Δήμος Νισύρου: 76 χρόνια μετά, οι Παλαιστίνιοι ζουν ξανά δεύτερη Νάκμπα

Δήμος Νισύρου: 76 χρόνια μετά, οι Παλαιστίνιοι ζουν ξανά δεύτερη Νάκμπα

Δήμος Νισύρου: 76 χρόνια μετά, οι Παλαιστίνιοι ζουν ξανά δεύτερη Νάκμπα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 874 ΦΟΡΕΣ

Από τον δήμο Νισύρου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Δήμος Νισύρου, όπως κάθε χρόνο, ανήρτησε σήμερα την Παλαιστινιακή σημαία στο Δημαρχείο για να τιμήσει την 76η Επέτειο Μνήμης της Νάκμπα, ή αλλιώς “καταστροφή”, του 1948, όταν 15.000 Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν, 950.000 Παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν δια της βίας από τις πατρογονικές τους εστίες, και 481 Παλαιστινιακά χωριά και πόλεις εξαφανίστηκαν από τον χάρτη  καταστράφηκαν ολοσχερώς, ξεκινώντας την εθνοκάθαρση της Παλαιστίνης. 

Σήμερα, 76 χρόνια μετά, εκείνη η τραγική στιγμή στην ιστορία του Παλαιστινιακού Λαού μπορεί να φανεί μικρή σε σύγκριση με την τραγωδία που εκτυλίσσεται τώρα στη Γάζα. Με πάνω από 35.000 νεκρούς και 75.500 τραυματίες από την έναρξη του πολέμου, ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται συνεχώς, με την πλειονότητα αυτών να είναι παιδιά. Η καταστροφή στη Γάζα είναι ολοκληρωτική, με τα 2/3 των σπιτιών κατεστραμμένα και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού εκτοπισμένο. Παιδιά πεθαίνουν από την πείνα, ενώ ο υποσιτισμός απειλεί τον πληθυσμό που προσπαθεί να επιβιώσει. Είναι καθήκον μας ως διεθνούς κοινότητας να αναλάβουμε δράση και να διασφαλίσουμε την παροχή βοήθειας και προστασίας σε αυτούς που την έχουν ανάγκη.

Ο Δήμος Νισύρου στέκεται αλληλέγγυος με τον παλαιστινιακό λαό σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Εκφράζουμε την ακλόνητη υποστήριξή μας για ένα Ανεξάρτητο Κράτος της Παλαιστίνης στα υπάρχοντα σύνορα προ του 1967 και καλούμε όλες τις κυβερνήσεις και τα μέλη της διεθνούς κοινότητας να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την προαγωγή της ειρήνης και της δικαιοσύνης στην περιοχή.

Με αφορμή την επέτειο της Νάκμπα, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών διοργανώνει στις 17 Μαϊου, ημέρα Παρασκευή, την Εκδήλωση – Συζήτηση:
"1948 - 2024: Η Συνεχής Παλαιστινιακή Νακμπά", ώρα Ελλάδας 17.00-20.00.
Η εκδήλωση, οργανωμένη ως συζήτηση πάνελ, θα εξετάσει το ιστορικό πλαίσιο των γεγονότων του 1948 και τη συνεχιζόμενη δοκιμασία της Νακμπά τα τελευταία 76 χρόνια, κορυφώνοντας στον τρέχοντα πόλεμο στη Γάζα. Θα παρουσιάσει επίσης μαρτυρίες για την τρέχουσα σύγκρουση και θα αναδείξει τις διεθνείς υποχρεώσεις και ευθύνες.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ζωντανή μετάδοση στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ, στο παρακάτω link: https://webtv.un.org/en/asset/k1q/k1qln4hbhb?_gl=1*nnzx00*_ga*MTg3MjE1MzIxMC4xNzE1NjkwNTQy*_ga_TK9BQL5X7Z*MTcxNTY5MDU0MS4xLjEuMTcxNTY5MDU2OS4wLjAuMA

Διαβάστε ακόμη

Μικρής έκτασης φωτιά σήμερα στη Νίσυρο

Επίσκεψη του δημάρχου Νισύρου στην Τουρκία - Θεμέλια για τη φιλία των λαών της περιοχής

Αποστολή Ιατρικού Κλιμακίου στη Νίσυρο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω της εταιρείας «ΓΑΛΗΝΟΣ»

Νίσυρος: Ανανέωση του πιστοποιητικού ISO 14001 για το σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης του δήμου

Συνεχίζει και φέτος το πρόγραμμα «Αθλητικά Μονοπάτια» στη Νίσυρο

Τα τελικά αποτελέσματα στον δήμο Νισύρου

Πρωτιά της Νέας Αριστεράς και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στη Νίσυρο!

Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών - Συμμετοχή του Τμήματος Γεωλογίας του ΕΚΠΑ και του δήμου Νισύρου