Λύση με χάραξη νέου δρόμου για τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Λειβάδας Αρχαγγέλου!

Λύση με χάραξη νέου δρόμου για τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Λειβάδας Αρχαγγέλου!

Λύση με χάραξη νέου δρόμου για τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Λειβάδας Αρχαγγέλου!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1716 ΦΟΡΕΣ

Πιο πιθανό όσο ποτέ άλλοτε είναι το ενδεχόμενο πια από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να λειτουργήσει το νέο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή της Λειβάδας Αρχαγγέλου.

Πρόκειται για ένα κτήριο υπερσύγχρονο κι απομένουν ελάχιστες λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό, ώστε να υποδεχτεί δεκάδες μαθητές και μαθήτριες από το 2ο Δημοτικό που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού.

Όταν γίνει η μετεγκατάστασή τους χωρίς πρόβλημα, τότε θα φιλοξενηθεί στο παλιό κτήριο, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΠΑ.Λ. Αρχαγγέλου.

Το μοναδικό «αγκάθι» ήταν μέχρι και πριν από ένα διάστημα, η έξοδος των οχημάτων από το νέο δημοτικό, καθώς η διασταύρωση βρίσκεται σ’ ένα σημείο της Ρόδου-Λίνδου αρκετά επικίνδυνο, εξαιτίας της έλλειψης ορατότητας.

Αυτό όμως λύθηκε με σημαντικές κινήσεις από τη Δημοτική Κοινότητα Αρχαγγέλου και προσωπικά από τον πρόεδρό της, κο Χρήστο Ίκουτα.

Λίγα μέτρα από την είσοδο του κτηρίου υπάρχει αγροτικός δρόμος, που με την κατάλληλη διαπλάτυνση, ασφαλτόστρωση και τοποθέτηση προστατευτικών σε συγκεκριμένα σημεία, λύνει το πρόβλημα, φτάνοντας μέχρι τον δρόμο προς Αίθωνα, κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Κωνσταντίνου.

Ήδη έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς κι έχουν ληφθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις για να προχωρήσει το έργο, και να μην υπάρξει η οποιαδήποτε ένσταση αφορά την ασφάλεια.

Φυσικά, ο συγκεκριμένος μονόδρομος θα χρησιμοποιείται από γονείς, δασκάλους και γενικώς εργαζόμενους για την επιστροφή τους στη Ρόδου-Λίνδου, αφού η διασταύρωση κοντά στους Αγίους Θεοδώρους εξυπηρετεί μια χαρά την είσοδο οχημάτων προς το κτηριακό συγκρότημα.

Η «Ροδιακή» επισκέφτηκε το νέο σχολείο στην περιοχή της Λειβάδας και φυσικά βρέθηκε στον δρόμο εκείνο προς τον Άγιο Κωνσταντίνο, αφού και στην τωρινή του κατάσταση μπορεί να εξυπηρετήσει Ι.Χ.!

Το έργο αυτό δεν αφορά μόνο το σχολείο, έχοντας ως δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα λειτουργήσει και το Παλαιοντολογικό Μουσείο εκεί κι ο ασφαλής δρόμος της επιστροφής προς τη Ρόδου-Λίνδου θα ωφελήσει τους επισκέπτες.

Διαβάστε ακόμη

Λειτουργεί (επιτέλους) ιατρείο στην Ακρόπολη της Λίνδου

Κ. Νικολαΐδου: Είναι πολιτική απόφαση του περιφερειάρχη να ενσωματωθούν οι προκλήσεις της εποχής στο Οργανόγραμμα της ΠΝΑι

Κατά της προτεινόμενης τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η παράταξη της Χρύσας Καραγιάννη

Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νότιας Δωδεκανήσου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συνάντησε χθες στο Δημαρχείο ο Αλέξανδρος Κολιάδης

Εργολάβοι διεκδικούν 1,7 εκατομμύρια ευρώ από τη ΔΕΥΑΡ χωρίς να υπάρχουν συμβάσεις

Ρόδος: Αρνήθηκε ο 45χρονος ότι βιντεοσκοπούσε τη θετή του κόρη στο μπάνιο

Πώς έγραψαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι υποψήφιοι/-ες από τα σχολεία της Ρόδου