Τρεις συλλήψεις στην Κω για διακίνηση ναρκωτικών

Τρεις συλλήψεις στην Κω για διακίνηση ναρκωτικών

Τρεις συλλήψεις στην Κω για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 539 ΦΟΡΕΣ

Για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ηρωίνης, σύσταση συμμορίας και παράνομη οπλοκατοχή, κατηγορούνταν τρία άτομα που συνελήφθησαν στην Κω και δικάστηκαν προχθές από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Πρόκειται για έναν 49χρονο και έναν 46χρονο, οι οποίοι φέρονται να διέθεταν ποσότητες ηρωίνης σε 39χρονο στην Κω και είχαν συλληφθεί στις αρχές του προηγούμενου έτους από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω. Η δίκη τους έγινε προχθές και το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου έκρινε αθώο τον 46χρονο, ενώ μετέτρεψε τις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για τους άλλους δύο και επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 8 μηνών στον 49χρονο και φυλάκιση 5 μηνών στον 39χρονο, με τριετή αναστολή.

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν όταν, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω «κλείδωσαν» (το προηγούμενο διάστημα από την εξιχνίαση της υπόθεσης) τον 49χρονο και τον 46χρονο, καθώς είχαν διαπιστώσει ότι προμήθευαν ενδιαφερόμενους τοξικομανείς με ναρκωτικές πραγματοποιώντας τις συναλλαγές στον χώρο διαμονής τους.

Αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους και για τον τερματισμό της εγκληματικής τους δραστηριότητας οργανώθηκε αστυνομική δράση στο πλαίσιο της οποίας, στις 20 Ιανουαρίου 2023 το απόγευμα εντοπίστηκε ο 39χρονος να εξέρχεται από το σπίτι όπου διέμεναν ο 49χρονος και ο 46χρονος, έχοντας στην κατοχή του μικροσυσκευασία με ηρωίνη βάρους 5,2 γραμμαρίων.

Ο 39χρονος ακινητοποιήθηκε και μετά τον εντοπισμό των ναρκωτικών κατά την έρευνα που του έγινε, συνελήφθη, ενώ ακολούθησε έρευνα στο σπίτι των δύο ανδρών αλλά και στο σπίτι του πατέρα του 46χρονου. Κατά τις έρευνες που έγιναν, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ηρωίνη 5,4 γραμμαρίων.

• Κάνναβη βάρους 1,8 γραμμαρίων.

• 14,5 ναρκωτικά φαρμακευτικά δισκία. χωρίς ιατρική συνταγή.

• 3 μαχαίρια, ρόπαλο και πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος.

• Σύνεργα θρυμματισμού και καπνίσματος ναρκωτικών.

• Κινητό τηλέφωνο.

• 665 ευρώ.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας, κατοχής-διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και οπλοκατοχής, με την οποία οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω για τα περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμη

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τους δύο Τούρκους διακινητές

Αστυνομικοί έλεγχοι στα νησιά

Συνελήφθη 67χρονος για υποκλοπή μεταφορικού έργου στη Ρόδο

Συνελήφθησαν στην Κω δύο ημεδαποί για κατοχή, διακίνηση ναρκωτικών και καλλιέργεια κάνναβης

Κάθειρξη έξι ετών σε 24χρονο για τη μεταφορά 2.686 γραμμαρίων ηρωίνης

Ελεύθερος 38χρονος που κατείχε 800 ναρκωτικά χάπια

Συνελήφθη 37χρονος στη Ρόδο για την καλλιέργεια 28 δενδρυλλίων

Η Ελληνική Αστυνομία τίμησε τους Απόστρατους αστυνομικούς με εορταστικές εκδηλώσεις σε Σύρο, Ρόδο και Κω