Δύο επιχειρηματίες στο Φαληράκι συνελήφθησαν για εμπόριο προϊόντων «μαϊμού»

Δύο επιχειρηματίες στο Φαληράκι συνελήφθησαν για εμπόριο προϊόντων «μαϊμού»

Δύο επιχειρηματίες στο Φαληράκι συνελήφθησαν για εμπόριο προϊόντων «μαϊμού»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1788 ΦΟΡΕΣ

Συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα για εμπόριο απομιμητικών προϊόντων στη Ρόδο, ενώ κατασχέθηκαν 1.401 τεμάχια ειδών παρεμπορίου.

Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 57 και 48 ετών αντίστοιχα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Φαληρακίου και οι οποίοι συνελήφθησαν χθες (24 Μαΐου 2024) στη Ρόδο, μετά από έλεγχο που έγινε στα καταστήματα τους και διαπιστώθηκε ότι κατείχαν είδη «μαϊμού» γνωστών εταιρειών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποίησε κλιμάκιο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) εντοπίσθηκαν σε δύο εμπορικά καταστήματα-επιχειρήσεις συνολικά 1. 014 είδη (ρούχα, τσάντες, αξεσουάρ, κ.α.) τα οποία όπως διαπιστώθηκε αποτελούν προϊόντα απομίμησης και αντιγραφής γνήσιων εμπορικών σημάτων γνωστών εταιρειών. Πιο αναλυτικά στο κατάστημα του 57χρονου εντοπίστηκαν 307 διάφορα απομιμητικά προϊόντα και στο κατάστημα του 48χρονου, συνολικά 1.094 διάφορα προϊόντα.

Σε βάρος των δύο επιχειρηματιών σχηματίσθηκαν ισάριθμες δικογραφίες, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης, της αποδοχής-διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της παραβίασης του αγορανομικού κώδικα και της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία, ενώ τα προϊόντα παρεμπορίου κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά έχουν συλληφθεί 12 άτομα τις τελευταίες ημέρες για εμπόριο απομιμητικών προϊόντων, δύο εκ των οποίων κρατούνται καθώς κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος και πρόκειται να απολογηθούν στον ανακριτή Ρόδου την προσεχή εβδομάδα.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 από κλιμάκιο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) το οποίο και εντόπισε σε εφτά εμπορικά καταστήματα-επιχειρήσεις συνολικά 15.329 είδη (ρούχα, τσάντες, αξεσουάρ, κ.α.) τα οποία όπως διαπιστώθηκε αποτελούν προϊόντα απομίμησης και αντιγραφής γνήσιων εμπορικών σημάτων γνωστών εταιρειών.

Πρόκειται για τρεις επιχειρήσεις στα Κολύμπια και τέσσερις στην Ιαλυσό, οι οποίες βρέθηκαν να κατέχουν προϊόντα «μαϊμού», τα οποία είχαν προς πώληση.

Επίσης την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 διενεργήθηκαν από το ίδιο κλιμάκιο αντίστοιχοι έλεγχοι στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου όπου και εντοπίσθηκαν σε τρία εμπορικά καταστήματα-επιχειρήσεις συνολικά 50.034 είδη (ρούχα, τσάντες, αξεσουάρ, κ.α.) τα οποία όπως διαπιστώθηκε αποτελούν προϊόντα απομίμησης και αντιγραφής γνήσιων εμπορικών σημάτων γνωστών εταιρειών.

Ειδικότερα, σε κατάστημα του 47χρονου εντοπίστηκαν 46.638 ενδύματα, στο κατάστημα της 43χρονης 2.350 ενδύματα και στο κατάστημα της 54χρονης 1.046 ενδύματα. Σε βάρος του 47χρονου και της 43χρονης ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πλαστογραφία, απάτη και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και κρατούνται για να απολογηθούν στις 28 και 29 Μαΐου, αντίστοιχα.

Σε ότι αφορά τους λοιπούς συλληφθέντες οι διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος τους είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε Καλύμνιος για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη 40χρονος για άγρα πελατών

Γερμανός καλλιεργούσε επτά δενδρύλλια χασίς

Πρόστιμα 30.000 ευρώ επιβλήθηκαν σε φορτηγά

16χρονος Ρομά κατηγορείται για 4 κλοπές και διαρρήξεις

Προφυλακίστηκαν δύο Τούρκοι που μετέφεραν 30 μετανάστες με ιστιοφόρο

Συλλήψεις στα Δωδεκάνησα για διάφορα αδικήματα

Καταγράφεται μείωση στους παθόντες των τροχαίων ατυχημάτων