Πτώχευση FTI: Διαμαρτυρίες από τα Γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία για τη διαχείριση – Φόβοι για διπλοκρατήσεις

Πτώχευση FTI: Διαμαρτυρίες από τα Γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία για τη διαχείριση – Φόβοι για διπλοκρατήσεις

Πτώχευση FTI: Διαμαρτυρίες από τα Γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία για τη διαχείριση – Φόβοι για διπλοκρατήσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 780 ΦΟΡΕΣ

Aναστάτωση έχει προκαλέσει στα Γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία το υπερβολικά αισιόδοξο περιθώριο που ανακοινώθηκε από την προσωρινό διαχειριστή αφερεγγυότητας του FTI σχετικά με την ημερομηνία ακύρωσης όλων ταξιδιών του τουρ οπερέιτορ, σε πρώτη φάση από τις 4 Ιουνίου στις 10 Ιουνίου, και πλέον στις 5 Ιουλίου, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, καθώς σήμαινε ότι ο κρατήσεις στον FTI θα έπρεπε να μεταφερθούν σε άλλους τουρ οπερέιτορ μέσα σε μόλις 5 ημέρες.

Τα ταξιδιωτικά γραφεία θεωρούν ότι πρόκειται για μια παράλογη τακτική καθυστερήσεων από την πλευρά του διαχειριστή πτώχευσης, όπως δηλώνει στο FVW o ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου Merkur Urlaubscenter στο Gebesee, Anke Mingerzahn.

Aπό τον τομέα πωλήσεων, τα ταξιδιωτικά γραφεία ζητούν από τον διαχειριστή αφερεγγυότητας ξεκάθαρα περιθώρια δράσης, εφόσον οι αλλαγές στα κριτήρια που αφορούν τις ημερομηνίες ακυρώσεων σημαίνουν μεγαλύτερη επιβάρυνση για αυτά καθώς προβαίνουν σε νέες κρατήσεις σε άλλους τουρ οπερέιτορ.

Επισημαίνεται ότι οι υπόλοιποι παίκτες της Γερμανικής αγοράς δημιουργούν προσφορές ειδικά για τους πελάτες του FTI, ανάμεσα στους οποίους είναι οι Schauinsland Reisen , Coral Travel , TUI , DERTOUR, Alltours, Corendon, Bentour και Anex Group.

Τα ταξιδιωτικά γραφεία εκφράζουν φόβους ότι χωρίς ξεκάθαρα περιθώρια στα χέρια τους, θα υπάρξουν διπλοκρατήσεις, δημιουργώντας επιπλέον βάρη στη λειτουργία τους. Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Γερμανικής ένωσης ταξιδίων, Norbert Fiebig, τα ταξιδιωτικά γραφεία καλούνται να διαχειριστούν ανασφαλείς και θυμωμένους πελάτες, αλλά και απλήρωτη επιπλέον εργασία.

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Αστυπάλαια,Λειψοί, Νίσυρος και Καστελλόριζο στη λίστα των Times με τους 16 πιο χαλαρωτικούς νησιωτικούς προορισμούς στην Ελλάδα

Έρευνα ΙΝΣΕΤΕ: Έφτασαν στο 1 εκατ. οι κλίνες Airbnb

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τον ελληνικό τουρισμό που εστιάζει στην ποιοτική ανάπτυξή του

Τα κίνητρα για νέες επενδύσεις στον Τουρισμό - Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού

Κεφαλογιάννη: Θα δημιουργήσουμε ένα πιο περιοριστικό πλαίσιο για τα Airbnb

Με αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση απειλεί η Booking | O CEO της βλέπει “ανταγωνιστικό μειονέκτημα” έναντι των ξενοδοχείων

«Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη» για ακόμα μια φορά η AEGEAN, στα Skytrax World Airline Awards 2024

Άντζ. Γκερέκου: Ολικό rebranding του ΕΟΤ στον ελληνικό Τουρισμό