Σφοδρή αντιπαράθεση δημάρχου Λέρου με τον αστυνομικό διοικητή του νησιού

Σφοδρή αντιπαράθεση δημάρχου Λέρου με τον αστυνομικό διοικητή του νησιού

Σφοδρή αντιπαράθεση δημάρχου Λέρου με τον αστυνομικό διοικητή του νησιού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 770 ΦΟΡΕΣ

Δημόσια θέση πήρε η Ένωση Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου

Σε πρωτοφανείς, σοβαρότατες καταγγελίες προέβη φανερά εξοργισμένος ο δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης μέσω του Real Voice 99.5 εις βάρος του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου, γεγονός που προκάλεσε αντίστοιχα την έντονη αντίδραση των αξιωματικών της ΕΛΑΣ στο Νότιο Αιγαίου, οι οποίοι μέσω των Ενώσεών τους, εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Λέρου κ. Κωττάκης, μιλώντας στη Ρένα Παυλάκη και την εκπομπή «Πρωινό Εξπρές», τόνισε, ότι ο λεριακός λαός είναι αγανακτισμένος στο σύνολό του από την εκδικητική συμπεριφορά που επιδεικνύει ο διοικητής του Α.Τ. Λέρου, καθώς κυνηγάει όλο το νησί για πρόστιμα(!), επειδή ήθελε να πάρει μετάθεση από το νησί και δεν εγκρίθηκε, με αποτέλεσμα ο κόσμος αγανακτισμένος να βρίζει σύσσωμη την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον ίδιο τον δήμαρχο. Ως προς τα κίνητρα, ο κ. Κωττάκης υποστήριξε ότι πολύ πιθανό να είναι και πολιτικά, λόγω των επικείμενων Ευρωεκλογών, εκφράζοντας παράλληλα και τον προβληματισμό του αν παίρνει εντολές από αλλού και είναι υποκινούμενος, πράγμα που όπως είπε πρέπει να εξετάσει η Υπηρεσία του.

«Είμαστε ασφαλώς υπέρ της εφαρμογής και τήρησης των νόμων, αλλά έχουν χαθεί η λογική και το μέτρο. Υπάρχουν και άλλα ζητήματα που πρέπει να ελεγχθούν, πιο ζωτικής σημασίας. Δεν μπορεί να εξαντλείται η τήρηση του νόμου μόνο στη λήξη του κράνους», είπε ο κ. Κωττάκης.

«Παρουσία πέντε συναδέλφων του αναγνώρισε προ ημερών το λάθος του και μετά πήγαινε με το περιπολικό έξω από τα καταστήματα για να κάνει ελέγχους και να επιβάλλει πρόστιμα, με μία εκδικητική συμπεριφορά προς τους κατοίκους που είναι αγανακτισμένοι, φοβισμένοι και εξοργισμένοι», όπως είπε ο κ. Κωττάκης, αποκαλύπτοντας ότι μέχρι και ο ίδιος παρακάλεσε(!) για να ικανοποιηθεί το αίτημά του για μετάθεση από τη Λέρο που δεν επιθυμεί να υπηρετεί. «Παρακάλεσα κι εγώ ο ίδιος για να πάρει μετάθεση, αλλά υπάρχουν όρια και πρέπει να σεβόμαστε την κοινωνία. Δεν μπορεί στις 7 το πρωί να γίνεται ο πιο σκληρός έλεγχος», σημείωσε επιπροσθέτως.

Μάλιστα την Τρίτη (σήμερα), ο δήμος Λέρου συγκαλεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα, προκειμένου να αποσταλεί και επιστολή διαμαρτυρίας για το θέμα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ θα πραγματοποιηθεί και διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία του νησιού.

Η έντονη αντίδραση
των Ενώσεων Αξιωματικών
Σε ανακοίνωσή τους, οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, αμέσως μετά τις δηλώσεις του δημάρχου Λέρου, τόνισαν:
«Ευχαριστούμε πολύ τον δήμαρχο Λέρου που με τις δηλώσεις του αναγνωρίζει δημόσια και τον πιο εμφατικό τρόπο την εμφανή και ενισχυμένη αστυνόμευση, τη στιγμή που όλη η υπόλοιπη κοινωνία και πολύ περισσότερο οι νησιώτες την αποζητούν!

Αξίζουν συγχαρητήρια στον διοικητή και το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου για την άοκνη προσπάθειά τους στον αγώνα για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. (Υ.Γ.) Η διέγερση σε ανυπακοή και η συκοφαντική δυσφήμιση συνιστούν αξιόποινες πράξεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.»

Διαβάστε ακόμη

Το Αστεροσκοπείο σε Λέρο, Λειψούς και Κάλυμνο

Μ. Κόνσολας: «Τοποθετείται ένας νέος γιατρός με ειδικότητα γενικής ιατρικής στο νοσοκομείο Λέρου»

Πώς ψήφισαν οι πολίτες της Λέρου στις Ευρωεκλογές (τελικό αποτέλεσμα)

Πώς ψήφισαν στο νησί της Λέρου

Ενημερωτική εκδήλωση για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στη Λέρο

Μίκα Ιατρίδη από Λέρο: «Ισχυρή Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές σημαίνει ακόμα καλύτερη διαπραγμάτευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμα περισσότερες χρηματοδοτήσεις για τα νησιά μας»

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λέρου

Αναδεικνύονται και συντηρούνται βυζαντινά μνημεία της Λέρου