Ήρθε από την Ολλανδία για να μεταφέρει μετανάστες

Ήρθε από την Ολλανδία  για να μεταφέρει μετανάστες

Ήρθε από την Ολλανδία για να μεταφέρει μετανάστες

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 772 ΦΟΡΕΣ

Για να καταφέρει να έρθει η γυναίκα του αδελφού του με ασφάλεια στη χώρα μας, ισχυρίστηκε ότι αναγκάστηκε να δεχτεί να μεταφέρει τους πέντε αλλοδαπούς με το αυτοκίνητό του από το Πλημμύρι στην πόλη της Ρόδου, ο 31χρονος Σύριος που διαμένει στην Ολλανδία.

Όπως είπε χθες, συνοδευόμενος από τις συνηγόρους του κ.κ. Μαρία Μανώλακα και Σταυρούλα Κοιλιά, απολογούμενος στον ανακριτή Ρόδου, ήρθε στη Ρόδο αποκλειστικά και μόνο για να καταφέρει να βοηθήσει τη γυναίκα του αδελφού του, που είναι και ξαδέλφη τους, να έρθει με ασφάλεια από την Τουρκία που βρίσκεται, στην Ελλάδα.

Ο 31χρονος Σύριος που διαμένει μόνιμα στην Ολλανδία, είπε επίσης, πως σε επικοινωνία που είχε με τους διακινητές στη γείτονα χώρα, του δήλωσαν πως θα έστελναν τη νύφη του εδώ, μόνο εφόσον εκείνος θα έκανε τη μεταφορά των αλλοδαπών. Ο 31χρονος Σύριος είπε, πως αναγκάστηκε λοιπόν να συμφωνήσει όπως και έγινε και συνελήφθη από τους λιμενικούς.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο 31χρονος αλλοδαπός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.


Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό συνέβη μεσημβρινές ώρες του περασμένου Σαββάτου 8 Ιουνίου 2024 όταν ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος να κινείται με κατεύθυνση τη Ρόδο. Το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής δεν συμμορφώθηκε. Ακολούθησε καταδίωξη και τελικά, το ταχύπλοο προσαιγιαλώθηκε στην παραλία «Πλημμύρι», όπου αποβίβασε πέντε (05) άτομα.


Κατόπιν συντονισμένης έρευνας που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Ρόδου με τη συνδρομή στελεχών του Λιμενικού Τμήματος της Λίνδου και στελέχη του Αστυνομικού Σταθμού Νότιας Ρόδου, εντοπίστηκε ένα Ι.Χ.Ε. όχημα στην ανωτέρω περιοχή, το οποίο επιβίβασε τους αλλοδαπούς. Ο οδηγός του οχήματος, στην προσπάθεια να διαφύγει τον έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα, διενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε καταδίωξη και το Ι.Χ.Ε ακινητοποιήθηκε. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 31χρονος αλλοδαπός οδηγός του Ι.Χ.Ε. οχήματος, ενώ επίσης, κατασχέθηκαν το όχημα και το σκάφος διακίνησης των αλλοδαπών.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθησαν 2 άτομα για εμπόριο απομιμητικών προϊόντων στην Κω

Φυλάκιση 6 μηνών σε 48χρονο για την κλοπή 400 ευρώ

Έγινε δεκτό το αίτημα 33χρονης για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης

Οδηγούσε μεθυσμένος και συνελήφθη 52χρονος

Ρόδος: Τρύπωσε στο κατάστημα κι άρπαξε από την ταμειακή μηχανή 400 ευρώ

Συνελήφθησαν 9 άτομα για εμπόριο απομιμητικών προϊόντων στην Κω

Σημαντική ελάφρυνση χρεών για εταιρεία και για συμπολίτη μας

Συνελήφθη Γερμανός για δενδρύλλια και ενδοοικογενειακή βία