Συνάντηση δημάρχου Χάλκης και τον υφυπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Παππά

Συνάντηση δημάρχου Χάλκης και τον υφυπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Παππά

Συνάντηση δημάρχου Χάλκης και τον υφυπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Παππά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 645 ΦΟΡΕΣ

Ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Φραγκάκης Ευάγγελος και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Χάλκης κ. Βασίλης Ρουσσάκης συναντήθηκαν την Πέμπτη 30 Μαΐου στο Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Παππα και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μανώλη Κουτουλακη.

Σε μια πολύ εποικοδομητικη συνάντηση δύο ωρών, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Χάλκης ανέλυσαν και ανέδειξαν τον αντίκτυπο στις τοπικές νησιωτικες κοινωνίες της χώρας των ορθων σχεδιασμενων και εγκαιρων προγραμματισμενων επιδοτουμενων άγονων γραμμών του Υπουργείου. Ζήτησαν από τον κ.Παππα την εμπλοκή του Υπουργείου στα εβδομαδιαία προγραμματα των ναυτιλιακών εταιρειών ώστε να είναι λειτουργικά, ουσιαστικά και να εξυπηρετούν τις ανάγκες των νησιωτικών περιοχών τις οποίες εξυπηρετούν.

Επίσης ζήτησαν την εμπλοκή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον ετήσιο σχεδιασμό των άγονων γραμμών ώστε να ακούγονται οι ρεαλιστικές ανάγκες του κάθε τόπου και των ανθρώπων του.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ.Υφυπουργο για την αμεσότητα των παρεμβάσεων του για την επίλυση αρκετών θεμάτων της αρμοδιότητας του και για την επιλογή να περάσει η Aegean Regatta 2024 από το νησί της Χάλκης τον Αύγουστο. Μια τοσο μεγάλη διεθνή διοργάνωση μόνο θετικά μπορεί να προσφέρει στο νησί.

Ο κ.Παππας συμφώνησε απόλυτα με τις τοποθετήσεις και ανέφερε ότι στην νέα προκήρυξη την οποία ετοιμάζει το Υπουργείο θα προβλεφθεί η συμμετοχή του Υπουργείου και των Δήμων στον εβδομαδιαίο σχεδιασμό των ακτοπλοϊκών δρομολογίων. Ο κ. Φραγκάκης ευχαρίστησε επισης τον Γενικό Γραμματέα κ. Μανώλη Κουτουλακη για την τεράστια συμβολή του να επιλυθούν πολλά προβλήματα των μικρών νησιών τα τελευταία χρόνια με τις προσωπικές του προσεγγίσεις και αποφάσεις.

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση με τον Carsten Rasmussen είχε χθες ο δήμαρχος Χάλκης

Σταθερά στην ενεργειακή και «πράσινη» πρωτοπορία ο δήμος Χάλκης με την απόκτηση ηλεκτροκίνητου σκάφους

Ο ρόλος της Καινοτομίας και της Τοπικής Κοινωνίας στη Βιώσιμη Μετάβαση των Νησιών το επίκεντρο του Θερινού Σχολείου Χάλκης

Πώς ψήφισε η Χάλκη (τελικό αποτέλεσμα)

Χάλκη: Πρότυπο πράσινης μετάβασης σε όλη την Ευρώπη

Ευ. Φραγκάκης: Η Χάλκη μπορεί να αποτελέσει φάρο ελπίδας για ένα μέλλον όπου η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και περιβάλλοντος κυριαρχεί

Τιμώμενος δήμος η Χάλκη στην 3η "Attica Green Expo"

Τιμώμενος δήμος της Attica Green Expo 2024 ο δήμος Χάλκης