Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την αξιοποίηση παραδοσιακών ανεμόμυλων

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την αξιοποίηση παραδοσιακών ανεμόμυλων

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την αξιοποίηση παραδοσιακών ανεμόμυλων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 821 ΦΟΡΕΣ

Ήπιες μορφές ανεμογεννητριών για το νησιώτικο τοπίο

Η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς και το Ινστιτούτο των Ελληνικών Μύλων τιμώντας την 200η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Ηρωικής Νήσου Κάσου συνδιοργάνωσαν εκδήλωση την Τρίτη 4 Ιουνίου στο αμφιθέατρο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων, με θέμα την «Αξιοποίηση παραδοσιακών Ανεμόμυλων».

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα ακόλουθα:
«Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με την προβολή ενός σύντομου τηλεοπτικού σποτ, που ετοίμασε ο αγαπητός συμπατριώτης σκηνοθέτης κ. Βασίλης Χριστοφυλλάκης, με θέμα την επέτειο των 200 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Ηρωικής Νήσου Κάσου. Ακολούθησε καλωσόρισμα των παρευρισκόμενων από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γιάννη Φραγκούλη και από την πρόεδρο του Ινστιτούτου Ελληνικών Μύλων κ. Μαρία Γρυπάρη.

Στη συνέχεια ο γνωστός Ολυμπιονίκης και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΝΔ κ. Πύρρος Δήμας απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό.

Αμέσως μετά, άρχισαν οι παρουσιάσεις από τους εκλεκτούς ομιλητές και συγκεκριμένα:
- «Η ιστορία του Ανεμόμυλου» από τον κ. Γιώργο Χατζάκη, μηχανολόγο μηχανικό.
- «Η αποκατάσταση του παραδοσιακού ανεμόμυλου και η σύγχρονη χρήση του ως μέσον αναβάθμισης του τοπίου και διάδοσης του πολιτισμού» από την κα Κωνσταντίνα Κουτλάκη, αρχιτέκτονα μηχανικό, διδάκτορα Τεχνολογίας Αρχιτεκτονικής.
- «Η Κατασκευή και λειτουργία ηλεκτροπαραγωγών ανεμόμυλων στα νησιά του Αιγαίου» από τον κ. Δημήτρη Χρηστάκη, καθηγητή του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.
Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που προκαλούσαν οι ομιλίες και τη συζήτηση που ακολουθούσε, ματαιώθηκε η προβολή βίντεο με θέμα: «Μετατροπή παλαιού ανεμόμυλου σε ανεμοκίνητη ενεργειακή μονάδα» του αρχιτέκτονα κ. Άρη Μ. Καστορίνη, του Πολυτεχνείου του Μπάρι.

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν επίσης, εκτός από τους εκπροσώπους Δωδεκανησιακών Σωματείων της Αττικής, ο κ. Νίκος Χρυσόγελος, αντιδήμαρχος Αθηναίων, ο κ. Κοσμάς Σακέλλης, αντιδήμαρχος Καρπάθου και η κα Άρτεμις Σκουμπουρδή, καλυμνιακής καταγωγής, αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ.

Γραπτά μηνύματα απέστειλαν η βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ κα Τσαμπίκα Ιατρίδη, ο αντιπεριφερειάρχης Απόδημου Ελληνισμού κ. Παντελής Μπουρνιάς, εκ μέρους και του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνου Μουτζούρη και ο δήμαρχος Καρπάθου κ. Μιχάλης Φελλουζής.

Θερμές ευχαριστίες αποστέλλουμε στην πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΟΠΑΝΔΑ, για την ευγενική παραχώρηση του εμβληματικού χώρου, για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης.»

Διαβάστε ακόμη

Από το Στρασβούργο στη Ρόδο

Η θεατρική παράσταση "Ψιλό Γαζί" στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

«Της Λύρας η Φωνή» ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι από τον Λαογραφικό Σύλλογο Καλυθιών Ρόδου «Τερψιχόρη»

Η θεατρική παράσταση "Ο Οδυσσέας στο νησί της Καλυψώς" περιοδεύει σ' όλη τη Ρόδο!

Ξεκίνησε χθες το Διεθνές Φόρουμ Πιάνου και το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής

Οι Χαΐνηδες σήμερα στη Ρόδο

Το Σάββατο 6 Ιουλίου η Γιορτή Γεωργού και Κτηνοτρόφου στη Μονόλιθο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου