας ψήφου

Nέο υπερσύγχρονο ασθενοφόρο απέκτησε η Τήλος

«Νάνο…μπερδέματα με Τηλο…μαγειρέματα»: Παραμύθι για την Τήλο με "πινελιές" από τους μαθητές του νησιού!

Σχολικό σταυροδρόμι στην Τήλο

Μαρία Καμμά: Kραυγή αγωνίας από Τήλο

Ξεκίνησε η λειτουργία της Παλαιοντολογικής Έκθεσης Νάνων Ελεφάντων Τήλου "ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ"

Προφυλακίστηκαν δύο Σύριοι για μεταφορά μεταναστών