Ο Τεντόγλου ξανά πρωταθλητής Ευρώπης – Αδιανόητη εμφάνιση με άλμα στα 8,65μ.! (βίντεο)

Ο Τεντόγλου ξανά πρωταθλητής Ευρώπης – Αδιανόητη εμφάνιση με άλμα στα 8,65μ.! (βίντεο)

Ο Τεντόγλου ξανά πρωταθλητής Ευρώπης – Αδιανόητη εμφάνιση με άλμα στα 8,65μ.! (βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1595 ΦΟΡΕΣ

Ο Μίλτος Τεντόγλου το είπε και το έκανε! Προϊδέασε για έναν σπουδαίο τελικό μήκους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου και πρόσφερε ένα μοναδικό σόου.

Για τρίτη φορά στην καριέρα του και μάλιστα συνεχόμενη, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση, αλλά ο τρόπος που το έκανε ήταν… ονειρικός.

Μπροστά στην οικογένειά του και όλη την Εθνική ομάδα στίβου, αφού έκανε 3 άλματα πάνω από τα 8,40μ., στο 5ο προσγειώθηκε στα 8,65μ!!!

Στην τελευταία προσπάθεια προσπάθησε να σπάσει το πανελλήνιο ρεκόρ και έγραψε πάλι 8,65μ.!

Πρόκειται για άλμα ένα εκατοστό κάτω από το πανελλήνιο ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα, κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο και 14η επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο!

Με το… καλημέρα ο Τεντόγλου απογειώθηκε στα 8,42μ., που ήταν και η κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2024, αλλά η επίδοση αυτή… δεν τον άφηνε ικανοποιημένο αφού ένιωθε για κάτι πολύ μεγαλύτερο.

Εχοντας εξασφαλίσει από την αρχή, στην χειρότερη ένα μετάλλιο, έψαξε μετά το πολύ μεγάλο άλμα. Το δεύτερο ήταν άκυρο, αλλά το τρίτο έγραψε… 8,49μ., για να κόψει τον «αέρα» του Ιταλού Φουρλάνι. Ακολούθησε ένα άλμα στα 8,45μ. Και… απογειώθηκε στα 8,65μ., επίδοση που είναι ένα εκατοστό πίσω από το πανελλήνιο ρεκόρ!

Ο 19χρονος Φουρλάνι που αγωνιζόταν στο κοινό του, άρχισε με 8,38μ., επίδοση που είναι και παγκόσμιο ρεκόρ στη κατηγορία Κ20 και έδειξε πως θα απειλήσει τον Γρεβενιώτη πρωταθλητή. Ομως ο Τεντόγλου του… έκοψε τη φόρα και ο Ιταλός, όπως και τον χειμώνα στον κλειστό στίβο, περιορίστηκε στην δεύτερη θέση.

Το χάλκινο κατέκτησε ο Σιμόν Εχάμερ από την Ελβετία με άλμα στα 8,31μ.

Πηγή: topontiki.gr

Διαβάστε ακόμη

Επικός τελικός, μέγας Σλούκας και πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός: Αποθέωση στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά τον θρίαμβο στο Βερολίνο – Δείτε εικόνες και βίντεο

Κυπελλούχος Ελλάδας μετά από ματς - θρίλερ ο Παναθηναϊκός!

Πέθανε ο Κώστας Νεστορίδης, o θρύλος της ΑΕΚ – Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο