Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Ηχοχρώματα,  μια πανδαισία ήχων...

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1145 ΦΟΡΕΣ

«Ηχοχρώματα». Με τον τίτλο αυτό, τα τελευταία τρία χρόνια, η χορωδία ενηλίκων του Δημοτικού Ωδείου Ρόδου παρουσιάζει την δουλειά της σε μία ετήσια συναυλία: Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων…

Έτσι και εφέτος, την ερχόμενη Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στις 8.30 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου θα παρουσιαστεί η μοναδικής αισθητικής και ποιότητας συναυλία της Χορωδίας αυτής, με μία ξεχωριστή επιλογή τραγουδιών, μία ενδιαφέρουσα εναλλαγή φωνών –κάποια σε πεντάφωνη επεξεργασία- και ειδών μουσικής, που θα κινηθεί από τραγούδια κλασικών δημιουργών ανά τους αιώνες, μέχρι σύγχρονα ελληνικά και ξένα με ιδιαίτερη σημασία στον στίχο.

Σημαντική θα είναι επίσης η συμμετοχή του εργαστηρίου παιδικής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Ρόδου, που θα συμμετάσχει με 4 τραγούδια.
Η συναυλία θα τελειώσει με μικρό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, για την επέτειο των 30 χρόνων από τον θάνατό του, με τραγούδια της παιδικής χορωδίας σε σύμπραξη με αυτήν των ενηλίκων.

Από τα δυνατά στοιχεία της συναυλίας, πέραν των τραγουδιών φυσικά, τα ευρηματικά και καίρια κείμενα του Βαγγέλη Κατσογριδάκη, που θα αποδώσει όπως πάντα με μαεστρία ο Ευάγγελος Σπάρταλης και θα βάλει το κοινό ακριβώς στο θέμα τους και στο κλίμα της εποχής.

Στη συνοδεία του πιάνου η Σεβαστή Χατζηστρατή, στα κρουστά η Άννα Νικητιάδη.
Γραφιστική επιμέλεια αφίσας: Ειρήνη Βουτυράκη.
Δημιουργία λογότυπου: Σπύρος Πλατής.

Εικονογράφηση λογοτύπου: Δόμνα Παναγοπούλου.
Στη Διεύθυνση χορωδίας η μαέστρος Άντζελα Σπανού, που ενώνει με τη μουσική διδασκαλία της τα μέλη της χορωδίας, στο σύνολο που θα απολαύσει από την πρώτη νότα έως την τελευταία.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Διαβάστε ακόμη

Ξεκίνησε χθες το Διεθνές Φόρουμ Πιάνου και το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής

Οι Χαΐνηδες σήμερα στη Ρόδο

Το Σάββατο 6 Ιουλίου η Γιορτή Γεωργού και Κτηνοτρόφου στη Μονόλιθο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου

Το 1ο Φεστιβάλ Τακακιού 14 Ιουλίου στην Παστίδα

Εκδήλωση για το εταιρικό δίκαιο στις επιχειρήσεις τουρισμού

Ροδίτισσα αγιογράφος θα συμμετάσχει σε διεθνή έκθεση στη Νέα Υόρκη

Εικαστική Έκθεση της Νάντιας Σκορδοπούλου