Ευρωεκλογές 2024: Αποχή ρεκόρ και ποσοστό συμμετοχής ακόμη και κάτω του 50%

Ευρωεκλογές 2024: Αποχή ρεκόρ και ποσοστό  συμμετοχής ακόμη και κάτω του 50%

Ευρωεκλογές 2024: Αποχή ρεκόρ και ποσοστό συμμετοχής ακόμη και κάτω του 50%

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 687 ΦΟΡΕΣ

Σε επίπεδα ρεκόρ μεταπολίτευσης εκτιμάται η αποχή στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Marc, Θωμά Γεράκη. «Θα έχουμε ίσως τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη αποχή σε εκλογές, είτε σε Βουλευτικές, είτε σε Ευρωεκλογές. Δηλαδή, υπάρχει ο κίνδυνος αυτή τη στιγμή, η συμμετοχή να μην ξεπεράσει το 50%. Ελπίζω να διαψευστώ», δήλωσε ο κ. Γεράκης στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Όπως είπε, η συμμετοχή ενδέχεται να κινηθεί σε επίπεδα του 43% ή του 45%. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα και το τελικό ποσοστό θα φανεί μόλις κλείσουν οι κάλπες. Οι Ευρωεκλογές, εξήγησε, θα γίνουν αυτόνομα, χωρίς παράλληλες κάλπες για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και διεξάγονται λίγους μήνες μετά τις Βουλευτικές εκλογές. Το αποτέλεσμά τους δεν φαίνεται ότι θα οδηγήσει σε κάποιο εξαιρετικό διακύβευμα. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις καμπάνιες των κομμάτων, που γίνονται με όρους Βουλευτικών ή Εθνικών εκλογών, με τα ευρωπαϊκά θέματα να είναι δευτερεύοντα.

«Υπό αυτή την έννοια λοιπόν, και αν προσθέσουμε και ότι υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό της κοινωνίας μας που δεν είναι τόσο ικανοποιημένο από την Ευρώπη, όλα αυτά μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αυτή τη στιγμή η αποχή ίσως να είναι μεγαλύτερη ακόμα και υποτονική», πρόσθεσε. 

Διαβάστε ακόμη

Τουρκικά ΜΜΕ: «Μετά από 4 χρόνια, ελληνικά και τουρκικά πολεμικά πλοία ξανά αντιμέτωπα στην Αν. Μεσόγειο»

Κλειστή συνάντηση για την αποτίμηση της πυρκαγιάς συγκαλεί ο δήμαρχος Κω

Συνάντηση με στελέχη τουριστικού οργανισμού

Αφιέρωμα στην Τήλο από το κρατικό κανάλι της Γαλλίας

Καθαρίστηκε ο χώρος στο «Καστρί»

Έχει παραγίνει το κακό με τους ασυνείδητους και τα σκουπίδια τους!

Υγειονομικό υλικό στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κω

Το Καστελλόριζο και τα Φυλάκια Στρογγύλης-Ρω επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΣ Γεώργιος Κωστίδης