Σ. Βαγιανός: Μόνο ένας τρομοκράτης θα μπορούσε να ρίξει σκουπίδια μέσα στη δεξαμενή νερού του Αρχαγγέλου

Σ. Βαγιανός: Μόνο ένας τρομοκράτης θα μπορούσε να ρίξει σκουπίδια μέσα στη δεξαμενή νερού του Αρχαγγέλου

Σ. Βαγιανός: Μόνο ένας τρομοκράτης θα μπορούσε να ρίξει σκουπίδια μέσα στη δεξαμενή νερού του Αρχαγγέλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1625 ΦΟΡΕΣ

700 επιχειρηματίες χρωστούν στη ΔΕΥΑΡ 20 εκατ. ευρώ! Η μεγαλύτερη οφειλή επιχειρηματία ανέρχεται στο ποσό των 1.200.000 ευρώ!

Μόνο ένας τρομοκράτης θα μπορούσε να κάνει αυτή την εγκληματική ενέργεια με τη δολιοφθορά στη δεξαμενή του Αρχαγγέλου, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Σωτήρης Βαγιανός, αποκαλύπτοντας, ότι ο δράστης, παραβιάζοντας τις εγκαταστάσεις, πέταξε μία σακούλα γεμάτη σκουπίδια στη δεξαμενή νερού της περιοχής, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία σε όλο τον οικισμό.

Μιλώντας στο Πρωινό Εξπρές και τη Ρένα Παυλάκη, ο κ. Βαγιανός είπε, ότι πρόκειται ξεκάθαρα για εγκληματική ενέργεια.

«Μέρα μεσημέρι κάποιος, που δεν ξέρω τον λόγο, πήγε εκεί, παραβίασε τις κλειδαριές, σπάζοντάς τις με αλυσοπρίονα και έριξε μία σακούλα γεμάτη σκουπίδια με ξερά φύλλα κ.λπ. στην κεντρική δεξαμενή του Αρχαγγέλου, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Δε θα τη γλιτώσει, θα τον πιάσουμε», όπως είπε.

Και συμπλήρωσε:

«Αυτό μπορεί να επιφέρει θάνατο. Μία τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ολόκληρο τον οικισμό. Δε μπορούμε να καταλάβουμε τα κίνητρά του, μόνο αν είναι τρομοκράτης...

Είχαμε άλλη μία παραβίαση σε γεώτρηση και έχουμε οργανώσει και περιπολίες. Οι εγκαταστάσεις μας είναι πάνω από 700 που πρέπει να περιφράξουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ.

Αναφορικά με την ελεγχόμενη διακοπή υδροδότησης που έγινε σε ξενοδοχειακή μονάδα του Φαληρακίου, λόγω υπέρογκων χρεών που είχε προς τη Δημοτική Υπηρεσία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ρόδου, καθώς ο ιδιοκτήτης δεν προσήλθε για να ρυθμίσει το ληξιπρόθεσμο χρέος, ο κ. Βαγιανός τόνισε ότι η εντολή δόθηκε από τον ίδιο και μάλιστα, σημειολογικά επέλεξε να είναι η περιοχή του Φαληρακίου η πρώτη που θα ξεκινήσουν οι διακοπές σε μεγαλοοφειλέτες, δεδομένου ότι και ο ίδιος κατάγεται από εκεί.

Στόχος της ΔΕΥΑΡ είναι να ρυθμιστούν τα συσσωρευμένα χρέη προηγούμενων ετών που εντοπίζονται κυρίως σε επιχειρήσεις στον ευρύτερο κλάδο του τουρισμού.

Σημειώνεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ αποφασίστηκε να καταλογιστούν στη ΔΟΥ χρέη οκτώ ξενοδοχειακών μονάδων ύψους σχεδόν 2 εκ. ευρώ, προκειμένου να αποπληρωθούν οι ρυθμισμένες οφειλές της επιχείρησης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

«Βρισκόμαστε σε μια νέα τροχιά για να αλλάξουμε νοοτροπίες. Έχουμε ξεκινήσει μετά τις οχλήσεις, ενημερώσεις, εξώδικα κ.λπ. που αποστείλαμε προς τους οφειλέτες. Οι μεγάλοι έχουν χτίσει μία νοοτροπία που πιστεύουν ότι είναι όπως... το μέγεθός τους», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι οφειλές έχουν γίνει επειδή δεν πλήρωναν τόσα χρόνια. Θα πρέπει να είμαστε συνεπείς. Έχουμε εφαρμόσει ελεγχόμενη διακοπή.

