Δύο ακόμα συλλήψεις για τη ληστεία Σουηδού

Δύο ακόμα συλλήψεις για τη ληστεία Σουηδού

Δύο ακόμα συλλήψεις για τη ληστεία Σουηδού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1048 ΦΟΡΕΣ

Στα χέρια των διωκτικών Αρχών της περιοχής μας βρίσκονται και οι άλλοι δύο άνδρες που φέρονται να εμπλέκονται, μαζί με τον 17χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής, στη ληστεία που έγινε υπό την απειλή μαχαιριού, στην πόλη της Ρόδου, σε βάρος 19χρονου Σουηδού τουρίστα!

Πρόκειται για έναν 27χρονο έλληνα ο οποίος εμφανίστηκε αυτοβούλως προχθές το απόγευμα (28 Μαΐου 2024) στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και συνελήφθη και έναν ανήλικο ηλικίας 17 ετών επίσης έλληνα, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη προχθές αργά το απόγευμα από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε.


Σε βάρος των δύο συλληφθέντων αλλά και του 17χρονου Αλβανού που είχε συλληφθεί προχθές, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία.
Οι δύο Έλληνες κρατούνται, προκειμένου σήμερα, συνοδευόμενοι από τον συνήγορό τους κ. Νικήτα Μπόλκα να προσαχθούν ενώπιον του ανακριτή Ρόδου για να απολογηθούν.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί όλα έγιναν στις 28 Μαΐου 2024 μεταξύ μία με δύο η ώρα τα ξημερώματα στην πόλη της Ρόδου.


Τότε, οι δύο 17χρονοι και ο 27χρονος κατηγορούνται ότι προσέγγισαν πεζοί τον 19χρονο Σουηδό και με την απειλή μαχαιριών, αποπειράθηκαν να του αφαιρέσουν χρήματα.
Ο 19χρονος Σουηδός τότε, τους είπε ότι δεν έχει μετρητά επάνω του και πως έπρεπε να μεταβεί σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης για να βγάλει και να τους τα δώσει. Με τον τρόπο αυτό, ο 19χρονος κατάφερε να ξεφύγει και να πάει στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, όπου και κατήγγειλε αυτό που του είχε συμβεί.


Αστυνομικοί, αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους, στις 28 Μαΐου το πρωί, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 17χρονο Αλβανό, ο οποίος και αναγνωρίστηκε, ενώ οι δύο άλλοι εμπλεκόμενοι διέφευγαν της σύλληψης και αναζητούνταν. Απογευματινές ώρες εμφανίστηκε αυτοβούλως ο 27χρονος και συνελήφθη, ενώ λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 17χρονος Έλληνας.


Επίσης, συνελήφθη και η 37χρονη μητέρα του Αλβανού, κατηγορούμενη για παραμέληση της εποπτείας του.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, με την οποία παραπέμφθηκαν αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τους δύο Τούρκους διακινητές

Αστυνομικοί έλεγχοι στα νησιά

Συνελήφθη 67χρονος για υποκλοπή μεταφορικού έργου στη Ρόδο

Συνελήφθησαν στην Κω δύο ημεδαποί για κατοχή, διακίνηση ναρκωτικών και καλλιέργεια κάνναβης

Κάθειρξη έξι ετών σε 24χρονο για τη μεταφορά 2.686 γραμμαρίων ηρωίνης

Ελεύθερος 38χρονος που κατείχε 800 ναρκωτικά χάπια

Συνελήφθη 37χρονος στη Ρόδο για την καλλιέργεια 28 δενδρυλλίων

Η Ελληνική Αστυνομία τίμησε τους Απόστρατους αστυνομικούς με εορταστικές εκδηλώσεις σε Σύρο, Ρόδο και Κω