Τον οδικό χάρτη ανάπτυξης του δήμου Ρόδου παρουσίασε ο Βάιος Καλοπήτας

Τον οδικό χάρτη ανάπτυξης του δήμου Ρόδου παρουσίασε ο Βάιος Καλοπήτας

Τον οδικό χάρτη ανάπτυξης του δήμου Ρόδου παρουσίασε ο Βάιος Καλοπήτας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1463 ΦΟΡΕΣ

Τον οδικό χάρτη της ανάπτυξης για τον δήμο Ρόδου την επόμενη πενταετία, φιλοδοξεί να δημιουργήσει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του, «Κολοσσός 2047», όπως τον περιέγραψε χθες ο πρόεδρός του, κ. Βάιος Καλοπήτας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Αναπτυξιακού, κ. Γιώργο Υψηλάντη (βλ. άλλες στήλες), ο κ. Καλοπήτας έδωσε το στίγμα του σχεδιασμού που έχουν κάνει και του ρόλου που καλείται να παίξει η Αναπτυξιακή του δήμου για τα επόμενα χρόνια ενώ έκανε γνωστές και τις προτεραιότητες που έχουν θέσει.

Είπε, αρχικά: «Η Ρόδος είναι ένας τόπος με απέραντες δυνατότητες και μοναδική κληρονομιά. Ως Αναπτυξιακός Οργανισμός και φορέας τοπικής αυτοδιοίκησης, μπροστά μας έχουμε την ευκαιρία να διαμορφώσουμε έναν δήμο που ανθίζει.

Συνδυάζοντας δύο πράγματα, την παράδοση και την καινοτομία με την ιστορική του αίγλη και την ανάπτυξη του αύριο. Γι’ αυτό λοιπόν, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του δήμου μας δεν μπορεί να περιορίζεται μέσα σε τέσσερις τοίχους. Σκοπός μας είναι να επενδύσουμε στην αλληλεπίδραση με την κοινωνία της Ρόδου και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της με εξωστρέφεια.

Ο δήμος λοιπόν έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή από συντονισμένη ανάπτυξη και για τον λόγο αυτό, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να λειτουργήσουμε ως καταλύτης προόδου των εμπλεκομένων δομών και υπηρεσιών του δήμου. Να διακρίνουμε πού υπάρχουν ελλείψεις και με τα εργαλεία που μας δίνει η νομοθεσία, να τις εκσυγχρονίσουμε».

Όπως ανέφερε, ήδη παρέχουν τεχνική βοήθεια στον δήμο για την αξιοποίηση των ακινήτων του, αφού ο Αναπτυξιακός Οργανισμός έχει μία αποστολή: «Να δημιουργήσει τον οδικό χάρτη ανάπτυξης για τον δήμο της Ρόδου για την επόμενη πενταετία.»

«Είμαστε αισιόδοξοι λοιπόν. Μπορούμε να τα καταφέρουμε αντί να λειτουργήσουμε υπερβατικά και δημιουργικά», είπε και ανακοίνωσε τις παρακάτω δράσεις που σχεδιάζουν:

1ον. Ετήσιο Αναπτυξιακό Συνέδριο κάθε φθινόπωρο με θέμα «Το Μέλλον της Ρόδου και Προοπτικές». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο φθινόπωρο και θα φιλοξενήσει ομιλητές από διάφορους τομείς. Κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει με προτάσεις στις δεξαμενές σκέψεων που θα δημιουργηθούν.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα αναλυθούν τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα της περιοχής μας, όπως η ενέργεια, τα απόβλητα και το περιβάλλον, καθώς και οι προκλήσεις στον τομέα των μεταφορών.

2ον. Τη δημιουργία της πρότασης και υλοποίησης για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης περιμετρικά του κέντρου της πόλης. Η πρόταση περιλαμβάνει την αξιοποίηση τουλάχιστον δέκα χώρων για τη δημιουργία 2.000 θέσεων στάθμευσης.
Στόχος μας είναι να προσφέρουμε κυκλοφοριακές ανάσες στο κέντρο της πόλης και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών.

3ον. Θα προχωρήσουν στις παρακάτω νέες συνεργασίες και προγραμματικές προτάσεις που θα ενισχύσουν τον ρόλο του Αναπτυξιακού Οργανισμού ως φορέα τοπικής αυτοδιοίκησης:
1. Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση της Πράξης: «Προσθήκη αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Ηρωικής Νήσου Κάσου». Συμβαλλόμενοι: δήμος Η.Ν. Κάσου-Κολοσσός 2047 Α.Ε.

2. Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση της Πράξης: «Τεχνική βοήθεια στον δήμο Ρόδου, για υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτηρίων δήμου Ρόδου».
Συμβαλλόμενοι: δήμος Ρόδου-Κολοσσός 2047 Α.Ε.

3. Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση της Πράξης: «Σύνταξη φακέλου υποβολής πρότασης Ενεργειακής Αναβάθμισης Ενυδρείου Ρόδου, στην Πρόσκληση 46-Δ.2.1 (Α/Α ΟΠΣ 7933) του Προγράμματος Νότιο Αιγαίο».
Συμβαλλόμενοι: ΕΛΚΕΘΕ-Κολοσσός 2047 Α.Ε.

4. Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση της Πράξης: «Παροχή υπηρεσιών βιώσιμης αστικής κινητικότητας στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, μέσω συστήματος μεταφορών με ηλεκτροκίνητα οχήματα».

Διαβάστε ακόμη

Έπρεπε να τροποποιηθεί ο Οργανισμός της περιφέρειας

Ακαθάριστα οικόπεδα: Πάνω από 515.000 δηλώσεις καθαρισμού στη σχετική πλατφόρμα

Συναγερμός στη Ρόδο: Εξαφανίστηκαν 3 παιδιά από χώρο φιλοξενίας

Η συντονισμένη επίθεση Σαμαρά και Καραμανλή και η αντίδραση της κυβέρνησης

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Κω. Επιστρέφουν στα σπίτια και τα ξενοδοχεία τους κάτοικοι κι επισκέπτες

Σε «κοινή γραμμή» βρίσκονται δήμος και Ένωση Ξενοδόχων

Γ. Χατζημάρκος: «Η Χρ. Καραγιάννη να καταθέσει στοιχεία αλλιώς θα προσφύγουμε εμείς στη δικαιοσύνη»

Μετάλλια και ρεκόρ από τους Δωδεκανήσιους στο Πανελλήνιο στίβου Ανδρών-Γυναικών στον Βόλο