«Νάνο…μπερδέματα με Τηλο…μαγειρέματα»: Παραμύθι για την Τήλο με "πινελιές" από τους μαθητές του νησιού!

«Νάνο…μπερδέματα με Τηλο…μαγειρέματα»: Παραμύθι για την Τήλο με "πινελιές" από τους μαθητές του νησιού!

«Νάνο…μπερδέματα με Τηλο…μαγειρέματα»: Παραμύθι για την Τήλο με "πινελιές" από τους μαθητές του νησιού!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1206 ΦΟΡΕΣ

To πρόγραμμα δημιουργικής γραφής για μαθητές ακριτικών περιοχών της χώρας μας « Miles and Soul» ολοκλήρωσε το δεύτερο παραμύθι του μετά την έκδοση του παραμυθιού « Λένια και Χάνεϊ : Αναφιώτικες Πτήσεις» σε συνεργασία με το σχολείο της Ανάφης ΓΛΤ Μανώλης Γλέζος.

Το καινούριο παραμύθι γράφτηκε σε συνεργασία με την Ε-ΣΤ’ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου Τήλου και ονομάζεται « Νάνο…μπερδέματα με Τηλο…μαγειρέματα ».

Μέσα από μια ανάλαφρη ιστορία αναδεικνύονται σημαντικές αρχαιολογικές και γαστρονομικές πληροφορίες που αφορούν το νησί και ταυτόχρονα τονίζεται η αξία της αυτοεκτίμησης και της διαφορετικότητας. Καθ’όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2023 -2024 η κυρία Μάνια Αρμελινιού, εκπαιδευτικός και συγγραφέας, πραγματοποιούσε συνδέσεις με το σχολείο της Τήλου με στόχο την αλληλεπίδραση και την ανατροφοδότηση του υλικού.

Τα παιδιά ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους τόσο στη συγγραφή όσο και στην εικονογράφηση, απολαμβάνοντας ένα ξεχωριστό ταξίδι συγγραφής. Η κυρία Άννη Ρήγα , ζωγράφος και εικαστικός φώτισε το παραμύθι με σχέδια και χρώματα δίνοντας του μια ξεχωριστή ταυτότητα!

Η δράση υλοποιήθηκε κάτω από την ομπρέλα του Διαδραστικού Ευρωπαϊκού Σχολείου ( ΔΕΣ ) και της ιδρύτριας και εμπνεύστριας του, Δρ. Μπίλη Κωνσταντάρα. Το ΔΕΣ στηρίζει κάθε χρόνο τις ομάδες δημιουργικής γραφής του « Miles And Soul » πιστεύοντας πως η ουσιαστική εκπαίδευση δεν έχει χιλιομετρικά σύνορα και κάθε παιδί όπου και αν ζει έχει το δικαίωμα να «πετάξει ».

Η ουσιαστική ολιστική του προσέγγιση για τη διδασκαλία μας δίνει τη δυνατότητα να δίνουμε ερεθίσματα στα παιδιά όπου και αν κατοικούν. Η έκδοση του παραμυθιού από τις εκδόσεις «Υδροπλάνο » είναι μια ευγενική χορηγία της κυρίας Ιωάννας Κ. Μαρτίνου και τα έσοδα των πωλήσεων ενισχύουν εξολοκλήρου το σχολείο και τις ανάγκες του.

Η κυρία Μάνια Αρμελινιού βρίσκεται στην Τήλο ώστε να επισφραγιστεί η ολοκλήρωση του παραμυθιού με δράσεις στο σχολείο του νησιού και την παρουσίασή του στο δημοτικό σχολείο σήμερα στις 13:30.Τ έλος , τα παιδιά της Τήλου θα παρευρεθούν στην Αθήνα και θα φιλοξενηθούν στο ΔΕΣ με στόχο την παρουσίαση του βιβλίου τους και την ουσιαστική ένταξη τους σε μια ευρύτερη μαθητική κοινότητα όπου τα παιδιά αλληλεπιδρούν μεταξύ τους με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Όταν ερωτήθηκε πως αισθάνεται που ολοκληρώθηκε η δράση η κυρία Μάνια Αρμελινιού απάντησε: « Δύσκολο να ονοματίσεις τα συναισθήματα που προέκυψαν. Συγκίνηση , χαρά , ικανοποίηση είναι ορισμένα από αυτά. Με απόλυτη ειλικρίνεια θα σας πω , πως όταν είδα το βιβλίο τυπωμένο και τα ονόματα των παιδιών γραμμένα σε αυτό ένιωσα πως αν τους δείξουμε τον δρόμο … μπορούν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους , μικρούς και μεγάλους , που με τον δικό τους τρόπο βοήθησαν στην ολοκλήρωση της δράσης. »

Διαβάστε ακόμη

Ο ρόλος της Καινοτομίας και της Τοπικής Κοινωνίας στη Βιώσιμη Μετάβαση των Νησιών στο επίκεντρο του θερινού σχολείου Τήλου

Τα τελικά αποτελέσματα στο νησί της Τήλου - Πρώτο το ΠΑΣΟΚ με διαφορά μίας ψήφου

Nέο υπερσύγχρονο ασθενοφόρο απέκτησε η Τήλος

Σχολικό σταυροδρόμι στην Τήλο

Μαρία Καμμά: Kραυγή αγωνίας από Τήλο

Συνολικά 43 άτομα ταξίδεψαν από τα τουρκικά παράλια κι εντοπίστηκαν σε Τήλο και Σύμη

Ξεκίνησε η λειτουργία της Παλαιοντολογικής Έκθεσης Νάνων Ελεφάντων Τήλου "ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ"

Προφυλακίστηκαν δύο Σύριοι για μεταφορά μεταναστών