Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 649 ΦΟΡΕΣ

Δεν κατάφερε ο Κολοσσός H Hotels Collection προχθές στο Περιστέρι να πάρει μια νίκη που θα τον έβαζε πια σε πλεονεκτική θέση στη «μάχη» για την πρόκρισή του στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Stoiximan Basket League.

Ουσιαστικά το… πάλεψε για 15 λεπτά, αλλά στη συνέχεια δεν είχε λύσεις απέναντι στους γηπεδούχους με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 79-63. Επόμενη αναμέτρηση των «θαλασσί» με τους Περιστεριώτες την ερχόμενη Κυριακή (17.15) στο κλειστό της Καλλιθέας για να ισοφαρίσουν με νίκη και να στείλουν πάλι τη σειρά των αγώνων εκτός έδρας.


Πώς κύλησαν οι περίοδοι
-Γρήγορος ρυθμός στην πρώτη περίοδο, όταν το Περιστέρι bwin διαθέτοντας επιθετική δεινότητα, έβγαλε περισσότερες φάσεις με θέαμα κι ευστοχία, για να ξεκινήσει να «χτίζει» μια διαφορά. Από την άλλη, ο Κολοσσός H Hotels Collection έχασε πολλές εναέριες «μονομαχίες» και υπέπεσε σε λάθη, δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες στους γηπεδούχους.


-Στα τρία πρώτα λεπτά, όσον αφορά τη δεύτερη περίοδο, ο Κολοσσός H Hotels Collection κατάφερε να… τρέξει ένα σερί 10-2 και να μπει μπροστά στο σκορ με 24-25, όμως από ‘κείνο το σημείο και μετά τίποτα δεν λειτούργησε για τους «θαλασσί». Τα χαμένα ριμπάουντ σε συνδυασμό με την ευστοχία του Περιστερίου bwin από το τρίποντο είχαν ως αποτέλεσμα ένα σερί 15-4, για να πάρουν οι γηπεδούχοι μια διαφορά δέκα πόντων (39-29) στο 1.34’’ και στη συνέχεια να την αυξήσουν ως το ημίχρονο.
-Σε άμυνα ζώνης ο Κολοσσός H Hotels Collection στην τρίτη περίοδο, προσπάθησε ν’ ανακόψει τον επιθετικό ρυθμό του Περιστερίου bwin, που όμως βρήκε λύση και πάλι με την ευστοχία του από την περιφέρεια.

Οι «θαλασσί» δεν ήταν καθόλου καλοί επιθετικά κι έδωσαν στους γηπεδούχους από ένα χρονικό σημείο και μετά εύκολα καλάθια.
-Στην τέταρτη περίοδο, ο Κολοσσός H Hotels Collection δεν μπόρεσε με τίποτα να βρει έναν καλό ρυθμό με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να έχουν συνεχώς τη διαφορά και μάλιστα να την αυξάνουν, για το τελικό 79-63.


Διαιτησία: Πιτσίλκας, Τσώνος, Κωνσταντινίδου
Τα δεκάλεπτα: 22-15, 44-30 (ημ.), 66-50, 79-63
Περιστέρι bwin: (Σπανούλης): Μήτρου-Λονγκ 12 (2), Ράνγκλαντ 9 (2), Ουίλιαμ 6 (2), Τόμπσον 3, Χουγκάζ 10 (2), Ντάγκουμπιτς 10 (1), Λαβ 10 (1), Πουλιανίτης 3 (1), Κασελάκης 4, Ρένφρο 10, Ζούγρης 2.
Κολοσσός H Hotels Collection (Σεγούρα): Γκάουντλοκ 15 (2), Ουτόμι 2, Καμαριανός, Σίτου 5, Περάντες 8, Κολοβέρος 7 (1), Μπραΐκοβιτς 19 (1), Παπαγιάννης 2, Χατζηνικόλας, Μπιλλής, Παπαδάκης 1, Πόλεϊ 4.


Ο Γκάουντλοκ στην 20άδα των σκόρερ του Κολοσσού H Hotels Collection
Ο Άντριου Γκάουντλοκ ήταν ένας από τους δύο παίκτες του Κολοσσού H Hotels Collection που έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων στο Περιστέρι–ο άλλος ήταν ο Μπραΐκοβιτς. Ο Αμερικανός είχε 15 πόντους με τους οποίους μάλιστα μπήκε στην 20άδα της λίστας των σκόρερ των «θαλασσί» στη Stoiximan Basket League. Ο Γκάουντλοκ έφτασε τους 348 πόντους και «έπιασε» στην 20ή θέση της λίστας τον Τρέβορ Μπράιαντ που έπαιξε στην ομάδα της Ρόδου στη σεζόν 2005-06.

Ακόμη για τους «θαλασσί»…
*Ο Λούκα Μπραΐκοβιτς σημείωσε το πρώτο double-double της φετινής post season έχοντας 19 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο σέντερ της ομάδας της Ρόδου έφτασε για 6η φορά σε μία τέτοια επίδοση και «έπιασε» τον Σακούρ Τζούστον στην 3η θέση της σχετικής λίστας πίσω από τους Τσαντ Μπράουν (11) και Τζόε Ράγκλαντ (7).


Επτά από τα 10 ριμπάουντ του ήταν αμυντικά, με αυτά έγινε ο 25ος στην ιστορία της ομάδας που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό και «έπιασε» στην 20ή θέση της σχετικής λίστας με 101 τους Ρούμπιν Μπόικιν, Τρέβορ Μπράιαντ και Τζουβόντε Ρέντικ.
Με τα τρία επιθετικά του ριμπάουντ, ο Αυστριακός «σκαρφάλωσε» μία θέση σε αυτήν τη λίστα του Κολοσσού H Hotels Collection. Ανέβηκε στην 6η αφού έφτασε τα 79 και ξεπέρασε τον Τρέβορ Μπράιαντ που είχε 77.


Παράλληλα, έγινε ο 4ος μπλοκέρ των «θαλασσί» στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Με τη μοναδική του τάπα στο χθεσινό παιχνίδι, έφτασε τις 28 ξεπερνώντας και σε αυτήν τη λίστα τον Μπράιαντ που είχε 27.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Συνεχίζονται οι επαφές, «χτίζει» το νέο ρόστερ

Αήττητος ο Αλέξανδρος Φάρελλ, κέρδισε και τον Miroslav Serban στην Αγγλία!

Ξανά στη Χαλκίδα οι Δωδεκανήσιοι για το Πανελλήνιο στίβου Κ16

Τα αποτελέσματα στις ημερίδες του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Α.Ε. Κατταβιάς: Επέστρεψε ο Διακοηλίας

Λάουρα κι Ελιμπιόνα Ζενέγια συμμετέχουν στα «Τοφάλεια»

Αγιος Ισίδωρος: Ανανέωσε και ο Στελλάς

Ποδόσφαιρο: «Έφυγε» από τη ζωή ο Μικές Ρήγας