Φυλάκιση 3 ετών σε 44χρονος που κατείχε 9 «φιξάκια» ηρωίνης

Φυλάκιση 3 ετών σε 44χρονος που κατείχε 9 «φιξάκια» ηρωίνης

Φυλάκιση 3 ετών σε 44χρονος που κατείχε 9 «φιξάκια» ηρωίνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 608 ΦΟΡΕΣ

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 44χρονο αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής ο οποίος είχε συλληφθεί στη Ρόδο, έχοντας εννέα «φιξάκια» κοκαΐνης στην κατοχή του.

Η σύλληψη του 44χρονου είχε γίνει πριν από περίπου έναν χρόνο και δια του δικηγόρου του κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη κίνησε τη διαδικασία της ποινικής διαπραγμάτευσης, το πρακτικό της οποίας επικυρώθηκε προχθές από το δικαστήριο, το οποίο και του επέβαλε την παραπάνω ποινή.

Πιο αναλυτικά, η σύλληψη του 44χρονου έγινε την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 στις 4 το απόγευμα όταν του έγινε στοχευμένος έλεγχος από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και ακολούθησε έρευνα και στην κατοικία του όπου εντοπίσθηκαν επιμελώς κρυμμένες εννέα μικροσυσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 9 γραμμαρίων, έτοιμες για διαμοιρασμό, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.810 ευρώ.

Οι ναρκωτικές ουσίες και τα χρήματα κατασχέθηκαν, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη, όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της κατοχής και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 44χρονος, απολογούμενος, είχε αρνηθεί την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται και είχε ισχυριστεί πως είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και πως την κοκαΐνη την είχε προμηθευτεί αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο 44χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Δύο Ιρακινοί και ένας Παλαιστίνιος σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Με δύο πήλινους αμφορείς στην κατοχή του εντοπίστηκε ο 56χρονος που αναζητούσε χρυσό και αρχαιότητες σε υπαίθριο χώρο στην Κάλυμνο

Συνελήφθη 24χρονος που κυκλοφορούσε στη Ρόδο με το διαβατήριο του δίδυμου αδελφού του

Έκλεψαν πορτοφόλι από ξενοδοχείο

35χρονη έκλεψε 4 χρυσές αλυσίδες

Διακινητές μεταναστών επιχείρησαν να εμβολίσουν περιπολικό του λιμενικού στη Ρόδο

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία

Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν εναντίον 25χρονου για μεταφορά αλλοδαπών