Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 40χρονος για τα 4 δενδρύλλια που καλλιεργούσε

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 40χρονος για τα 4 δενδρύλλια που καλλιεργούσε

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 40χρονος για τα 4 δενδρύλλια που καλλιεργούσε

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 745 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 40χρονος που συνελήφθη να κατέχει στο σπίτι του 141 γραμμάρια κάνναβης, ενώ είχε διαμορφώσει ειδικό δωμάτιο για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Σε βάρος του 40χρονου, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και χθες το πρωί, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Δημήτρη Βερβέρη, προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου και απολογήθηκε, αρνούμενος την κατηγορία όπως αυτή το αποδίδεται.


Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος ισχυρίστηκε πως είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών αρκετά χρόνια και μάλιστα προσκόμισε και σχετική πραγματογνωμοσύνη, και τόσο τα φυτά όσο και η ποσότητα κάνναβης που βρέθηκε στο σπίτι του, τα είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.


Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο 40χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου και της εμφάνισης του το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 28 Μαΐου 2024, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

 


Πιο αναλυτικά, όλα ξεκίνησαν με την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί της Δίωξης, οι οποίοι στις 28 Μαΐου το απόγευμα, πραγματοποίησαν στοχευμένη έρευνα στο σπίτι του 40χρονου, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε αναπτύξει σε δωμάτιο που είχε διαμορφώσει με γυψοσανίδα στο σπίτι του, καλλιέργεια κάνναβης εσωτερικού χώρου.
Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


• 4 φυτά κάνναβης, εντός ειδικά διαμορφωμένου δωματίου μέσα σε γλάστρες.
• 141 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
• Πλήρης εξοπλισμός εσωτερικού τύπου καλλιέργειας κάνναβης αποτελούμενος από τεχνικά μέσα δημιουργίας ελεγχόμενων συνθηκών θερμότητας-υγρασίας-εξαερισμού.


• 2 κυνηγητικά όπλα.
• Σπόροι κάνναβης.
• Το χρηματικό ποσό των 3.100 ευρώ.
Σε βάρος του 40χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή - διακίνηση ναρκωτικών, καλλιέργεια κάνναβης και οπλοκατοχή, με την οποία και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμη

Δύο Ιρακινοί και ένας Παλαιστίνιος σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Με δύο πήλινους αμφορείς στην κατοχή του εντοπίστηκε ο 56χρονος που αναζητούσε χρυσό και αρχαιότητες σε υπαίθριο χώρο στην Κάλυμνο

Συνελήφθη 24χρονος που κυκλοφορούσε στη Ρόδο με το διαβατήριο του δίδυμου αδελφού του

Έκλεψαν πορτοφόλι από ξενοδοχείο

35χρονη έκλεψε 4 χρυσές αλυσίδες

Διακινητές μεταναστών επιχείρησαν να εμβολίσουν περιπολικό του λιμενικού στη Ρόδο

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία

Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν εναντίον 25χρονου για μεταφορά αλλοδαπών