39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1797 ΦΟΡΕΣ

Για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας θα δικαστεί 37χρονος, την προσεχή εβδομάδα, από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση εκδικάζεται δεύτερη φορά, καθώς πρόκειται για την έφεση που έχει ασκήσει ο 37χρονος κατά της απόφασης που έλαβε το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Νοέμβριο του 2011.
Συγκεκριμένα, το πρωτόδικο δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Στέλιου Κιουρτζή και Φώτη Ρωμαίου, αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον 37χρονο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας στο πρωτόδικο δικαστήριο παραστάθηκε ο κ. Γιώργος Μαυρομμάτης.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η πράξη για την οποία κατηγορείται ο 37χρονος φέρεται να τελέστηκε το χρονικό διάστημα από τις 28 Αυγούστου 2008 έως 18 Φεβρουαρίου 2016. Τότε ο 37χρονος φέρεται ως υπεύθυνος επιχείρησης στη Ρόδο να έκοψε το σύρμα σφραγίδας του καλύμματος ακροδεκτών του συγκεκριμένου μετρητή της επιχείρησης και να άνοιξε τα λαμάκια, με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται η κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας που γίνονταν.

Η δε εκτιμώμενη αξία της διαφυγούσας ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, ανέρχεται σε 369.436 ευρώ, και επιπρόσθετα το ποσό των 55.794 ευρώ το Φ.Π.Α.

Αξίζει να σημειωθεί πως, κατά την ακροαματική διαδικασία, στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (πρωτόδικο δικαστήριο), είχαν επισημανθεί οι ισχυρισμοί από την πλευρά του κατηγορουμένου, ότι ο έλεγχος στον μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος είχε γίνει αυθαίρετα από τη ΔΕΗ, η φερόμενη ρευματοκλοπή αφορούσε δύο διαφορετικούς μετρητές και όχι έναν όπως αναγράφεται στο κατηγορητήριο, αλλά και πως ο υπεύθυνος της επιχείρησης το χρονικό διάστημα που φέρεται να τελέστηκε το αδίκημα, ήταν συγγενικό πρόσωπο του κατηγορουμένου, καθώς ο ίδιος απασχολούνταν ως προσωπικό.

Κατά της απόφασης, ο 37χρονος άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 20 Μαΐου.

Διαβάστε ακόμη

Διάσωση δύο επιβατών ιστιοφόρου στην Πάτμο

Αθωώθηκε 47χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί ως διακινητής

Φυλάκιση 8 μηνών σε 2 Ρομά για απάτη σε βάρος 72χρονου

Κάθειρξη 68 ετών επιβλήθηκε σε Σύριο διακινητή μεταναστών

Πτώχευση FTI/ MEETING POINT- Προσωρινή διαταγή Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω

Συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων στην Κω

Συνελήφθη 60χρονος αλλοδαπός για καλλιέργεια κάνναβης στη Ρόδο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού