Δ. Τσιλιγκίρης: Στο βόρειο τρίγωνο του νησιού υπάρχει μεγάλη κίνηση

Δ. Τσιλιγκίρης: Στο βόρειο τρίγωνο του νησιού υπάρχει μεγάλη κίνηση

Δ. Τσιλιγκίρης: Στο βόρειο τρίγωνο του νησιού υπάρχει μεγάλη κίνηση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1482 ΦΟΡΕΣ

«Στην περιοχή της Ιξιάς δεν υπάρχει άδειο δωμάτιο», δηλώνει ο γενικός διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την πορεία της τουριστικής σεζόν στο νησί μας είναι ο γενικός διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ, κος Διονύσης Τσιλιγκίρης, ο οποίος, σε δηλώσεις του χθες, υπογράμμισε, ότι στο βόρειο τρίγωνο του νησιού, παρατηρείται μεγάλη κίνηση ενώ ειδικά στην περιοχή της Ιξιάς, δεν υπάρχει άδειο δωμάτιο!

«Απ’ ό,τι βλέπουμε μέχρι τώρα, πάμε πάρα πολύ καλά, η σεζόν είναι… στρωμένη, είναι καλά τα νέα που έχουμε από τα αεροπλάνα και τα κρουαζιερόπλοια. Υπάρχει ένα “over booking” στο βόρειο μέρος του νησιού, ο νότος δεν κινείται ακόμα στα ίδια επίπεδα αλλά η γενική εικόνα είναι πολύ θετική», δήλωσε ο κος Τσιλιγκίρης, o οποίος αναφέρθηκε και στην πτώχευση του FTI, λέγοντας τα εξής:


«Το μεγάλο… ατύχημα που έγινε με το FTI γκρουπ ήταν αναμενόμενο και όσοι ήταν γνώστες της αγοράς, έβλεπαν τι συνέβαινε τα τρία τελευταία χρόνια. Το περιμέναμε… προσπάθησαν να σωθούν, όμως δεν τα κατάφεραν για διαδικαστικούς λόγους. Ελπίζω να μην ήταν τόσο μεγάλη η ζημιά αλλά για κάποιους, η δική τους ζημιά είναι μεγάλη.


Έχουμε και το θέμα των ξενοδοχείων Labranda, στα οποία, όπως βλέπουμε, τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά, αλλά νομίζω ότι γενικά βρισκόμαστε σε μία πολύ καλή κατεύθυνση, Όλες οι “δυνατές” αγορές παρουσιάζουν τη φυσιολογική τους κίνηση και τα πράγματα εξελίσσονται ικανοποιητικά. Εμείς, στον ΠΡΟΤΟΥΡ, παρακολουθούμε τα γεγονότα και τις εξελίξεις». Όπως έκανε μάλιστα γνωστό, γίνονται ήδη προετοιμασίες για τις εκθέσεις στο Λονδίνο και στο Βερολίνο και μάλιστα, για το τελευταίο, ίσως να έχουμε, όπως είπε, και ένα περίπτερο 300 τ.μ., για να βρεθούν εκεί όλοι όσοι πηγαίνουν από τη Ρόδο στην Έκθεση.

Οι νέες αγορές
Ιδιαίτερο βάρος έδωσε στο άνοιγμα των νέων αγορών, για τις οποίες έχουν ήδη γίνει κάποιες προσπάθειες, καθώς, όπως φαίνεται, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από το Μπαχρέιν ενώ και για τους τουρίστες από την Κίνα, αναζητούνται τρόποι, με σκοπό την προώθησή τους στη Ρόδο.


Μιλώντας για το θέμα, ο κος Τσιλιγκίρης, δήλωσε τα εξής: «Έχουμε κάνει μία προσπάθεια για νέες αγορές. Την προηγούμενη εβδομάδα, είχαμε επίσκεψη από το Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία και οι επισκέπτες έφυγαν κατενθουσιασμένοι. Αρκετοί από αυτούς θα έρθουν το επόμενο δεκαήμερο για να κάνουν διακοπές και μάλιστα, αυτό το τετραήμερο, από τότε που έφυγαν, υπάρχει μία μεγάλη άνοδος των κρατήσεων για τη Ρόδο.


