Ενεργό ρόλο αποκτά ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου στο νησί της Καλύμνου

Ενεργό ρόλο αποκτά ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου στο νησί της Καλύμνου

Ενεργό ρόλο αποκτά ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου στο νησί της Καλύμνου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 614 ΦΟΡΕΣ

Η υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης - παραλαβής έκτασης 65 στρεμμάτων στο νησί, είναι η απαρχή της λύσης που η Κάλυμνος έχει ανάγκη στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Ρόδο από τον Πρόεδρο του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου και Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και από τον Δήμαρχο Καλύμνου Γιάννη Μαστροκούκο, η υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής έκτασης 65 στρεμμάτων στο νησί, που ο Δήμος Καλύμνου φρόντισε να αποκτήσει για τον σχεδιασμό λύσης στο κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Με τη μεταβίβαση, κατά χρήση μόνον, της έκτασης στον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, ο Φορέας Διαχείρισης Αποβλήτων, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του οποίου είναι και ο Δήμαρχος Καλύμνου, αποκτά πλέον ενεργό ρόλο στη δύσκολη εξίσωση της επίλυσης του μεγάλου περιβαλλοντικού ζητήματος που βασανίζει το νησί για δεκαετίες, αφού μέχρι σήμερα, λόγω έλλειψης ΧΥΤΑ ή άλλης σχετικής περιβαλλοντικής υποδομής, ο ΦοΔΣΑ δεν είχε ρόλο στα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί της Καλύμνου.

Ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά:

«Χαίρομαι γιατί από σήμερα αποκτάμε ενεργό, και νομικά, ρόλο ως ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, στο μεγάλο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί της Καλύμνου. Πλέον μπορούμε να προχωρήσουμε και με τη δική μας συμμετοχή, στον σχεδιασμό και υλοποίηση των λύσεων που το νησί έχει ανάγκη. Όπως έχω και παλαιότερα πει, και πολύ περισσότερο όπως έχω δεσμευτεί, τόσο στον Δήμο Καλύμνου αλλά και στον λαό του νησιού, με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Είμαστε στο τελικό στάδιο του σχεδιασμού συγκεκριμένων λύσεων και μέχρι το τέλος Ιουλίου θα βρεθούμε στην Κάλυμνο για ενημέρωση και για την από κοινού λήψη σχετικών αποφάσεων. Γιατί με τα θέματα του περιβάλλοντος εμείς δεν παίζουμε».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καλύμνου Γιάννης Μαστροκούκος δήλωσε:

«Όταν οι πολιτικές εδράζονται σε συνεργασίες σοβαρές, με αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα, οδηγούμαστε σε λύσεις. Η συνεργασία του Δήμου Καλύμνου με τον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Ο ΦοΔΣΑ, με την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής, ξεκίνησε την υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου στον τομέα του περιβάλλοντος στο νησί μας».

 

 

TO ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΟΣ

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΦΟΔΣΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε»

Διαβάστε ακόμη

Το πιο οικονομικό ελληνικό νησί για διακοπές

Το Αστεροσκοπείο σε Λέρο, Λειψούς και Κάλυμνο

Το «Μουούρι» της Καλύμνου στο Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το ΣτΕ ακύρωσε άδεια, η Υπηρεσία Δόμησης Καλύμνου εξέδωσε νέα

Πρόστιμο 91.314 ευρώ από την περιφέρεια στη ΔΕΥΑ Καλύμνου

Περιοδεία στην Κάλυμνο πραγματοποίησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Βουλγαράκης

Η Κινητή Μονάδα Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στην Κάλυμνο

Κινητοποίηση του Λιμενικού στην Κάλυμνο εξαιτίας εισροής υδάτων σε αλιευτικό πλοίο