50.000 Τούρκοι τουρίστες θα παραθερίζουν στα Ελληνικά νησιά στα μέσα Ιουνίου

50.000 Τούρκοι τουρίστες θα παραθερίζουν στα Ελληνικά νησιά στα μέσα Ιουνίου

50.000 Τούρκοι τουρίστες θα παραθερίζουν στα Ελληνικά νησιά στα μέσα Ιουνίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 878 ΦΟΡΕΣ

50.000 Toύρκοι ταξιδιώτες αναμένεται να επισκεφθούν τα Ελληνικά νησιά στα μέσα του Ιουνίου, κατά τον εορτασμό του Ιντ αλ-αντχά, που αποτελεί θρησκευτικό φεστιβάλ που γιορτάζεται από τους Μουσουλμάνους παγκοσμίως, όπως μεταδίδει η Χουριέτ.

Η Τουρκική εφημερίδα, επικαλούμενη εκπρόσωπο της τουριστικής βιομηχανίας της Τουρκίας, αναφέρει ότι για την αργία αυτή, η οποία διαρκεί από τις 16 έως τις 19 Ιουνίου και αναμένεται να επεκταθεί από την Τουρκική κυβέρνηση, ορισμένοι Τούρκοι ταξιδιώτες ήδη σχεδιάζουν τις αποδράσεις τους για 9ήμερες διακοπές, ενώ το γεγονός ότι η γιορτή συμπίπτει με την καλοκαιρινή σεζόν αναμένεται να ενισχύσει την τουριστική κίνηση σε δημοφιλείς προορισμούς διακοπών αλλά και τον πολιτιστικό τουρισμό.

Η Αττάλεια αναμένεται να είναι κορυφαίος προορισμός των Τούρκων και τα Ελληνικά νησιά θα προσελκύσουν χιλιάδες Τούρκους ταξιδιώτες χάρη στην fast-track visa.

Περί τους 20.000 Τούρκους επισκέφθηκαν τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου κατά τη διάρκεια των διακοπών του Ιντ αλ-φιτρ, της μουσουλμανικής εορτής που γίνεται μετά το τέλος του μήνα Ραμαντάν, τον Απρίλιο.

Οι διακοπές στα Ελληνικά νησιά για το Ιντ αλ-αντχά, φαίνεται ότι στοιχίζουν περισσότερο σε σύγκριση με τις διακοπές εσωτερικού. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τη Χουριέτ, ένα τριήμερο για μια τριμελή οικογένεια στο Μπόντρουμ κοστίζει τουλάχιστον 40.000 λίρες Τουρκίας ή 1.200 δολάρια, χωρίς τα έξοδα μεταφοράς. Όμως, ένα παρόμοιο πρόγραμμα διακοπών στη Ρόδο, την ίδια περίοδο, κοστίζει 32.000 λίρες, συμπεριλαμβανομένης της διαμονής και των εξόδων μετακίνησης.

Περί τα 35 εκατ. ταξιδιώτες αναμένεται να ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια του Ιντ αλ-αντχά εντός της Τουρκίας, ενώ τα καταλύματα θα φιλοξενήσουν 5 εκατ. επισκέπτες.

Πηγή: tornosnews.gr

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε ακόμη

Τουριστική προβολή της Ρόδου και της Κω

Κρουαζιέρα: Zητείται νέο εθνικό σχέδιο

Στρατηγική για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος

Συνάντηση του Προέδρου Γιάννη Παπαβασιλείου και αντιπροσωπείας της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου με το Δήμαρχο Αλέξανδρο Κολιάδη

52 κρουαζιερόπλοια πρόκειται να καταπλεύσουν τον Ιούλιο στη Ρόδο

Τουρκική... απόβαση στα ελληνικά νησιά | Πάνω από 50.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

Δεν θα χάσουν τις διακοπές τους στη Ρόδο οι Τούρκοι τουρίστες

Έντονο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις τουρισμού στη Ρόδο για προσωπικό