Έκαναν αναρτήσεις ενώ τα πληρώματα μένουν για δύο μέρες εδώ και όπως φαίνεται, κι αυτοί έγιναν κανονικοί πρέσβεις του Ροδιακού Τουρισμού. Η τιμή τού εισιτηρίου Ρόδος-Δελχί-Ρόδος είναι 570 ευρώ, αυτό έγινε με δική μας παρέμβαση, ώστε να έχουμε γεμάτες πτήσεις και να έχουμε Τουρισμό από την Ινδία. Περιμένουμε κάποιους πράκτορες από το Κατάρ και μάλιστα στην Αραβική Χερσόνησο είμαστε σε μία καθημερινή επικοινωνία, γιατί πρέπει να στηρίξουμε την πτήση. Γίνεται μία συζήτηση για να πάει μία αντιπροσωπεία από τον δήμο Ρόδου στον δήμο εκεί στο Μπαχρέιν. Το Μπαχρέιν είναι ένα ζάμπλουτο μέρος, που ο Τουρισμός της Ρόδου το χρειάζεται.


Παράλληλα, δουλεύουμε και την Κίνα, Ήμασταν εκεί πριν 15 μέρες, θα προχωρήσουμε τις επαφές μας και ευελπιστώ, ότι θα έχουμε αποτελέσματα».
Με την ευκαιρία, ο κος Τσιλιγκίρης έκανε γνωστό, ότι υπάρχει η σκέψη να συνδεθεί η Ρόδος με το Μαρόκο, μέσω πτήσης της Aegean και για τον λόγο αυτό, θα γίνουν συζητήσεις και με τον πρέσβη του Μαρόκου στην Αθήνα, ο οποίος θα επισκεφτεί τη Ρόδο τον επόμενο μήνα. «Επίσης, κάτι ετοιμάζουμε με το Μαρόκο, μία πτήση της Aegean πηγαίνει στο Ραμπάτ, μία φορά την εβδομάδα, υπάρχει ενδιαφέρον και είμαστε σε επικοινωνία. Έχουμε προσκαλέσει τον πρέσβη του Μαρόκου στην Αθήνα να έρθει στη Ρόδο, μέσα στον επόμενο μήνα, για να συζητήσουμε κι αυτό θα το φέρουμε σε πέρας», τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ.


Σε ερώτηση τι έχουμε να περιμένουμε από Κίνα και Μπαχρέιν σε ό,τι αφορά τον αριθμό των τουριστών, ο κος Τσιλιγκίρης ανέφερε, πως θα έχουμε ίσως κάποια γκρουπ Κινέζων τουριστών τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, καθώς οι Κινέζοι θεωρούν ως δημοφιλή προορισμό τη Σαντορίνη. «Είναι δύσκολες οι επαφές δε μιλούν Αγγλικά εκεί και συζητάμε με τα πρακτορεία, ώστε να μπούμε και εμείς ως δεύτερο προϊόν μετά τη Σαντορίνη. Όμως, εμείς έχουμε και το μεγάλο “όπλο” που λέγεται Καζίνο…


Έχουμε Μουσεία, Ιστορία… αυτά θέλουν. Δε θέλουν ήλιο και θάλασσα, θέλουν να ανακαλύψουν πράγματα, τους αρέσουν οι περιπέτειες, τα μαθήματα μαγειρικής. Η Ρόδος έχει τα πάντα σε μεγαλύτερο βαθμό από άλλους προορισμούς. Αυτό που μας λείπει είναι να πάμε εκεί και να δηλώσουμε “παρών”.

Από Μπαχρέιν περιμένουμε αρκετούς τουρίστες, κατ΄εκτίμηση 100 άτομα την εβδομάδα, ίσως και παραπάνω, ενώ έχουν έρθει ήδη κάποιοι. Αυτοί που ήταν εδώ έφυγαν φορτωμένοι με τσάντες, ψώνισαν… είναι άνθρωποι που αγοράζουν εκδρομές, κάνουν δραστηριότητες, κάνουν αγορές, τρώνε έξω… δεν θέλουν ήλιο και θάλασσα», κατέληξε ο κος Τσιλιγκίρης.

Διαβάστε ακόμη

Στη Ρόδο η Διευρυμένη Συνεδρίαση της ΚΕΕΕ με θέμα τον νησιωτικό τουρισμό

407 θαλαμηγοί κατέπλευσαν μέχρι τις 10 Ιουνίου στη Ρόδο

Πώς έκλεισε ο Μάιος σε ότι αφορά τις αφίξεις τουριστών στο Αεροδρόμιο «Διαγόρας»

Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού 2024 στη Ρόδο τον Οκτώβριο

Ένωση Ξενοδόχων: Xρειάζεται να γίνουν πολλά στην πόλη της Ρόδου

Γ. Τόππος: Η σεζόν για τη Ρόδο έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς

Κορυφαίους δημοσιογράφους από τη Γαλλία φιλοξένησε η Ρόδος

Πρέσβειρα της Ρόδου έγινε η Serena Palladino από τη Μεγάλη Βρετανία