Πρέσβειρα της Ρόδου έγινε η Serena Palladino από τη Μεγάλη Βρετανία

Πρέσβειρα της Ρόδου έγινε η Serena Palladino από τη Μεγάλη Βρετανία

Πρέσβειρα της Ρόδου έγινε η Serena Palladino από τη Μεγάλη Βρετανία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1109 ΦΟΡΕΣ

Μαγεύτηκε κυριολεκτικά από το νησί και μετέφερε τις υπέροχες εμπειρίες που έζησε στα πολυμέσα που διαθέτει

Με σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα την αυθεντικότητα της, τις μοναδικές φυσικές και κλιματολογικές ομορφιές της, την απαράμιλλη ιστορία και την αρχαία ελληνική πολιτιστική κληρονομιά της, τα γευστικά τοπικά προϊόντα της, αλλά προπάντων την ευγένεια και την μοναδική φιλοξενία των κατοίκων της, η Ρόδος με τον Δήμο Ρόδου, μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού, να πρωτοστατεί, υποδέχεται, φιλοξενεί και ενθουσιάζει δημοσιογράφους, παρουσιαστές και bloggers, οι οποίοι επισκέπτονται χρόνια τώρα το νησί, ώστε να μεταφέρουν την υπέροχη εμπειρία τους στις χώρες τους.

Ανάμεσα σε αυτούς και η Serena Palladino blogger με καταγωγή από την Ιταλία, η οποία ζει και δραστηριοποιείται στην Αγγλία, επισκέφθηκε τη Ρόδο το διάστημα από τις 13-20 Μαϊου 2024, μεταφέροντας τις εντυπώσεις και εμπειρίες που έζησε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στη Ρόδο, στο ταξιδιωτικό της χαρτοφυλάκιο καθώς και στο κιτ πολυμέσων που διαθέτει με την επωνυμία “London Ultimate Guide Media Kit” και με πληροφορίες στη σελίδα @londonultimateguide.

«Η φιλοξενία και το πολύ καλά σχεδιασμένο δρομολόγιο μας επέτρεψαν να γνωρίσουμε και να εκτιμήσουμε πλήρως τον πλούσιο πολιτισμό, τα εκπληκτικά τοπία και τη ζεστή φιλοξενία της Ρόδου» ανέφερε η κα Palladinoτονίζοντας: «Έχω αρχίσει να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου με το κοινό μου στο @serenatraveldiaries (τόσο στο IGόσο και στο TikTok) και σύντομα θα δημοσιεύω και στο @londonultimateguide.

Εξέφρασε την εγκάρδια ευγνωμοσύνη της στον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού Γεώργιο Τόππο όπως και στα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού Ρόδου για τη συνεργασία, τη στήριξη και την παροχή έντυπου και ψηφιακού υλικού για το νησί.

Μιλώντας με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού Γεώργιο Τόππο η Serena Palladino του μετέφερε εντυπώσεις και εμπειρίες από το νησί με τον κ. Τόππο να τη υπογραμμίζει:

«Η Ρόδος αποτελεί τουριστικό προορισμό που προσφέρεται είτε για οικογενειακές διακοπές, είτε ρομαντικές διακοπές για ζευγάρια, αλλά και για όσους ενδιαφέρονται για εναλλακτικές δραστηριότητες. Δεν θα σταματήσουμε όλο το καλοκαίρι να αγωνιζόμαστε για την προβολή του νησιού και οπωσδήποτε χαιρόμαστε όταν δημοσιογράφοι και bloggers όπως εσείς επισκέπτεστε το νησί μας για να το προβάλλετε στην πατρίδα σας. Στόχος μας ως Δήμος Ρόδου και ως Διεύθυνση Τουρισμού είναι να δώσουμε έμφαση και να προβάλλουμε τις απεριόριστες δυνατότητες που έχει η Ρόδος που αφορούν κυρίως τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, αξιοποιώντας πάντα τις υπάρχουσες δυνατότητες και ικανοποιώντας συγχρόνως τις νέες ανάγκες» κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

Κατά την επταήμερη παραμονή της στη Ρόδο η Serena Pallladino όργωσε κυριολεκτικά το νησί, ταξιδεύοντας και στις δύο πλευρές της Ρόδου επιχειρώντας να δει όσο το δυνατόν περισσότερα αξιοθέατα προβάλλοντας τα παράλληλα στα πολυμέσα που διαθέτει.

Περπάτησε στην Μεσαιωνική Πόλη, θαυμάζοντας το μεγαλείο και την ιστορία της μετά και την επίσκεψη της στο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και το Αρχαιολογικό Μουσείο, συνοδευόμενη από τoν ξεναγό Ιωσήφ Πέτρο Αθανασίου. Επισκέφθηκε επίσης το κέντρο της πόλης της Ρόδου κατά μήκος της παραλιακής, μαθαίνοντας την νεότερη ιστορία της μέσα από τα ιταλικής αρχιτεκτονικής κτίρια και επισκέφθηκε την Ακρόπολη της Ρόδου.

Δεν παρέλειψε να ξεναγηθεί στο παραδοσιακό σπίτι στα Κοσκινού, να επισκεφθεί τις Πηγές Καλλιθέας, να κολυμπήσει στον κόλπο του Άντονι Κουίν, να θαυμάσει την πλούσια φύση στις Επτά Πηγές.

Ενδιαφέρθηκε για τα προϊόντα που παράγει ο ευλογημένος αυτός τόπος, το λάδι, το μέλι, το κρασί και έμαθε πολλά για αυτά επισκεπτόμενη το Μουσείο Μέλισσας και το Οινοποιείο Αναστασίας Τριανταφύλλου, καθώς και τον Αγροτουριστικό συνεταιρισμό γυναικών του Apollona Village– Apolloniatises.

Έφθασε μέχρι το χωριό Σιάννα, σταμάτησε στον Λαδόμυλο για δοκιμή ελιάς-σούμας -μελιού και ανέβηκε στο κάστρο του Μονόλιθου.

Δεν παρέλειψε φυσικά να δει την παραλία Τσαμπίκα και την πασίγνωστη Λίνδο με την Ακρόπολη και τα καπετανόσπιτα της.

Διαβάστε ακόμη

Στη Ρόδο η Διευρυμένη Συνεδρίαση της ΚΕΕΕ με θέμα τον νησιωτικό τουρισμό

407 θαλαμηγοί κατέπλευσαν μέχρι τις 10 Ιουνίου στη Ρόδο

Πώς έκλεισε ο Μάιος σε ότι αφορά τις αφίξεις τουριστών στο Αεροδρόμιο «Διαγόρας»

Δ. Τσιλιγκίρης: Στο βόρειο τρίγωνο του νησιού υπάρχει μεγάλη κίνηση

Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού 2024 στη Ρόδο τον Οκτώβριο

Ένωση Ξενοδόχων: Xρειάζεται να γίνουν πολλά στην πόλη της Ρόδου

Γ. Τόππος: Η σεζόν για τη Ρόδο έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς

Κορυφαίους δημοσιογράφους από τη Γαλλία φιλοξένησε η Ρόδος