«Σάρωσε» σε βραβεία ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδος-Κολοσσός

«Σάρωσε» σε βραβεία ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδος-Κολοσσός

«Σάρωσε» σε βραβεία ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδος-Κολοσσός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1740 ΦΟΡΕΣ

«Σάρωσε» σε βραβεία ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδος-Κολοσσός, στη μεγαλύτερη ετήσια Ροταριανή Συνάντηση για τους Ομίλους από όλη την Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμπάκα το τριήμερο 10-12 Μαΐου!

Συγκεκριμένα, η 2475 Περιφέρεια του Διεθνούς Ρόταρυ πραγματοποίησε στις 10-12 Μαΐου στην Καλαμπάκα ένα επιτυχημένο Συνέδριο. Ο Διοικητής της 2475 Περιφέρειας Δημήτρης Μπέκος, οργάνωσε με τον καλύτερο τρόπο τη μεγαλύτερη ετήσια Ροταριανή Συνάντηση για τους Ομίλους από όλη την Ελλάδα.

Από τις βραβεύσεις που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία ημέρα του Συνεδρίου ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδος- Κολοσσός επέστρεψε με 7 Βραβεύσεις, 2 Τιμητικές Διακρίσεις για την Πρόεδρο Βάσω Μουτάφη και 1 βράβευση Τιμής Ένεκεν στον προ Διοικητή και ιδρυτή του Ομίλου Τάκη Δαλιάνη.

Ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδος-Κολοσσός ιδρύθηκε το 2019 και έκτοτε ακολουθεί τις βασικές αξίες και αρχές του Ρόταρυ που είναι: η Συναδελφικότητα, η Ακεραιότητα, η Διαφορετικότητα, η Προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπο και η ανάδειξη των Ηγετικών Ικανοτήτων των μελών του.

Προσανατολίζεται και οριοθετεί τις δράσεις του, ανάλογα με τις απαιτήσεις και τα επίκαιρα θέματα της εποχής.

Έτσι, για τη χρονιά 2023-2024, τα μέλη του ενωμένα σαν μία ανθρώπινη αλυσίδα βοήθησαν με δωρεές και εθελοντικές εργασίες στις φωτιές της Ρόδου.

Ο Όμιλος δώρισε Σωλήνες πυρόσβεσης στους εθελοντές δασοπυροσβέστες και 3 Παλέτες με Τσαΐρόχορτο για τα ελάφια, έστειλε στη Θεσσαλία για τους πλημμυροπαθείς 2 παλέτες με κουβέρτες και λευκά είδη, ενέταξε τη Ρόδο στο πρόγραμμα του Διεθνούς Ρόταρυ και της 2475 Περιφέρειας Disaster Response Grant και παρέδωσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία 3 Πλωτές Αντλίες Νερού, 1 φορητή τροχήλατη αντλία νερού και 10 πυροσβεστικούς σωλήνες στα εθελοντικά σωματεία αξίας 12.000 €.

Ο Όμιλος αγόρασε Χριστουγεννιάτικα Δώρα στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών Ρόδου και το Ορφανοτροφείο Θηλέων Ρόδου.

Με τη στήριξη άλλων 10 Ροταριανών Ομίλων ανα την Ελλάδα και της 2475 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ παρέδωσε ένα όργανο παιδικής χαράς στο 1ο Ειδικό Σχολείο της Πόλεως Ρόδου αξίας 7.500 €.

Ο Όμιλος παρέδωσε στη Νεφρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου 2 Holter Πίεσης και στην Παιδιατρική Κλινική το ιατρικό μηχάνημα Neopuff, δωρεές συνολικής αξίας 3.000 €.

Στο πλαίσιο των εθελοντικών του δράσεων, τα μέλη του πραγματοποίησαν εξωραϊσμό του κήπου στα ΚΑΠΗ του δήμου Ρόδου, έψησαν χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τα παιδιά του Ορφανοτροφείου, καλλώπισαν τους ενοίκους του Χαραλάμπειου Γηροκομείου και έφτιαξαν μαζί τους πασχαλινά δώρα.

Ακόμη, ξενάγησαν και έκαναν μάθημα ζωγραφικής στα παιδιά του 1ου Ειδικού Σχολείου Ρόδου στον κήπο του Ιδρύματος Marc de Montalembert.

Πραγματοποίησαν εκδήλωση και βράβευσαν άριστους επαγγελματίες. Βράβευσαν αριστεύσαντες μαθητές του Εσπερινού Λυκείου της πόλεως Ρόδου και της Καλύμνου, τίμησαν τη μαθητεία και την Δια Βίου μάθηση.

Έκαναν εκδηλώσεις, με ειδικούς επαγγελματίες, για το Ηλικιακό ψηφιακό χάσμα, για την ψυχική υγεία, μίλησαν για το σύγχρονο Marketing, τη Διαφορετικότητα-την Ισότητα και τη Συμπερίληψη, τη νέα μορφή Ανακύκλωσης και τον Ναυταθλητισμό.

Διοργάνωσαν ανοιχτή εκδήλωση σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του δήμου Ρόδου για την ενημέρωση και προστασία των πολιτών απέναντι στους φυσικούς κινδύνους.

Ο Όμιλος πραγματοποίησε εκδηλώσεις και συγκέντρωσε χρήματα για τους σκοπούς του Διεθνούς Ρόταρυ.

Για τη Ροταριανή χρονιά 2023-2024, ο Όμιλος Ρόδος-Κολοσσός έλαβε το βραβείο του μεγαλύτερου συνολικού έργου στην 2475 Περιφέρεια του Διεθνούς Ρόταρυ.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα του έργου όλων των μελών που με συναδελφικότητα, αλληλεγγύη, στήριξη στον συνάνθρωπο, αφιέρωσαν κόπο, χρόνο και χρήματα, έδωσαν δωρεάν υπηρεσίες και προσέφεραν εθελοντική εργασία για την επίτευξη των σκοπών του Ομίλου και του Διεθνούς Ρόταρυ.

Αναφέρει ο Όμιλος για τη δράση του:
Το Ρόταρυ δεν περιορίζεται στην αντιμετώπιση των τοπικών αναγκών, υπερβαίνει τα σύνορα, γενιές, γλώσσες, πολιτισμούς και ιστορικές διαφορές.

Για περισσότερο από έναν αιώνα, γεφυρώνουμε πολιτισμούς και συνδέουν ηπείρους. Υποστηρίζουμε την ειρήνη, καταπολεμούμε τον αναλφαβητισμό και τη φτώχεια, βοηθούμε τους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό και καταπολεμούμε τις ασθένειες. Ο νεότερος σκοπός μας, είναι η προστασία του πλανήτη μας και των πόρων του.

Το Ροταριανό Ίδρυμα μετατρέπει τις προσφορές των μελών και φίλων του Ρόταρυ, σε έργα υπηρεσιών που αλλάζουν τη ζωή, τόσο στις τοπικές κοινωνίες όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Από τότε που ιδρύθηκε, περισσότερα από 100 χρόνια, «Το Ροταριανό Ίδρυμα» έχει ξοδέψει περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε έργα που αλλάζουν τη ζωή, με την υλοποίηση παγκοσμίως βιώσιμων έργων κοινής ωφελείας.

Για το έτος 2021, το Ροταριανό Ίδρυμα ξεκίνησε τη δράση «Partners for a Malaria-Free Zambia», πρόκειται για ένα πρόγραμμα μείωσης και εξάλειψης της ελονοσίας, ιδιαίτερα για έγκυες γυναίκες και παιδιά κάτω των 5 ετών σε δύο επαρχίες της Ζάμπια. Η συνολική Χρηματοδότηση έφτασε τα
6 εκατομμύρια δολάρια.
Το έτος 2022, ξεκίνησε η δράση «Together for Healthy Families in Nigeria», που προάγει την υγεία των μητέρων και των νεογνών, εργάζεται για τη μείωση του ποσοστού μητρικής και νεογνικής θνησιμότητας στη Νιγηρία. Η συνολική χρηματοδότηση έφτασε τα 2,85 εκατομμύρια δολάρια.
Το έτος 2023 δημιούργησε το πρόγραμμα «United to End Cervical Cancer in Egypt» το οποίο στοχεύει στην μειώσει του αριθμού των περιπτώσεων καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στην ευρύτερη περιοχή του Καΐρου. Η συνολική χρηματοδότηση έφτασε τα 2.6 εκατομμύρια δολάρια.
Το μεγάλο μας έργο είναι η εξάλειψη Παγκοσμίως της νόσου της Πολιομυελίτιδας
Η πολιομυελίτιδα, είναι μια παραλυτική και δυνητικά θανατηφόρα μολυσματική ασθένεια που προσβάλλει συχνότερα παιδιά κάτω των 5 ετών. Ο ιός μεταδίδεται από άτομο σε άτομο, συνήθως μέσω μολυσμένου νερού. Στη συνέχεια, μπορεί να επιτεθεί στο νευρικό σύστημα. Το Ρόταρυ εργάζεται για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας για περισσότερα από 35 χρόνια.
Ο στόχος μας να απαλλάξουμε τον κόσμο από αυτή την ασθένεια είναι πιο κοντά από ποτέ. Ως ιδρυτικός εταίρος της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για την Εξάλειψη της Πολυομυελίτιδας, έχουμε μειώσει τα κρούσματα πολιομυελίτιδας κατά 99,9 τοις εκατό.
Τα μέλη του Ρόταρυ έχουν συνεισφέρει περισσότερα από 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια και αμέτρητες ώρες εθελοντισμού για την προστασία σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων παιδιών σε 122 χώρες από αυτή την παραλυτική ασθένεια.
Σήμερα, η πολιομυελίτιδα παραμένει ενδημική μόνο στο Αφγανιστάν και στο
Πακιστάν.

Ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδος-Κολοσσός συμμετείχε στην καταπολέμηση της πολιομυελίτιδας με δωρεές όλων των μελών στο ταμείο POLIO PLUS.
Συνολικά ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδος-Κολοσσός για το Ροταριανό έτος 2023-2024 είχε την μεγαλύτερη συνεισφορά στο Ροταριανό Ίδρυμα στην 2475 Περιφέρεια του Διεθνούς Ρόταρυ.

Συγκεκριμένα, απονεμήθηκαν στον Ροταριανό Όμιλο Ρόδος-Κολοσσός:

1) Βραβείο για τη Μεγαλύτερη Συνεισφορά στο Ροταριανό Ίδρυμα για το Ροταριανό έτος 2023 2024

2) Βραβείο Μεγαλύτερου Συνολικού Έργου για το Ροταριανό έτος 2023-2024.

3) Τιμητική Διάκριση για τη Πρόεδρο Βάσω Μουτάφη για την εξέχουσα Ροταριανή της Δράση.

4) Εύφημος Μνεία για τη συμμετοχή 80 τοις 100 και πλέον των μελών στο myrotary.org

5) Εύφημος Μνεία για την συνεισφορά ΟΛΩΝ των μελών στο Ροταριανό Ίδρυμα το ροταριανό έτος 2023-2024.

6) Εύφημος Μνεία για τη διοργάνωση District Grand.

7) Εύφημος Μνεία για την επίτευξη τριών και πλέον στόχων κατά το Ροταριανό έτος 2023-2024.

8) Έπαινο για τη μεγαλύτερη αριθμητικά συμμετοχή μελών στο Συνέδριο.

9) Ειδική βράβευση στην Πρόεδρο Βάσω Μουτάφη για την ολοκλήρωση όλων των στόχων της χρονιάς και τη στήριξη του Ροταριανού Ιδρύματος.

10) Τιμής Ένεκεν βράβευση στον π. Διοικητή Τάκη Δαλιάνη ως Πρόεδρο της Επιτροπής Βραβεύσεων.

Διαβάστε ακόμη

Έπρεπε να τροποποιηθεί ο Οργανισμός της περιφέρειας

Ακαθάριστα οικόπεδα: Πάνω από 515.000 δηλώσεις καθαρισμού στη σχετική πλατφόρμα

Συναγερμός στη Ρόδο: Εξαφανίστηκαν 3 παιδιά από χώρο φιλοξενίας

Η συντονισμένη επίθεση Σαμαρά και Καραμανλή και η αντίδραση της κυβέρνησης

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Κω. Επιστρέφουν στα σπίτια και τα ξενοδοχεία τους κάτοικοι κι επισκέπτες

Σε «κοινή γραμμή» βρίσκονται δήμος και Ένωση Ξενοδόχων

Γ. Χατζημάρκος: «Η Χρ. Καραγιάννη να καταθέσει στοιχεία αλλιώς θα προσφύγουμε εμείς στη δικαιοσύνη»

Μετάλλια και ρεκόρ από τους Δωδεκανήσιους στο Πανελλήνιο στίβου Ανδρών-Γυναικών στον Βόλο