Ελεύθεροι με όρους οι δύο άνδρες που είχαν συλληφθεί με ναρκωτικά

Ελεύθεροι με όρους οι δύο άνδρες που είχαν συλληφθεί με ναρκωτικά

Ελεύθεροι με όρους οι δύο άνδρες που είχαν συλληφθεί με ναρκωτικά

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 590 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους, ο 36χρονος και ο 43χρονος που συνελήφθησαν μετά από «επιχείρηση» των λιμενικών στη Σύμη, καθώς κατείχαν στα σπίτια όπου διέμεναν, περισσότερα από 550 γραμμάρια κάνναβης, έξι δενδρύλλια, ένα χάπι και 1.210 ευρώ.

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της κατοχής και χθες το πρωί, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη και Μιχάλη Καντιδενό, προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου και απολογήθηκαν αρνούμενοι την κατηγορία όπως αυτή τους αποδίδεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο ισχυρίστηκαν πως είναι χρήστες ναρκωτικών και πως τις ποσότητες τις είχαν αποκλειστικά και μόνο για δική τους χρήση, ενώ ουδέποτε είχαν ή έχουν σχέση με αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, και οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 5 Ιουνίου 2024 από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας, της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), ομάδας Κ-9 ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου με τη συνδρομή περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, μετέβησαν στις 5 Ιουνίου 2024 στη Σύμη, όπου διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες στα δύο σπίτια των συλληφθέντων, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

Στην οικία του 36χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι κάτωθι ποσότητες ναρκωτικών ουσιών:

• ένα (01) γυάλινο βάζο που περιείχε φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους εκατόν ογδόντα έξι γραμμαρίων (186γρ.),

• μια (01) πλαστική συσκευασία που περιείχε φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους σαράντα πέντε γραμμαρίων (45γρ.),

• έξι (06) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από πενήντα (50εκ.) έως ενενήντα εκατοστών (90εκ.),

• ένα (01) χάπι άγνωστης δραστικής ουσίας.

Στην οικία του 43χρονου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν οι κάτωθι ποσότητες ναρκωτικών ουσιών:

• δύο (02) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους τριακοσίων είκοσι δύο γραμμαρίων (322γρ.)

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, το χρηματικό ποσό των χιλίων διακοσίων δέκα ευρώ (1.210€), δύο κινητά τηλέφωνα, τρεις ζυγαριές ακριβείας, τρίφτες κάνναβης με υπολείμματα.

Διαβάστε ακόμη

Δύο Ιρακινοί και ένας Παλαιστίνιος σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Με δύο πήλινους αμφορείς στην κατοχή του εντοπίστηκε ο 56χρονος που αναζητούσε χρυσό και αρχαιότητες σε υπαίθριο χώρο στην Κάλυμνο

Συνελήφθη 24χρονος που κυκλοφορούσε στη Ρόδο με το διαβατήριο του δίδυμου αδελφού του

Έκλεψαν πορτοφόλι από ξενοδοχείο

35χρονη έκλεψε 4 χρυσές αλυσίδες

Διακινητές μεταναστών επιχείρησαν να εμβολίσουν περιπολικό του λιμενικού στη Ρόδο

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία

Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν εναντίον 25χρονου για μεταφορά αλλοδαπών