Μαθητές του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Ρόδου διακοσμούν τοίχο στο Πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EPAS

Μαθητές του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Ρόδου διακοσμούν τοίχο στο Πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EPAS

Μαθητές του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Ρόδου διακοσμούν τοίχο στο Πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EPAS

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 683 ΦΟΡΕΣ

Από το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ρόδου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος EPAS (European Parliament Ambassador School), οι μαθητές του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Ρόδου ανέλαβαν την πρωτοβουλία να επιχρωματίσουν έναν τοίχο, προκειμένου να ενισχύσουν την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα και να προωθήσουν τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το έργο αυτό, που φέρει την επιγραφή "EMEIS" (European Motivation of Evening Island Schools) και πλαισιώνεται από αστέρια της Ευρωπαϊκής σημαίας, αποτελεί σύμβολο της ενότητας και της συνεργασίας που προωθεί το σχολείο.Ο χαρακτηρισμός μας Evening Island Schools μόνο τυχαίος δεν είναι, διότι οι διεργασίες όλης της χρονιάς έγιναν πλουσιότερες με τη διαρκή & επιτυχημένη συνεργασία μας με το Εσπερινό Γυμνάσιο/ΛΤ Μυτιλήνης, ένα ακόμα εσπερινό σχολείο σε ακριτικό νησί της Ευρώπης και τους τιμούμε με αυτόν τον τρόπο. Μία διευρυνόμενη νησιωτική εσπερινή σχολική οικογένεια με την οποία θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε.

Η δράση αυτή εντάσσεται στις υποχρεώσεις του σχολείου ως Πρεσβευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στόχος του προγράμματος EPAS είναι να ενημερώσει τους μαθητές για τις λειτουργίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να τους ενθαρρύνει να συμμετέχουν ενεργά στα δημοκρατικά δρώμενα και να καλλιεργήσει σε αυτούς τις αρχές της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και συνεργασίας. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα EPAS προσφέρει στους μαθητές ευκαιρίες να γνωρίσουν καλύτερα τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, να συμμετάσχουν σε διαλόγους για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους ως Ευρωπαίοι πολίτες, και να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Μέσα από τέτοιες δραστηριότητες, οι μαθητές του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Ρόδου καλλιεργούν μια βαθύτερη κατανόηση και εκτίμηση της ευρωπαϊκής τους ταυτότητας.

Ο τοίχος, βαμμένος με το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα της Ευρωπαϊκής σημαίας, είναι πλέον ένα εντυπωσιακό σημείο αναφοράς στην περιοχή, δεσπόζοντας στην είσοδο του χώρου στάθμευσης του Βενετοκλείου συγκροτήματος που υποστηρίζει σχολικές λειτουργίες, εξεταστικά κέντρα, εκλογικά κέντρα, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες. Ένας κομβικός χώρος ειδικά για την ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών, την 9η Ιουνίου 2024.

Με την επικουρία της κας Φιλίας Παπασάββα, υπέυθυνης του Europe Direct Νοτίου Αιγαίου, η λέξη "EMEIS", με κοινούς λατινικούς & ελληνικούς χαρακτήρες, τονίζει την έννοια της συλλογικότητας και της κοινής ταυτότητας, ενώ τα αστέρια συμβολίζουν τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συγκεκριμένη δράση όχι μόνο ενισχύει την ευρωπαϊκή συνείδηση των μαθητών αλλά και συμβάλλει στη βελτίωση του σχολικού περιβάλλοντος και της ευρύτερης κοινότητας. Οι μαθητές, μέσω της δημιουργίας αυτού του τοιχογραφήματος, αφήνουν ένα θετικό αποτύπωμα στην πόλη τους, προωθώντας παράλληλα τα ιδανικά της ειρήνης, της συνεργασίας και της δημοκρατίας.Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς η εκπαίδευση μπορεί να συνδυαστεί με την τέχνη και την κοινωνική δράση, ενισχύοντας τις σχέσεις των μαθητών με την κοινότητά τους και την Ευρώπη.

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ρόδου συνεχίζει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω δράσεων που εμπνέουν και ενθαρρύνουν τη νεολαία να γίνει ενεργό μέρος του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.Είμαστε λοιπόν έτοιμοι και ετοιμάσαμε με τον καλύτερο τρόπο την είσοδό μας για τη μεγάλη εορτή της Ευρώπης & της Δημοκρατίας!

Διαβάστε ακόμη

Σημαντικές οι επιτυχίες των μαθητών του Μουσικού Σχολείου της Ρόδου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Βιωματικές Δράσεις και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης Ρόδου: Συγχωνεύσεις και υποβιβασμοί σχολείων

Αντιπροσωπεία του Καζουλλείου – 2ου ΓΕΛ Ρόδου στη Σεβίλλη της Ισπανίας

Το Καζούλλειο Γυμνάσιο ρίχνει τίτλους τέλους για το πρόγραμμα «Παιδαγωγικά εργαλεία για ένα σχολείο συμπερίληψης»

Εξαιρετικές επιδόσεις στο 3ο ΓΕΛ Ρόδου «Καπνοβιομηχανία»

Σε τμήματα ΑΕΙ μπορούν να καταταγούν οι απόφοιτοι της ΑΣΤΕΡ

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Σωτήρη-Βασίλη Παπαντωνίου για την επιτυχία του στις πανελλαδικές εξετάσεις