To Διεθνές Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία θα παρουσιαστεί για δεύτερη φορά στο Παρίσι

To Διεθνές Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία θα παρουσιαστεί για δεύτερη φορά στο Παρίσι

To Διεθνές Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία θα παρουσιαστεί για δεύτερη φορά στο Παρίσι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 550 ΦΟΡΕΣ

Η Ελληνική και Γαλλική δημιουργία στο προσκήνιο: μουσική, εικαστικές τέχνες και ήχος | 15-17 Ιουλίου 2024

Προτού σηκώσει την αυλαία του για έκτη συνεχή χρονιά στο νησί της Ρόδου (Ελλάδα), από τη 1 έως και τις 13 Οκτωβρίου 2024, το Διεθνές Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία θα παρουσιαστεί για δεύτερη χρονιά στο Παρίσι από τις 5 έως τις 7 Ιουλίου 2024.

Σχεδιασμένες ως ένα ταξίδι αναβίωσης της κοινής ιστορίας και αλληλεπίδρασης στον τομέα της τέχνης και του πολιτισμού, οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα είναι η αντανάκλαση των αξιών και της αποστολής του Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Πολυφωνίας, προσφέροντας στο κοινό του Παρισιού και της ελληνικής κοινότητας της διασποράς ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Το Φεστιβάλ έχει στόχο να αναδείξει την πολιτιστική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας ενισχύοντας τη διεθνή προώθηση της Ρόδου και του Νοτίου Αιγαίου.

Ανακαλύψτε ένα καθηλωτικό πρόγραμμα σε εμβληματικούς χώρους στην καρδιά του Παρισιού, στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και στο Parc Floral de Paris: Συναυλία με τον Gilles Apap και την Myriam Largue (βιολί και ακορντεόν αντίστοιχα), έναν μουσικό περίπατο και εργαστήρια με τους Rodos Vocal Ensemble, ένα εισαγωγικό εργαστήρι πάνω στην αρχαία ποίηση από τους φοιτητές μεταπτυχιακού του οργανισμού Sorbonne Antique, έκθεση φωτογραφίας «Της μνήμης η κεντημένη φορεσιά – είμαστε “αυτοί” που φοράμε» της Καλλιόπης Βουτζαλή καθώς, μία ημερίδα και προβολές.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Από τις 5 Ιουλίου έως τις 2 Σεπτεμβρίου στο Parc Floral de Paris.
Η δεύτερη έκδοση του Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία στο Παρίσι, παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Της μνήμης η κεντημένη φορεσιά – είμαστε “αυτοί” που φοράμε» της Καλλιόπη, Βουτζαλή σε ένα από τα σημαντικότερα πάρκα του Παρισιού.

Το Parc Floral de Paris, ανοίγει τις πόρτες του δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους από 80 χιλιάδες επισκέπτες να απολαύσουν μια συλλογή φωτογραφιών που αποτυπώνει την ιστορική – παραδοσιακή δωδεκανησιακή ενδυμασία από το 1800 έως το 1900.

Parc Floral de Paris – Pavillon 7, route de la Pyramide – Paris (75012), από τις 5 Ιουλίου έως τις 2 Σεπτεμβρίου (Ελεύθερη είσοδος στην έκθεση – η είσοδος στο Parc Floral de Paris είναι με εισιτήριο). Στις 5 Ιουλίου από τις 10:30π.μ. έως τις 2:30μμ, στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης
Ο Οργανισμός Sorbonne Antique και τα μέλη του, φοιτητές μεταπτυχιακού του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, προσφέρουν τρία εισαγωγικά εργαστήρια πάνω στην ποίηση και στο αρχαίο ελληνικό τραγούδι, παρέχοντας στους συμμετέχοντες τα εφόδια για να γράψουν ένα ποίημα το οποίο θα απαγγείλουν σε ένα από τα αμφιθέατρα του πανεπιστημίου της Σορβόννης.

Amphithéâtre Cauchy de la Sorbonne, 17 rue de la Sorbonne, Paris (75005)
Παρασκεύη 5 Ιουλίου από τις 10:00π.μ. έως τις 11:15π.μ., 11:30 με 12:45μ.μ. και 1:15 μ.μ. με 2:30μ.μ. (ελεύθερη είσοδος με κράτηση).
Στις 6 Ιουλίου στις 10:30π.μ. στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.
Ημερίδα “Under the Sun of Rhodes: A Historical Walk”, θα παρουσιάσει ο κ. Franck Prêteux, λέκτορας ελληνικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, αναδεικνύοντας την επιρροή των νησιών μέσω μιας διεξοδικής επισκόπησης των Ροδιακών έργων τέχνης. Την ημερίδα, θα ακολουθήσει προβολή ταινιών μικρού μήκους, που γυρίστηκαν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία στη Ρόδο, από τον Gabriel Mirété, σκηνοθέτη, σεναριογράφο και ηθοποιό.

Amphithéâtre Richelieu de la Sorbonne, 17 rue de la Sorbonne, Paris (75005) Σάββατο 6 Ιουλίου στις 10:30π.μ. (ελεύθερη είσοδος με κράτηση) στις 6 Ιουλίου στις 4:30μ.μ. στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης
Ο βιρτουόζος βιολιστής Gilles Apap και η δεξιοτέχνης ακορντεονίστα Myriam Lafargue, θα ενώσουν τους μουσικούς τους κόσμους στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Γνωστός για το εκλεκτικό και αυτοσχεδιαστικό του ταλέντο, ο Gilles Apap διακρίνεται για τις ερμηνείες του στο κλασικό ρεπερτόριο της παραδοσιακής μουσική και της τζαζ. Η Myriam Lafargue, μια διεθνώς αναγνωρισμένη ακορντεονίστα, συνοδεύει τον Gilles Apap σε συναυλίες πάνω από είκοσι χρόνια. Η βαθιά μουσική τους σχέση είναι εμφανής καθώς προχωρούν πέρα από τη παρτιτούρα, προκειμένου να αυτοσχεδιάσουν μαζί σε μια τέλεια αρμονία, κερδίζοντας τον μεγαλύτερο θαυμασμό.

Amphithéâtre Richelieu de la Sorbonne, 17 rue de la Sorbonne, Paris (75005) Σάββατο 6 Ιουλίου στις 4:30μ.μ. (ελεύθερη είσοδος με κράτηση)
Στις 7 Ιουλίου στις 2:30μ.μ. και στις 5:30μ.μ. στο Parc Floral de Paris
Η Vocal Ensemble Rodos θα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στο κοινό με ένα διαδραστικό εργαστήρι μουσικής που θα απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την ανθρώπινη φωνή και πολυφωνία, δουλεύοντας με την έμπειρη γαλλική ομάδα μουσικών. Θα ακολουθήσει μουσικός περίπατος, όπου το κοινό θα συμπράξει με τους καλλιτέχνες.

Parc Floral de Paris, route de la Pyramide – 75012, Παρίσι 7 Ιουλίου από τις 2:30μ.μ. έως τις 3:30μ.μ. (φωνητικό εργαστήρι) και στις 5:30μ.μ. (μουσικός περίπατος)
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό για το εργαστήριο – η είσοδος στο Parc Floral είναι με εισιτήριο

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό για όλες τις εκδηλώσεις.
Για τη συναυλία, την ημερίδα, τις προβολές και τα εργαστήρια η κράτηση είναι απαραίτητη. Η πρόσβαση στον χώρο του Parc Floral είναι με είσοδο.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.festivaleuropeanpolyphony.com

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ
Ο πρωτότυπος και πολυδιάστατος καλλιτεχνικός θεσμός δημιουργήθηκε το 2019 με τη συνεργασία του Γαλλικού Οργανισμού Arts Spontanés και της Ars Artis που έχει την έδρα της στη Ρόδο.

Για δεκαπέντε συνεχόμενες ημέρες, η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου μετατρέπεται σε ένα εργαστήρι μουσικής και τέχνης. Στο φεστιβάλ δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να λάβει μέρος σε πολυάριθμα διαδραστικά μουσικά εργαστήρια και συναυλίες υψηλής αισθητικής στις οποίες συμμετέχουν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα. Είναι ένας καινούργιος τρόπος γνωριμίας μέσα από την τέχνη που εξοικειώνει το κοινό με την κλασική μουσική.

Ένας από τους κυριότερους στόχους του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της Ρόδου ως εξέχουσας καλλιτεχνικής πρωτεύουσας και η εδραίωση της σαν έναν από τους πιο σημαντικούς προορισμούς πολιτιστικού τουρισμού διεθνώς. Επίσης, κύριο μέλημα του φεστιβάλ αποτελεί η ανάπτυξη και η προώθηση της μουσικής στους νέους.

Καλλιτεχνική διεύθυνση:
Σάββας Καραντζιάς, πρόεδρος Οργανισμού Ars Artis, (Greece-Rhodes)
Χρύσανθος Αντωνίου, πρόεδρος Γαλλικού Οργανισμού Arts Spontanés (France-Paris)
Το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία είναι μία συνδιοργάνωση του οργανισμού Arts Spontanés και της Ars Artis. Το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία Παρίσι 2024 στηρίζουν ο Δήμος Ρόδου, ο δήμος Παρισιού και ο Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ).

Η Συναυλία, η ημερίδα, οι προβολές καθώς και τα εργαστήρια που διεξάγονται στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης γίνονται με την συνεργασία του τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου (UFR d’histoire de la Faculté des Lettres – Sorbonne Université).

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τα Φεστιβάλ του Parc Floral de Paris για την αρωγή τους στη διοργάνωση της έκθεσης φωτογραφίας και του μουσικού περίπατου στο Parc Floral de Paris.

Διαβάστε ακόμη

Στις 6 Ιουλίου στη Μονόλιθο η Γιορτή Γεωργού & Κτηνοτρόφου

Η Θεατρική Παράσταση «Οι αγνοούμενες» σήμερα και αύριο στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Summer Camp δημιουργικής γραφής για παιδιά κι εφήβους

4ο Φεστιβάλ Σκόρδου στα Καλαβάρδα

1ο Faliraki Oldtimer Festival

Το Σάββατο τα εγκαίνια της έκθεσης της Χρ. Ντέλλα «Ιχνηλατώντας τη Βυζαντινή Τέχνη»

Δράσεις του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Ημερίδα:«Ο Σχεδιασμός Πολιτιστικών Στρατηγικών Περιφερειακών και Νησιωτικών Περιοχών - Η Περίπτωση της Ρόδου» στο Παν. Αιγαίου