Στον ανακριτή Τούρκος για διακίνηση μεταναστών

Στον ανακριτή Τούρκος για διακίνηση μεταναστών

Στον ανακριτή Τούρκος για διακίνηση μεταναστών

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 621 ΦΟΡΕΣ

Την πόρτα του ανακριτή Ρόδου θα περάσει την προσεχή Πέμπτη 23 Μαΐου για να απολογηθεί, ο 59χρονος Τούρκος που συνελήφθη στη Σύμη για τη μεταφορά 31 αλλοδαπών από τα γειτονικά παράλια.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας ακόμη συμπατριώτης του (Τούρκος) ηλικίας 46 ετών, για τον οποίο όμως διαχωρίστηκε η δικογραφία και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αυτόφωρο. Η δίκη έγινε χθες το μεσημέρι και ο 46χρονος καταδικάστηκε από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή.

Σ’ ό,τι αφορά τον 59χρονο, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου και παραπέμφθηκε στην ανάκριση, όπου δια της συνηγόρου του, κας Μαρίας Μανώλακα, ζήτησε και πήρε προθεσμία έως την Πέμπτη το πρωί και μέχρι τότε κρατείται.

Οι συλλήψεις των δύο ανδρών τουρκικής καταγωγής, έγιναν το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 στη Σύμη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σύμης, και σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβίαση του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες στις 18 Μαΐου, οι δύο άνδρες, εξακριβώθηκε ότι εμπλέκονται σε μεταφορά, με πλωτό μέσο, δια θαλάσσης, από τα ανατολικά παράλια σε δυσπρόσιτη περιοχή της Σύμης, υπηκόων τρίτων χωρών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω, ενώ η σύλληψή τους εντάσσεται στην εφαρμογή επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αποτελεσματική αποτροπή και αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.

Διαβάστε ακόμη

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού

Κάθειρξη 50 ετών και πρόστιμο 850.700 ευρώ σε αλλοδαπό διακινητή

Προφυλακίστηκε 28χρονος Ρομά που επιχείρησε να ασελγήσει σε παιδί

Ελεύθερος με όρους ο Πακιστανός που καλλιεργούσε 28 χασισόδενδρα

Προφυλακίστηκαν Ουκρανός και Λιβανέζος που προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού

Πέντε συλλήψεις για ναρκωτικά

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τους δύο Τούρκους διακινητές

Αστυνομικοί έλεγχοι στα νησιά