«Είμαι εξαρτημένος χρήστης» ισχυρίστηκε 47χρονος στον ανακριτή

«Είμαι εξαρτημένος χρήστης» ισχυρίστηκε 47χρονος στον ανακριτή

«Είμαι εξαρτημένος χρήστης» ισχυρίστηκε 47χρονος στον ανακριτή

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 943 ΦΟΡΕΣ

Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Ενώπιον του ανακριτή Ρόδου βρέθηκε χθες για να απολογηθεί, ο 47χρονος που εντοπίστηκε να κατέχει σπίτι του δενδρύλλια κάνναβης, περισσότερα από 350 ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή, λαθραία πακέτα με τσιγάρα, αλλά και ποσότητα χασίς.

Ο 47χρονος που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα Ευαγγελία Ταμπάκη, αρνήθηκε – σύμφωνα με πληροφορίες- τα όσα του καταλογίζονται και δήλωσε ότι είναι εξαρτημένος χρήστης.

Για τον λόγο αυτό, είπε, και προσπάθησε να καλλιεργήσει δενδρύλλια, προκειμένου να έχει την ποσότητα που χρειάζεται καθημερινά για δική του αποκλειστικά χρήση.

Ο ίδιος πρόσθεσε, πως με τον τρόπο αυτό αποφεύγει να αγοράζει από άλλα άτομα και ότι καταβάλλει προσπάθεια να απεξαρτηθεί, γι’ αυτό και παρακολουθεί και σχετικό πρόγραμμα.

Σε ό,τι αφορά το μαχαίρι, είπε, πως πρόκειται για ενθύμιο από την Κρήτη, που μάλιστα αναγράφει και μαντινάδα, ενώ για το γκλοπ, είπε ότι το είχε για δική του προστασία, σε περίπτωση που κάποιος του επιτεθεί.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και ανακριτή, ο 47χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Υπενθυμίζεται πως, η σύλληψη του 47χρονου είχε γίνει στις 24 Μαΐου 2024 από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Πιο αναλυτικά, μετά την αξιολόγηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 το πρωί, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 47χρονου, όπου και εντόπισαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

• 8 δενδρύλλια κάνναβης, σε φάση ανάπτυξης, τα οποία καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρες.

• Κάνναβη (ακατέργαστη) βάρους 4,3 γραμμαρίων.

• Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

• Θρυμματιστής κάνναβης.

• Πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος και μαχαίρι με λάμα 14 εκατοστών.

• 353 ναρκωτικά δισκία, χωρίς ιατρική συνταγή.

• 17 πακέτα τσιγάρων, χωρίς ειδική ταινία φορολόγησης

Σε βάρος του 47χρονου που συνελήφθη, σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών, καλλιέργεια κάνναβης, παραβίαση του τελωνιακού κώδικα και οπλοκατοχή, και με αυτήν οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμη

Δύο Ιρακινοί και ένας Παλαιστίνιος σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Με δύο πήλινους αμφορείς στην κατοχή του εντοπίστηκε ο 56χρονος που αναζητούσε χρυσό και αρχαιότητες σε υπαίθριο χώρο στην Κάλυμνο

Συνελήφθη 24χρονος που κυκλοφορούσε στη Ρόδο με το διαβατήριο του δίδυμου αδελφού του

Έκλεψαν πορτοφόλι από ξενοδοχείο

35χρονη έκλεψε 4 χρυσές αλυσίδες

Διακινητές μεταναστών επιχείρησαν να εμβολίσουν περιπολικό του λιμενικού στη Ρόδο

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία

Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν εναντίον 25χρονου για μεταφορά αλλοδαπών