Διαγραφή του χρέους του κατά 64% πέτυχε Ροδίτης με τον εξωδικαστικό διακανονισμό

Διαγραφή του χρέους του κατά 64% πέτυχε Ροδίτης με τον εξωδικαστικό διακανονισμό

Διαγραφή του χρέους του κατά 64% πέτυχε Ροδίτης με τον εξωδικαστικό διακανονισμό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2660 ΦΟΡΕΣ

Την υπόθεση χειρίστηκε το γραφείο Παπαποστόλου Σταματίου-Μιχαήλ

Τις οφειλές που είχε σε τράπεζες για δάνεια που είχε λάβει, κατάφερε να «κουρέψει» κατά 315.000 ευρώ συμπολίτης μας με εξωδικαστικό διακανονισμό, πετυχαίνοντας δηλαδή διαγραφή χρέους σε ποσοστό 64% !

Οριστικά και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επίλυσε συμπολίτης μας ένα σημαντικό πρόβλημα σωρευμένων χρεών, κάνοντας χρήση της εξειδικευμένης διαδικασίας του Ν. 4738/2020 μέσω του γραφείου του κ. Παπαποστόλου Σταματίου-Μιχαήλ, Οικονομολόγου (ΠΑΠΕΙ)-Νομικού (ΔΠΘ) (διαπιστευμένου διαμεσολαβητή και εμπειρογνώμονα της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους).

Ο συμπολίτης μας ζήτησε από το γραφείο του κ. Παπαποστόλου να αναλάβει να διαχειριστεί την υπόθεσή του και έτσι κατάφερε να πετύχει εκτός από τη διαγραφή οφειλών 315.402,68€ εκ συνόλου οφειλών 493.063,64€ (σε funds και στην Τράπεζα Δωδεκανήσου ΥΕΕ), και την ευνοϊκή βιώσιμη ρύθμιση του εναπομείναντος ποσού 177.660,95€ σε 22 έτη με σταθερό επιτόκιο 3% για τα 3 πρώτα έτη και μετά με κυμαινόμενο επιτόκιο και σταθερό περιθώριο.

Σημειώνεται ότι ο συμπατριώτης μας και οι εγγυητές που ρύθμισαν τις οφειλές κατέχουν ακίνητη περιουσία σημαντικής εμπορικής αξίας. Τα ωφελήματα από την πολυμερή σύμβαση αναδιάρθρωσης δανειακών οφειλών που υπογράφηκε καταλαμβάνει και τους τρεις εγγυητές, οι οποίοι όλοι ανεξαιρέτως συνυπέβαλαν την αίτηση.

Η αίτηση για τη ρύθμιση των οφειλών οριστικοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου 2024 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, και τον Μάιο 2024, καταρτίστηκε σύμβαση αναδιάρθρωσης των οφειλών σύμφωνα με τον Νόμο 4738/2020.

Αξίζει να επισημανθεί, ότι ο οφειλέτης και οι εγγυητές, πριν την υποβολή της αίτησης, δέχονταν αφόρητες πιέσεις από εισπρακτικές εταιρείες και είχαν φτάσει σε απόγνωση, καταβάλλοντας περιστασιακά διάφορα μεγάλα ποσά της τάξης των 2.500€ ή ζητώντας τους προκαταβολή ποσών ύψους 50.000€ για εξέταση πρότασης ρύθμισης (κατ’ ουσίαν μη βιώσιμης).

Όπως δήλωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο κ. Σταμάτης - Μιχαήλ Παπαποστόλου, «η διαδικασία ρύθμισης απαιτεί σημαντική εξειδίκευση (ενδεικτικά ανάλογα με την περίπτωση: μελέτη βιωσιμότητας, εκθέσεις εκτίμησης από πιστοποιημένο εκτιμητή, εργαλείο υπολογισμού δόσεων ρύθμισης, εργαλείο για τον υπολογισμό αποτελέσματος βίαιης εκποίησης περιουσίας, εύλογες δαπάνες διαβίωσης, εργαλείο υπολογισμού σύμφωνα με τα φορολογικά στοιχεία, κ.ά.)».

Το γραφείο λοιπόν του κ. Παπαποστόλου αναλαμβάνει καθετοποιημένα το σύνολο όλων αυτών των απαραίτητων προπαρασκευαστικών ενεργειών και την έναρξη της αίτησης του εξωδικαστικού μέχρι και την αδρανοποίηση των κατασχέσεων για επαναφορά του οφειλέτη στην κανονικότητα, και συνεργάζεται εποικοδομητικά με τους δικηγόρους των πελατών, ώστε να αντιμετωπίζεται άμεσα, συντονισμένα και με επιτυχία οποιοδήποτε ζήτημα.

Στον πίνακα που ακολουθεί αναφέρονται αναλυτικά, όλες οι οφειλές του συμπολίτη μας, το ποσό διαγραφής που πέτυχε με τον εξωδικαστικό διακανονισμό, τα ποσά που θα κληθεί να πληρώσει σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα (δόσεις), καθώς και το επιτόκιο των ποσών της αποπληρωμής.

Διαβάστε ακόμη

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δέσμευση η ψηφιακή κάρτα εργασίας να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας