Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 706 ΦΟΡΕΣ

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 21χρονος Τούρκος και 33χρονος Ρώσος που είχαν συλληφθεί και κρατούνταν στη φυλακή ως διακινητές για τη μεταφορά παράνομων αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στην Κω.

Οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί αρχές Σεπτεμβρίου 2023 από λιμενικούς μετά από καταδίωξη και κατηγορούνταν ότι νωρίτερα από τη σύλληψή τους, είχαν αποβιβάσει με το ταχύπλοο που κυβερνούσαν, άγνωστο αριθμό ατόμων (τουλάχιστον 10 άτομα) στην παραθαλάσσια περιοχή «Προφήτης Ζαχαρίας» της Κω.

Σε βάρος του 21χρονου και του 33χρονου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και μετά τις απολογίες τους, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στις φυλακές.
Χθες έγινε η δίκη τους και το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και το δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Δημήτρη Ζιώγα και Νικήτα Μπόλκα, έκρινε αθώους τους δύο αλλοδαπούς, απαλλάσσοντάς τους από κάθε κατηγορία.

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2023 λίγο μετά τα μεσάνυκτα, οπότε και περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. της Λιμενικής Αρχής Κω, ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος να προσεγγίζει τις νότιες ακτές της Κω και να αποβιβάζει σημαντικό αριθμό ατόμων, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Το εν λόγω σκάφος δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς και αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Ακολούθησε καταδίωξη και ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου σκάφους, ενώ οι δύο (02) αλλοδαποί επιβαίνοντες περισυλλέχτηκαν από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το Λιμεναρχείο Κω, που διενήργησε την προανάκριση, συνελήφθησαν ο 33χρονος και ο 21χρονος, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης) και του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα) όπως ισχύει, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω μέσο διακίνησης.

Διαβάστε ακόμη

Δύο Ιρακινοί και ένας Παλαιστίνιος σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

27χρονος εισέβαλε σε σπίτι και επιχείρησε να ασελγήσει σε 12χρονo

Με δύο πήλινους αμφορείς στην κατοχή του εντοπίστηκε ο 56χρονος που αναζητούσε χρυσό και αρχαιότητες σε υπαίθριο χώρο στην Κάλυμνο

Συνελήφθη 24χρονος που κυκλοφορούσε στη Ρόδο με το διαβατήριο του δίδυμου αδελφού του

Έκλεψαν πορτοφόλι από ξενοδοχείο

35χρονη έκλεψε 4 χρυσές αλυσίδες

Διακινητές μεταναστών επιχείρησαν να εμβολίσουν περιπολικό του λιμενικού στη Ρόδο

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία