«Το χτικιό - Το Σανατόριο της Ελεούσας στη Ρόδο»: Παρουσίαση του βιβλίου στις 6 Ιουλίου στο Σανατόριο

«Το χτικιό - Το Σανατόριο της Ελεούσας στη Ρόδο»: Παρουσίαση του βιβλίου στις 6 Ιουλίου στο Σανατόριο

«Το χτικιό - Το Σανατόριο της Ελεούσας στη Ρόδο»: Παρουσίαση του βιβλίου στις 6 Ιουλίου στο Σανατόριο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1076 ΦΟΡΕΣ

Η Δημοτική Κοινότητα Διμυλιάς- Ελεούσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διμυλιάς και Ελεούσας «Το Φουντουκλί», ο Αθλητικός Σύλλογος Διμυλιάς Ρόδου «Ο Ατρόμητος», ο δήμος Ρόδου, η Διεύθυνση ΔΟΠΑΡ και οι Εκδόσεις Παπαζήση, προσκαλούν το φιλαναγνωστικό κοινό της Ρόδου στην παρουσίαση του βιβλίου της Ίριδας Μαυράκη «Το χτικιό – ΤΟ ΣΑΝΑΤΟΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ», στις 6 Ιουλίου 2024 στις 18.00 ώρα στο Σανατόριο της Ελεούσας.


Θα μιλήσουν οι: Κώστας Σκανδαλίδης συγγραφέας, Χρίστος Μαλιαράκης νομικός, πρόεδρος του RICHES.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο Παναγιώτης Τσακίρης ηθοποιός, σκηνοθέτης.
Τραγούδια θα ερμηνεύσει η Ίρις Μαυράκη, συνοδεύουν οι μουσικοί: Γιώργος Πούλος μπουζούκι, Ιωάννα Καζαντζίδη βιολοντσέλο, Χρήστος Ανθούλας κιθάρα.

Απόσπασμα:« Μια θλιμμένη μεταπολεμική περίοδος που κρύβει μηνύματα γύρω απ’ τον ανθρώπινο πόνο, το κοινωνικό στίγμα και αποκλεισμό, τον φόβο, την αλληλεγγύη. Ιστορικές μνήμες που περικλείουν πολέμους, άγνωστες ιστορίες ανθρώπων, αρρώστιες, έρωτες που δεν γνωρίζουν φραγμούς, σύνορα, θρησκείες, εθνότητες. Κτίρια που αντιστέκονται στην εγκατάλειψη, κρατώντας στους σιωπηλούς τοίχους κρυμμένα γεγονότα και μυστικά.

Τους ήρωες κάθε εποχής, τον διπλανό μας που με αυταπάρνηση βοηθάει σε μια περίοδο πανδημίας, πολέμου, πλημμύρας, σεισμού, πυρκαγιάς. Μια κοινωνία που έμαθε να συνυπάρχει με όλες τις σελίδες της ιστορίας της. Ο κόσμος προχωρά με σύμμαχο την επιστήμη, τον άνθρωπο, την κατανόηση, τη δύναμη της ψυχής και την αγάπη.»

Η συγγραφέας αναφέρει περί του έργου: «Επέλεξα να γίνει η παρουσίαση του βιβλίου στον εξωτερικό χώρο του Σανατορίου πρώην Ιταλικού σχολείου του Καμποκιάρο, όπου για 23 χρόνια 1581 ασθενείς διάβηκαν το κατώφλι του ιδρύματος των φυματικών. Εκεί όπου διευθυντής, ιατροί, νοσοκόμοι και νοσοκόμες, εργαζόμενοι, κάτοικοι των γύρω χωριών, συγγενείς και φίλοι ζούσαν μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο από το 1947 έως το 1970. Ένα ελάχιστα γνωστό κεφάλαιο της νεότερης ιστορίας του τόπου μας, συνυφασμένο με μία από τις αρχαιότερες λοιμώδης νόσους, τη φυματίωση.
Ευγενική παράκληση: αν μπορείτε να παρευρεθείτε με ενδυμασία δεκαετιών 1950-60-70 για να αναδημιουργήσουμε όσο το δυνατόν μια εικόνα μία στιγμή από το χθες, να μη χαθεί η μνήμη. Ένα απόγευμα στο Σανατόριο Δωδεκανήσου.»

Διαβάστε ακόμη

H Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο σε μια μοναδική συναυλία ανοιχτή στο κοινό

Πάμε σαν άλλοτε; Μουσικοχορευτική Θεατρική Παράσταση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Παρουσίαση του βιβλίου «Αντιγόνη Ν. Ζουρούδη- Η Μάνα της Δωδεκανήσου» της Άννας Χαρίτου στη Ρόδο

Επιστρέφουν οι Ετήσιες Καλοκαιρινές Συναυλίες των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Ρόδου - Ολόκληρο το πρόγραμμα

7ο Φεστιβάλ σχολικής οπτικοακουστικής/ κινηματογραφικής δημιουργίας 2024: Είκοσι οπτικοακουστικές μαθητικές δημιουργίες προβλήθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο

Σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου οι παιδικές παραστάσεις "Ο μάγος του Οζ" και "Οι Δεινοσαυρούληδες"

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Υψηλάντη-Πετρίδου

Έκθεση παιδικής ζωγραφικής στην Κρεμαστή | 15 & 16 Ιουνίου