Χρ. Μιχαλάκης για το «κανόνι» του FTI: «Ψυχραιμία! Θα ξεπεράσουμε κι αυτή την κρίση»

Χρ. Μιχαλάκης για το «κανόνι» του FTI: «Ψυχραιμία! Θα ξεπεράσουμε κι αυτή την κρίση»

Χρ. Μιχαλάκης για το «κανόνι» του FTI: «Ψυχραιμία! Θα ξεπεράσουμε κι αυτή την κρίση»

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 761 ΦΟΡΕΣ

Μετά τον πρόεδρο της ΠΟΞ Γιάννη Χατζή, ψυχραιμία και υπομονή συνέστησε σε αυτή τη φάση, μέσω του Real Voice 99.5, μιλώντας στη Ρένα Παυλάκη και ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου και αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Χρήστος Μιχαλάκης για το «κανόνι» του FTI, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι, όπως αντιμετωπίσαμε όλες αυτές τις κρίσεις, έτσι θα το ξεπεράσουμε και αυτό.

Ο κύριος όγκος των πελατών της FTI κατευθυνόταν στο 70% σε Κρήτη και Ρόδο, 20% σε Κω και Κέρκυρα, έχοντας και τα ξενοδοχεία με το εμπορικό σήμα ‘’Labranda’’.

Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των ταξιδιωτών που βρίσκονται στη χώρα μας του πτωχευμένου Τ.Ο. ανέρχεται στις 7.000 εκ των οποίων οι 1.000 στη Ρόδο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου Χρήστος Μιχαλάκης.

Ο κ. Μιχαλάκης επισήμανε μιλώντας στον σταθμό του Real Voice, ότι ήταν ευρέως γνωστό ότι το FTI είχε προβλήματα και η αγορά ήταν υποψιασμένη από τον περασμένο χειμώνα και ως εκ τούτου αρκετοί ήταν πολύ πιο προσεκτικοί στη συνεργασία τους με τον Τουρ Οπερέιτορ.

Ως εκ τούτου, το πρόβλημα με την οικονομική ζημία δεν είναι τόσο μεγάλο στην αγορά. «Για τους ανθρώπους που χάνουν τη δουλειά τους ή εκείνους που είχαν κλείσει τις διακοπές τους και που δεν θα ταξιδέψουν είναι μία μεγάλη ζημιά.

Το θέμα είναι ότι μειώνονται οι “παίκτες” στην αγορά και αυτό είναι ένα θέμα. Θέλει υπομονή και ψυχραιμία. Είναι ένα κενό στην αγορά που πολύ σύντομα θα το καλύψουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε επιπλέον ο κ. Μιχαλάκης, αυτή η πτώχευση του Τ.Ο. δεν έχει καμία σχέση με το κανόνι του Thomas Cook, αφού ήταν άλλα τα μεγέθη, καθώς μόνο στη Ρόδο είχαν ξεμείνει τότε 9.500 άτομα.

Το FTI είχε προβλήματα το τελευταίο μεγάλο διάστημα, η αγορά ήταν υποψιασμένη, υπήρχαν μεγάλες οφειλές από το 2023 που αν όχι όλο, το 95% έχει εξοφληθεί και φέτος αρκετοί ήταν πολύ πιο προσεκτικοί στην είσπραξη των υπολοίπων φέτος. Άρα από οικονομικής άποψης δεν είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα στην αγορά.

«Είναι ένα κενό στην αγορά που πολύ σύντομα θα το καλύψουμε. Θέλει υπομονή και ψυχραιμία.

Αυτή την κρίση πιστεύω θα την ξεπεράσουμε πολύ γρήγορα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δε θα προκύψουν προβλήματα με τα ξενοδοχεία Labranda», όπως είπε.

Συνολικά ανά την Ευρώπη, το «κανόνι» του τρίτου μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ταξιδιωτικού παρόχου επηρεάζει αυτή τη στιγμή κάποιες δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες, οι οποίοι είτε βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διακοπές είτε είχαν ήδη κλείσει ταξιδιωτικά «πακέτα» για το προσεχές διάστημα στις μεγάλες τουριστικές αγορές της Μεσογείου και φυσικά και στην Ελλάδα.

Με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις, «καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε όσοι βρίσκονται ήδη σε διακοπές να μπορέσουν να τις ολοκληρώσουν και να επιστρέψουν χωρίς πρόβλημα».

Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκεται ο μηχανισμός του υπουργείου Τουρισμού μετά και τις εξελίξεις που προέκυψαν από την αίτηση πτώχευσης υπέβαλε ο γερμανικός tour operator FTI, o τρίτος μεγαλύτερος όμιλος της Ευρώπης κι ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς οργανισμούς παγκοσμίως, καθώς βασικό μέλημα είναι η ασφαλής επιστροφή των ξένων ταξιδιωτών που βρίσκονται στην Ελλάδα για διακοπές.

Από το υπουργείο επισημαίνεται ακόμη ότι τα πακέτα διακοπών των επισκεπτών από τη Γερμανία στη χώρα μας από την εν λόγω εταιρεία έχουν ήδη εξοφληθεί είτε προπληρωθεί, άρα έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος μη πληρωμής των ξενοδόχων και άλλων εμπλεκόμενων επιχειρήσεων.

Πηγή: Real Voice

Διαβάστε ακόμη

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δέσμευση η ψηφιακή κάρτα εργασίας να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας

Γιώργος Νικητιάδης στη Βουλή : Σταματήστε επιτέλους την ακτοπλοϊκή και εμπορική απομόνωση της Νισύρου

Υπ. Παιδείας: 10.000 νέοι μόνιμοι διορισμοί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

Σκανδαλίδης για εκλογές ΠΑΣΟΚ: Δεν είναι πασαρέλα το ότι κάποιος θέλει να δώσει λύσεις

Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου: "Η φωτιά στην Κω δεν λύγισε τη βαριά "βιομηχανία" του τόπου"