Συνάντηση εργασίας του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κάσου με την αν. υπουργό Υγείας

Συνάντηση εργασίας του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κάσου με την αν. υπουργό Υγείας

Συνάντηση εργασίας του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κάσου με την αν. υπουργό Υγείας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 623 ΦΟΡΕΣ

Την Δευτέρα 28 Μαΐου 2024 στην Κάρπαθο μετέβει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Η.Ν. Κάσου Νίκος Τουσούνης με σκοπό την ενημέρωση της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκης η οποία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της πραγματοποίησε επίσκεψη στο Νοσοκομείο Καρπάθου « Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος».

Στην εν λόγω συνάντηση η κα Αγαπηδάκη ενημερώθηκε πλήρως για το γεγονός ότι οι κάτοικοι της Η. Ν. Κάσου και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες των παιδιών , αλλά και των νοσούντων από χρόνιες ασθένειες (διαβητικοί καρκινοπαθείς ηλικιωμένοι κλπ ) δεν έχουν πρόσβαση στις αυτονόητες δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

Της κοινοποιήθηκαν οι επιστολές και το ψήφισμα διαμαρτυρίας των τοπικών φορέων που ήδη έχουν σταλεί στους αρμόδιους φορείς και παραδόθηκαν στον Υπουργό υγείας στις 5 Απρίλιου 2024 κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Δημάρχου Η.Ν. Κάσου Μιχάλη Ερωτόκριτου στο γραφείο του, οι οποίες μεταξύ των άλλων αναφέρουν τα παρακάτω .

Την αναγκαιότητα τοποθέτησης γιατρού ειδικότητας Παθολογίας ή Γενικής Ιατρικής στο ΠΠΙ Κάσου. Την κάλυψη των κατοίκων της Η.Ν.Κάσου και από γιατρό με ειδικότητα παιδιατρικής. Την τοποθέτηση του απαραιτήτου προσωπικού για την λειτουργία και του μικροβιολογικού και του ακτινολογικού εργαστηρίου οι οποίοι θα συμβάλουν σημαντικά στην διευκόλυνση του δύσκολου έργου του μοναδικό Γιατρού του ΠΠΙ Κάσου. Την τοποθέτηση δεύτερου γιατρού στο ΠΠΙ Κάσου με σκοπό την κάλυψη των εφημεριών . Δεν είναι δυνατόν ένας γιατρός να εφημερεύει 365 μέρες το χρόνο 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και παράλληλα να είναι υπεύθυνος για 1200 άτομα το χειμώνα και για 4000 άτομα στου μήνες αιχμής της τουριστικής περιόδου .

Η επιχειρησιακή υποβάθμιση της μοναδικής δομής υγείας του νησιού συντελείται χρόνια τώρα και οι ενέργειες στελέχωσης λαμβάνοντας υπόψη τις καθημερινά αυξανόμενες υπηρεσιακές ανάγκες κρίνονται απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του ΠΠΙ Κάσου . Οι Κασιώτες ζητούν την απρόσκοπτη πρόσβαση τους στις αυτονόητες δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες υγείας χωρίς εκπτώσεις !

Τον σκοπό αυτό θα εξυπηρετήσει και η πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου της Καρπάθου αλλά και η εξασφάλιση της λειτουργίας κομβικής σημασίας τμημάτων του, όπως είναι του τεχνητού νεφρού και του μαγνητικού τομογράφου . Η πλήρη λειτουργία του νοσοκομείου θα εξυπηρετήσει και τους Κασιώτες και αυτό αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων και των δύο νησιών.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Έπαρχο Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου Πόπη Νικολαΐδου όπου συζητήθηκαν, η δυνατότητα ένταξης των σχολικών κτιρίων του νησιού για την επισκευή – συντήρηση τους , αλλά και η δυνατότητα αποκατάστασης τμήματος του οδικού δικτύου προς Αγ. Κυριακή σε χρηματοδοτικά προγράμματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Διαβάστε ακόμη

Η Πολιτιστική Ομάδα «Αρχιπέλαγος» στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Κάσου

Στην Κάσο το Συμπόσιο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Κορύφωση εκδηλώσεων της 200ης επετείου του Ολοκαυτώματος της Η.Ν. Κάσου

Επίτιμη Δημότης Κάσου η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Προβολή ντοκιμαντέρ σήμερα στην Κάσο

Σκάφη με υγειονομικό εξοπλισμό σε Λειψούς και Κάσο

«Χαραή: 24 σημάδια για την Κάσο»

Γιόρτασαν και στην Κάσο την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος