Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection από το Περιστέρι bwin, ο απίστευτος Χατζηνικόλας και το BCL από τη νέα σεζόν...

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection από το Περιστέρι bwin, ο απίστευτος Χατζηνικόλας και το BCL από τη νέα σεζόν...

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection από το Περιστέρι bwin, ο απίστευτος Χατζηνικόλας και το BCL από τη νέα σεζόν...

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 692 ΦΟΡΕΣ

Ο Κολοσσός H Hotels Collection ολοκλήρωσε τη φετινή του παρουσία προχθές, αφού ηττήθηκε στην Καλλιθέα 86-88 από το Περιστέρι bwin στη δεύτερη μεταξύ τους συνάντηση για τα play off της Stoiximan Basket League.

Οι παίκτες του Κούρο Σεγούρα το πάλεψαν ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά ο απίστευτος Ράνγκλαντ τού στέρησε την ευκαιρία να πάνε τη σειρά στο τρίτο παιχνίδι στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου».

Πώς κύλησαν οι περίοδοι
- Ο Κολοσσός H Hotels Collection κατάφερε στην πρώτη περίοδο να εκμεταλλευτεί τις όποιες αδυναμίες του Περιστερίου bwin και να το αναγκάσει να υποπέσει σε λάθη, ενώ με Γκάουντλοκ και Περάντες μπροστάρηδες στην επίθεση είχε σ’ όλη τη διάρκειά της το προβάδισμα στο σκορ και την ευκαιρία να θέσει τις βάσεις για μια ακόμη καλύτερη εμφάνιση στη συνέχεια.

- Εξαιρετική η δεύτερη περίοδος για τον Κολοσσό H Hotels Collection που κατάφερε χάρη στον απίστευτο Γκάουντλοκ να …τρέξει ένα σερί 14-2 και να φτάσει το σκορ στο 52-36 στα 57’’ πριν το τέλος, δίνοντας συνέχεια στο απίστευτο ξεκίνημά του στην αναμέτρηση.

- Mε το πέρας τεσσάρων λεπτών στην τρίτη περίοδο, το Περιστέρι bwin χάρη σ’ ένα δικό του σερί 14-2 ισοφάρισε σε 54-54, ξεκινώντας ουσιαστικά το παιχνίδι από την αρχή με νέο πάντως ενδιαφέρον. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Κολοσσός H Hotels Collection κατάφερε ν’ ανακόψει κάπως τον ρυθμό των φιλοξενούμενων χωρίς, ωστόσο, να πάρει προβάδισμα.

- Στην τελευταία πια περίοδο το Περιστέρι bwin είχε σταθερά το προβάδισμα μέχρι που ο Κολοσσός H Hotels Collection αντεπιτέθηκε και με καλάθι του Μπραΐκοβιτς έκανε αρχικώς το 84-86 στα 40’’ πριν τη λήξη. Από ‘κει και πέρα, οι φιλοξενούμενοι είχαν χαμένη επίθεση και ο Γκάουντλοκ με το γνωστό του στυλ ισοφάρισε στα 11.7. Στην τελευταία επίθεση του Περιστερίου, ο Ράνγκλαντ σκόραρε με λέι απ κι έτσι το Περιστέρι bwin κέρδισε με 86-88.

Διαιτησία: Πουρσανίδης Γ.- Τηγάνης- Σκανδαλάκης
Τα δεκάλεπτα: 23-16, 52-40 (ημ.), 66-69, 86-88

Κολοσσός H Hotels Collection (Σεγούρα): Γκάουντλοκ 30 (5), Μπιλλής 2, Σίτου, Πόλεϊ 5 (1), Περάντες 11 (1), Κολοβέρος 6, Μπραΐκοβιτς 10, Παπαγιάννης 2, Πετρόπουλος 2, Χατζηνικόλας 18 (4).
Περιστέρι bwin (Σπανούλης): ΜήτρουΛονγκ 7, Ράνγκλαντ 36 (2), Ουίλιαμς 4, Τόμπσον 3, Χούγκαζ 5 (1), Ντάγκουμπιτς 5 (1), Ξανθόπουλος, Λαβ 12, Πουλιανίτης, Κασελάκης 2, Ρένφρο 14, Ζούγρης.

Αλέξανδρος Κολιάδης:
«Το γήπεδο θα είναι έτοιμο τον Οκτώβριο»
Στο ημίχρονο του αγώνα ο δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης, έκανε δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ σχετικώς με την προσπάθεια, ώστε να γίνουν οι εργασίες στο κλειστό της Καλλιθέας, και ν’ αυξηθεί η χωρητικότητα των εξεδρών, προκειμένου ο Κολοσσός να δώσει εκεί αγώνες για την Ευρώπη τη νέα περίοδο.

Αναλυτικά:
«Τα χρήματα θα τα βρούμε όπως και να ‘χει. Υπάρχουν δηλαδή, αλλά έχουμε δεσμευτεί για το οικονομικό κομμάτι ότι θα το αναλάβουμε εμείς. Στόχος είναι η Ευρώπη. Η Διοίκηση του Κολοσσού, οι παίκτες, οι προπονητές έχουνε κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, είναι μια καταπληκτική χρονιά, όπως εξελίσσεται, και οι Ροδίτες είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ο χρόνος είναι πιεσμένος, η αλήθεια είναι, αλλά δίνουμε έναν αγώνα δύσκολο καθημερινά και θέλω να πιστεύω πως, αν όχι τον Σεπτέμβρη, τον Οκτώβρη θα είμαστε έτοιμοι.»

Κούρο Σεγούρα:
«Θέλουμε να παίξουμε στο BCL»
Μετά την αναμέτρηση, ο προπονητής των «θαλασσί», Κούρο Σεγούρα, έκανε έναν σύντομο απολογισμό της χρονιάς με δηλώσεις του στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε στη θέληση όλων η ομάδα ν’ αγωνιστεί τη νέα περίοδο στο Basketball Champions League:

«Πρώτα απ’ όλα συγχαρητήρια στο Περιστέρι και την πρόκρισή του στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Έχουν κάνει μία εξαιρετική σεζόν, όπου έφτασαν μέχρι το Final Four του BCL, αλλά και στην τετράδα του ελληνικού πρωταθλήματος. Εμείς τους αντιμετωπίσαμε με όλες μας τις δυνάμεις, με υπερηφάνεια και προσπαθήσαμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Κάναμε καλή δουλειά, αλλά δεν ήταν αρκετή κόντρα σε μία καλή ομάδα, όπως είναι το Περιστέρι.

Είμαστε υπερήφανοι για τους παίκτες μας. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, σε όλο σταφ, τους ανθρώπους της ομάδας και φυσικά στους φιλάθλους μας που μας στήριξαν από την πρώτη ημέρα. Τους δώσαμε την ευκαιρία να χαρούν με την ομάδα μας και τον χαρακτήρα της και ελπίζω να κάνουμε κάτι ανάλογο και την επόμενη σεζόν. Επίσης, θέλουμε να παίξουμε και στο BCL. Το παιχνίδι ήταν μία μεγάλη μάχη, που είχαμε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του, αλλά στο τέλος κουραστήκαμε. Ο Κολοβέρος, ο Μπραΐκοβιτς, ακόμη και οι Γκάουντλοκ και Περάντες κουράστηκαν, δηλαδή, όλοι μας οι βασικοί. Έτσι, οι αντίπαλοι πήραν ένα πλεονέκτημα. Αλλά, παλέψαμε μέχρι το τέλος και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Εύχομαι σε όλους τα καλύτερα αυτό το καλοκαίρι».

Το 100ό του Χατζηνικόλα συνδυάστηκε με ρεκόρ καριέρας
Μπορεί να μην οδήγησε τον Κολοσσό H Hotels Collection στη νίκη, ωστόσο αυτό το παιχνίδι ήταν πολύ ξεχωριστό για τον Γιάννη Χατζηνικόλα και όχι μόνο γιατί ήταν το 100ό του στη Stoiximan Basket League. Ο 24χρονος γκαρντ σημείωσε ρεκόρ καριέρας με τους 18 πόντους του, αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 13 που είχε ως παίκτης του Μεσολογγίου στο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν 2020-21 κόντρα στον Ηρακλή.

Ο Χατζηνικόλας μάλιστα έφτασε σε αυτήν την επίδοση με απόλυτη ευστοχία αφού μέτρησε 2/2 δίποντα και 4/4 τρίποντα. Ήταν η 11η φορά στη φετινή σεζόν που υπήρξε επίδοση 6/6 ή και περισσότερων σουτ εντός πεδιάς και μόλις η 5η που είχε συνδυασμό διπόντων και τριπόντων.

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο για τους «θαλασσί»…
* Ο Λούκα Μπραΐκοβιτς μπήκε στη 15άδα και ο Άντριου Γκάουντλοκ στην 20άδα των σκόρερ τους στη Stoiximan Basket League. Ο Αυστριακός είχε 10 πόντους και φτάνοντας στους 391 ξεπέρασε τους Ντανίλο Πίνοκ (2007-08) και Νίκο Παππά (2009-11) που είχαν από 389.

Ο Αμερικανός από την πλευρά του με τους 30 που «έγραψε», τελείωσε τη σεζόν έχοντας 378 και μπήκε στην 20άδα της λίστας των «θαλασσί». Για να συμβεί αυτό ξεπέρασε τους Τρέβορ Μπράιαντ που είχε 348 και Θοδωρή Ζάρα που είχε 361 πόντους.

* Ο Γκάουντλοκ παράλληλα μπήκε στη 15άδα της λίστας των παικτών με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα με τον Κολοσσό H Hotels Collection. Είχε 5/7 και φτάνοντας τα 49, ξεπέρασε τους Τομ Λίντεν και Στίβι Μπράουνινγκ που είχαν από 47.

Διαβάστε ακόμη

Ιάλυσος: Οριστικοποιείται η σύνθεση του Δ.Σ.

Ηρακλής Λάρδου: Ανανέωσαν οι Δημητριάδης και Χαλκιόπουλος

Ο Φοίβος απέκτησε τον Μάρκο Φούσα

«Καμπάνα» 12.000 ευρώ στον Διαγόρα

Νυχτερινό τουρνουά από τον ΡΟΑ στις 6 Ιουλίου

Με 40 νέους αθλητές ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Συγχαρητήριο μήνυμα Ι. Παππά, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος στη σφαίρα, από την Καλύμνια Μαρία Μαγκούλια

Το οριστικό πρόγραμμα στο Rodos Cup 2024 του ΑΣΙΑΘ Ρόδου