Γιάννης Παρασκευάς: "Ευρωπαϊκή Ένωση: Ο μεγάλος χαμένος των εκλογών"

Γιάννης Παρασκευάς: "Ευρωπαϊκή Ένωση: Ο μεγάλος χαμένος των εκλογών"

Γιάννης Παρασκευάς: "Ευρωπαϊκή Ένωση: Ο μεγάλος χαμένος των εκλογών"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 506 ΦΟΡΕΣ

Γράφει o
Γιάννης Παρασκευάς

Θα γίνουμε μάρτυρες πολλαπλών και περισπούδαστων αναλύσεων, σχετικά με τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών.

Υπάρχουν δύο οπτικές εικόνες, αυτή του μικρόκοσμού μας και αυτή του μακρόκοσμου, που για εμάς ειναι το σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ένα πρώτο συμπέρασμα που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι το πολύ μεγάλο ποσοστό αποχής, σχεδόν σε όλες τις χώρες- μέλη της ΕΝΩΣΗΣ.


Η ερμηνεία του, όσο και αν κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχθούν, είναι μια και μοναδική, οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν εμπιστεύονται αυτήν την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.
Νιώθουν στο πετσί τους ότι δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του πολίτη και εχει καταντήσει, ένας ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ, υπηρέτης του μεγάλου Κεφαλαίου.

Μοιράζει χρήματα κατά το δοκούν και επιλέγει πολιτικές που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και όχι τις ανάγκες των πολιτών της.
Σίγουρα άλλες ήταν οι σκέψεις και τα οράματα αυτών που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία της ΕΝΩΣΗΣ και άλλη ήταν η κατάληξή της.
Είναι βέβαιο πως δεν επιθυμούσαν τη δημιουργία ενός ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟΥ, με στόχους και σκοπούς σαν αυτούς που ζούμε καθημερινά.

Είναι βέβαιο πως δεν επιθυμούσαν μια ΕΥΡΩΠΗ ανίκανη να διαχειριστεί τα του οίκου της και απούσα από το ΔΙΕΘΝΕΣ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ και το πιο τραγικό, δεν ήθελαν μια Ευρώπη, δεκανίκι της ΑΜΕΡΙΚΗΣ.

Η ΑΠΟΧΗ των πολιτών ήταν και είναι ΚΑΤΑΔΙΚΗ της ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.
Δικαιολογίες για αγρίους, η αύξηση των ποσοστών των ακροδεξιών κομμάτων, δικό τους δημιούργημα και ίσως και δική τους επιθυμία, κάτι που θα δούμε και θα μάθουμε στο μοίρασμα των ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ.

Στόχος των οραματιστών της ΕΝΩΣΗΣ, τότε μετα τον μεγάλο πόλεμο, η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗ στην ΕΥΡΩΠΗ και σε ολόκληρο τον κόσμο, όλα όμως τα ζήσαμε και πολέμους στην Ευρώπη και πολεμικές συρράξεις σε όλα τα πλάτη και μήκη της Υφηλίου.
Τίθεται αυτομάτως το ερώτημα, εάν αυτή η ΕΝΩΣΗ δεν μπορεί να διαφυλάξει την ΕΙΡΗΝΗ, τον μη ΠΟΛΕΜΟ και δεν μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, γιατί και για ποιους λόγους θα πρέπει εμείς, να επιμένουμε στη διατήρηση ενός μορφώματος που δεν έχει στοιχειώδεις λόγους ύπαρξης.

Είμαστε ένας Λαός και μια χώρα που ζήσαμε με τον χειρότερο τροπο τη λογική αυτού του οικονομικού διευθυντηρίου, ζήσαμε τον ευτελισμό που μας επέβαλαν, ζήσαμε τα δήθεν μνημόνια για την εξόφληση των χρεών μας, ζήσαμε τις επιλογές και επιταγές τους, μας ανάγκασαν να ξεπουλήσουμε τη δημόσια περιουσία, μας ανάγκασαν να ιδιωτικοποιήσουμε κάθε τι κερδοφόρο και κατεδάφισαν όλες τις δομές ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

Το τραγελαφικό αποτέλεσμα των επιλογών τους, ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥ 2010.
Σε αυτές τις εκλογές μαζί με την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ κατεδαφίστηκε και όλο το πολιτικό μας σύστημα, το κατάφεραν και αυτό, δική τους επιλογή ήταν η εξαΰλωση του ΠΑΣΟΚ, δική τους επιλογή η εξαφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ, δική τους επιλογή όλα τα πολιτικά εξαμβλώματα που έκαναν την εμφάνισή τους.

Δική τους επιλογή ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, μόνο με αυτόν μπορούν αυτή την περίοδο να εφαρμόσουν αυτά που θέλουν, δεν αργεί η ώρα που θα τον πετάξουν στα σκυλιά, θα... μείνει στα αζήτητα σαν ο πιο καταστροφικός πρωθυπουργός της χώρας.

Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στην κοινωνική ιστορία και εξέλιξη, έχουμε ανάγκη για ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ, για ΑΛΛΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΗΓΕΣΙΕΣ, για ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, για ΑΛΛΕΣ ΔΟΜΕΣ, για ΣΕΒΑΣΜΟ στις ΚΡΑΤΙΚΕΣ- ΕΘΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ, ίσως είναι η ώρα για την προσπάθεια δημιουργίας ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

Οι όροι ξεκάθαροι, σεβασμός των εθνικών υποστάσεων, σεβασμός των επιλογών τους στην εσωτερική διακυβέρνηση, κοινή εξωτερική πολιτική, κοινή πολιτική άμυνας και προστασία των συμφερόντων όλων των πολιτών της ΕΝΩΣΗΣ.

Διαβάστε ακόμη

Αθ. Βυρίνης: Η Αχρεί(α)στη Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και τα αφύσικα Θέματα της Φυσικής

Φίλιππος Ζάχαρης: Η νοσηρότητα της συνήθειας

Μαρία Καρίκη: Κάτι τελειώνει, κάτι αρχίζει...

Θάνος Ζέλκας: Φταίνε τα γκαρσόνια. Φταίνε οι πελάτες

Αγαπητός Ξάνθης: Η επαναφορά του ονόματος της Πάολας Νεστορίδου στο λογότυπο του Μουσείου (της)

Ηλίας Καραβόλιας: Ο χαμένος συντονισμός με την πραγματικότητα

Φίλιππος Ζάχαρης| Αυριανός κόσμος: Αναζήτηση της αλήθειας χωρίς βεβαιότητες

Δρ. Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Γιουνίπερος η οξύκεδρος (Juniperus οxycedrus), κοινώς άρκευθος, αγριοκυπάρισσο, κέδρος, φίδα