Σημειολογικά, πήγα πρώτα στην περιοχή που κατάγομαι, φιλικά προσκείμενη σε μένα. Μειώσαμε τη ροή του νερού, ειδοποιήσαμε ότι πρέπει να γίνει η ρύθμιση των οφειλών για να μη γίνει η διακοπή. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα μέσα στην τουριστική σεζόν αλλά δε θα αφήσουμε 700 επιχειρηματίες να μας χρωστούν 20 εκατ. ευρώ.

Η υψηλότερη οφειλή επιχειρηματία προς τη ΔΕΥΑΡ ανέρχεται στο ποσό των 1.200.000 ευρώ.

«Δέχομαι τηλεφωνήματα από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα να κουρέψουμε τις οφειλές τους. Είναι η νοοτροπία που έχουν», υποστήριξε μεταξύ άλλων για τις οχλήσεις που δέχεται, επισημαίνοντας ότι βρίσκει αρωγό τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο «που με παροτρύνει να συνεχίσω με αυτό τον τρόπο για να εξυπηρετούνται οι οφειλές και να είμαστε συνεπείς και απέναντι στην ΠΝΑΙ που μας παρέχει το νερό από το Φράγμα Γαδουρά και μας παρέχει την ασφάλεια. Έχουμε μία οφειλή 3.900.000, είναι προς την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».

Τέλος, ανέφερε ότι δε μπορεί να δίνεται η έγκριση για οικοδομικές άδειες και πισίνες, για παράδειγμα στη Νότια Ρόδο, χωρίς να ερωτάται η ΔΕΥΑΡ αν μπορεί να δώσει νερό και να καλυφθεί υδροδοτικά η περιοχή.

«Για να καλύψουμε τις ανάγκες, ανοίγουμε νέες γεωτρήσεις. Προχωρήσαμε στην έναρξη ανόρυξης μιας νέας γεώτρησης στην περιοχή της Μεγάλης Γης στη Νότια Ρόδο, που θα εξασφαλίσει την επάρκεια του νερού στο παραλιακό μέτωπο της Νότιας Ρόδου.

Στη ΔΕΥΑΡ κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, το φετινό καλοκαίρι να μην αντιμετωπίσουμε φαινόμενα έλλειψης νερού.

Με σχέδιο, πλάνο και στόχο την εξασφάλιση της επάρκειας του πολύτιμου αγαθού, η νέα Διοίκηση της ΔΕΥΑΡ, συνεχίζει με πυρετώδεις ρυθμούς την αναδιάρθρωσή της, πραγματοποιούμε αγώνα δρόμου για την κάλυψη των αναγκών του νησιού».

Σημειώνεται, ότι η ΔΕΥΑΡ βρίσκεται σε έρευνα με τον διαχειριστικό έλεγχο για όλα τα πεπραγμένα των τελευταίων ετών.

Πηγή: Real Voice

Διαβάστε ακόμη

Στη Βουλή από Νικητιάδη o κίνδυνος της μετατροπής του λιμανιού της Καλύμνου σε νεκροταφείο σκαφών

Επικίνδυνη φωτιά ξέσπασε στο νησί της Κω - Μεγάλη κινητοποίηση αυτή την ώρα

Έχασε τη ζωή της 54χρονη που κολυμπούσε σε παραλία του νησιού μας

Με μεγάλη συμμετοχή το διαδραστικό σεμινάριο «Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσης σε Τουριστικό Προορισμό» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΦΩΤΟ)

Σύμβαση με την εταιρεία easyjet υπέγραψε η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Άκρως προβληματική η κατάσταση στο σχολικό κτήριο της Ακαδημίας

Γ. Νικητιάδης : «Νέο όραμα και νέο συμβόλαιο με το λαό για να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ»

Στα χέρια των λιμενικών της Λίνδου δύο διακινητές - Επιχείρησαν να αποβιβάσουν στη Ρόδο 30 άτομα