Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Καρατζάς, πρόεδρος της ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels Collection

Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Καρατζάς, πρόεδρος της ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels Collection

Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Καρατζάς, πρόεδρος της ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels Collection

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2849 ΦΟΡΕΣ

Πένθος στο ελληνικό μπάσκετ με το άκουσμα της είδησης του θανάτου του Θόδωρου Καρατζά, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels Collection, κι ενός ανθρώπου που συνέβαλε τα μέγιστα από τη δεκαετία του ’90, προκειμένου το άθλημα να γνωρίσει τεράστια ανάπτυξη. Όλοι όσοι αγαπούν το μπάσκετ γνωρίζουν ότι υπήρξε πρόεδρος του ΕΣΑΚ, μετέπειτα ΕΣΑΚΕ, από το 1992 έως το 2001, όταν η Α1 έγινε επαγγελματική, ενώ ήταν από τους υποστηρικτές του ότι ο Κολοσσός H Hotels Collection έπρεπε πάση θυσία την περίοδο 2024-25 να παίξει στην Ευρώπη, ακόμα κι αν χρειαστεί να έχει έδρα την Αθήνα, σε περίπτωση που δεν ήταν δυνατόν να μεγαλώσει η χωρητικότητα στο κλειστό της Καλλιθέας. Ως παράγοντας είχε επιστρέψει στον Χολαργό πριν από έξι χρόνια.

*Η συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels Collection:

"Καλό Ταξίδι Πρόεδρε..Με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας Προέδρου Θεόδωρου Καρατζά ο οποίος έφυγε από τη ζωή σήμερα 30 Μαΐου 2024.Ο Θεόδωρος Καρατζάς, αγάπησε τη Ρόδο ως γνήσιος Ρόδιος και άφησε σπουδαίο αποτύπωμα στο ελληνικό και στο Ροδιακό Μπάσκετ.Διετέλεσε πρώτος Πρόεδρος του ΕΣΑΚ (ΕΣΑΚΕ) και από το 2019 έως σήμερα υπηρέτησε με αφοσίωση και πάθος ως πρόεδρος της Ομάδας μας, με όνειρο του να δει τον Κολοσσό να αγωνίζεται σε Ευρωπαϊκή Διοργάνωση.Η συγκίνηση μας είναι μεγάλη για τον αδόκητο χαμό του.«Πρόεδρε, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να κάνουμε το όνειρό σου πραγματικότητα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΑΕ Κολοσσός Η Hotels Collection πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:
1.
Να εκφράσει τη βαθιά οδύνη και τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.
2. Να παραστεί αντιπροσωπεία στην εξόδιο ακολουθία.
3. Να καταθέσει στεφάνι στην μνήμη του εκλιπόντα.
4. Να δημοσιευτεί το παρόν στα ΜΜΕ »

*Η συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ

"Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος και το προσωπικό του ΕΣΑΚΕ εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια του Θεόδωρου Καρατζά σε ηλικία 71 ετών και τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Ο Θεόδωρος Καρατζάς ήταν ο πρώτος πρόεδρος της ΕΣΑΚ (που από το 1997 έγινε ΕΣΑΚΕ) και επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου. Ως πρόεδρος του Α.Σ. Παπάγου έβαλε το 1991 τα «θεμέλια» μαζί με τους προέδρους, τους παράγοντες, τους χρηματοδότες των υπόλοιπων ομάδων της Α1 και τους αθλητές για την θέσπιση του επαγγελματικού μπάσκετ και την ίδρυση της ΕΣΑΚ.

Στις 11 Μαρτίου 1992 στην ιδρυτική Γενική Συνέλευση της ΕΣΑΚΕ εκλέχθηκε πρόεδρος. Θέση στην οποία παρέμεινε για εννέα χρόνια μέχρι το 2001, σε μια περίοδο που έχει μείνει στην ιστορία ως από τις καλύτερες του ελληνικού επαγγελματικού μπάσκετ.

Ο Θεόδωρος Καρατζάς διακρίθηκε για τις καινοτόμες ιδέες του, την ικανότητα του να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες και τον πράο και συναινετικό χαρακτήρα του. Το ελληνικό μπάσκετ του οφείλει πολλά.

Ο Θεόδωρος Καρατζάς επανήλθε την προηγούμενη δεκαετία ως παράγοντας με τον Χολαργό και τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν πρόεδρος της ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels Collection.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Στην μνήμη του με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στις δύο πρώτες αναμετρήσεις της Ημιτελικής Φάσης των Play Offs της Stoiximan Basket League Ολυμπιακός – Περιστέρι bwin, Παναθηναϊκός AKTOR – Άρης."

*Η συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΕΟΚ:

"Ημέρα πένθους είναι η σημερινή (30/5) για την ελληνική καλαθοσφαίριση καθώς απεβίωσε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Κολοσσός Ρόδου, Θόδωρος Καρατζάς, ο άνθρωπος ο οποίος το 1992 συνέδεσε το όνομά του με το επαγγελματικό μπάσκετ, ως ο πρώτος πρόεδρος του ΕΣΑΚ (νυν ΕΣΑΚΕ).

Ο εκλιπών, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει παράγοντας και στον σύλλογο του Παπάγου, καθοδήγησε την Α1 κατηγορία στα πρώτα επαγγελματικά της βήματα, συμβάλλοντας τα μέγιστα στα μέσα της δεκαετίας του ’90 στην ανάπτυξη και την «εκτόξευσή» της.

Το 2001 αποχώρησε από τη θέση του στον ΕΣΑΚΕ, ενώ μερικά χρόνια αργότερα επέστρεψε έχοντας ενεργό ρόλο στον χώρο της καλαθοσφαίρισης ως διοικητικός ηγέτης του Χολαργού.

Το 2019 ανέβαλε την θέση του προέδρου της ΚΑΕ Κολοσσός Ρόδου την οποία κατείχε μέχρι σήμερα.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΚ και ο πρόεδρός της, Ευάγγελος Λιόλιος, εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του Θόδωρου Καρατζά και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του."

 

 

Διαβάστε ακόμη

Ιάλυσος: Οριστικοποιείται η σύνθεση του Δ.Σ.

Ηρακλής Λάρδου: Ανανέωσαν οι Δημητριάδης και Χαλκιόπουλος

Ο Φοίβος απέκτησε τον Μάρκο Φούσα

«Καμπάνα» 12.000 ευρώ στον Διαγόρα

Νυχτερινό τουρνουά από τον ΡΟΑ στις 6 Ιουλίου

Με 40 νέους αθλητές ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Συγχαρητήριο μήνυμα Ι. Παππά, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος στη σφαίρα, από την Καλύμνια Μαρία Μαγκούλια

Το οριστικό πρόγραμμα στο Rodos Cup 2024 του ΑΣΙΑΘ Ρόδου