Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1746 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσει 39χρονος που είχε συλληφθεί να μεταφέρει από την Αθήνα στο νησί μας ποσότητες 300 γραμμαρίων ηρωίνης, 400 ml μεθαδόνης και ναρκωτικά χάπια, ραμμένα στη φόδρα του μπουφάν του.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί στη Ρόδο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών πριν από επτά χρόνια και την προσεχή Δευτέρα (20 Μαΐου) πρόκειται να δικαστεί η έφεση που έχει ασκήσει ο 39χρονος κατά της απόφασης που εξέδωσε το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (πρωτόδικο δικαστήριο) τον Μάρτιο του 2018.

Ειδικότερα, το πρωτόδικο δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Άκη Δημητριάδη είχε επιβάλει στον 39χρονο ποινή φυλάκισης τριών ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Με την ίδια απόφασή του το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου είχε κρίνει αθώους λόγω αμφιβολιών τούς τρεις συγκατηγορουμένους του (δύο άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας –τότε- 38, 33 και 27 ετών, τους οποίους βάραινε η κατηγορία της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών για ιδία αποκλειστικά χρήση.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 7 Μαΐου 2017 το απόγευμα μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, με τη σύλληψη του 39χρονου, ενώ όλα είχαν ξεκινήσει όταν, το προηγούμενο από τη σύλληψη διάστημα, οι αστυνομικοί που είχαν θέσει σε διακριτική παρακολούθηση τον 39χρονο, διαπίστωσαν ότι στις 3, 4 και 5 Μαΐου 2017 προμήθευσε σε τουλάχιστον τρεις τοξικομανείς ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Ο ίδιος στις 6 Μαΐου 2017 αναχώρησε αεροπορικώς από την Ρόδο για την Αθήνα για να επιστρέψει την αμέσως επόμενη ημέρα το απόγευμα (7 Μαΐου 2017).

Μόλις ο 39χρονος αφίχθη στο αεροδρόμιο, δεν περίμενε να παραλάβει τη βαλίτσα του αλλά εξήλθε και αφού πήρε ένα ταξί, μετέβη στο σπίτι του εγκαταλείποντας την αποσκευή του. Αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση και είχαν θέση σε διακριτική επιτήρηση τις κινήσεις του δράστη, τον ακινητοποίησαν για έλεγχο. Παράλληλα, εντοπίστηκε η αποσκευή του μέσα στην οποία υπήρχε ένα μπουφάν στη φόδρα του, οποίου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες και ραμμένες:
• Έξι αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη βάρους 294,5 γραμμαρίων
• Τέσσερα φιαλίδια που περιείχαν συνολικά ποσότητα μεθαδόνης 400 ml
• Οκτώ ναρκωτικά χάπια
• Τρεις κάρτες σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας
• Απόκομμα αεροπορικού εισιτηρίου

Επίσης, στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό πόσο των 415 ευρώ.
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν:
• Μικροποσότητα ηρωίνης
• Τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
• Τριάντα τρία ναρκωτικά χάπια
• Ζυγαριά ακριβείας

Όλα τα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν, ενώ ο 39χρονος, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Άκη Δημητριάδη προσήχθη ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Διαβάστε ακόμη

Δύο Ιρακινοί και ένας Παλαιστίνιος σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Με δύο πήλινους αμφορείς στην κατοχή του εντοπίστηκε ο 56χρονος που αναζητούσε χρυσό και αρχαιότητες σε υπαίθριο χώρο στην Κάλυμνο

Συνελήφθη 24χρονος που κυκλοφορούσε στη Ρόδο με το διαβατήριο του δίδυμου αδελφού του

Έκλεψαν πορτοφόλι από ξενοδοχείο

35χρονη έκλεψε 4 χρυσές αλυσίδες

Διακινητές μεταναστών επιχείρησαν να εμβολίσουν περιπολικό του λιμενικού στη Ρόδο

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία

Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν εναντίον 25χρονου για μεταφορά αλλοδαπών