Πώς έκλεισε ο Μάιος σε ότι αφορά τις αφίξεις τουριστών στο Αεροδρόμιο «Διαγόρας»

Πώς έκλεισε ο Μάιος σε ότι αφορά τις αφίξεις τουριστών στο Αεροδρόμιο  «Διαγόρας»

Πώς έκλεισε ο Μάιος σε ότι αφορά τις αφίξεις τουριστών στο Αεροδρόμιο «Διαγόρας»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1268 ΦΟΡΕΣ

Αύξηση 15,8% με βάση τα στοιχεία της Fraport σε σχέση με πέρυσι

Ένας ιδιαίτερα καλός μήνας τουριστικά ήταν για τη Ρόδο ο Μάιος, καθώς, τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, απέδειξαν, ότι οι εκτιμήσεις για την καλή πορεία του Τουρισμού φέτος στο νησί μας, επιβεβαιώνονται περίτρανα.

Ο μήνας που πέρασε, κατέγραψε απροσδόκητα υψηλά νούμερα, και μάλιστα, η αύξηση που σημειώθηκε, ήταν σε διψήφιο ποσοστό. Από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Fraport Greece και από τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία προηγούμενων ετών, προκύπτει, ότι ο φετινός Μάιος ήταν ο καλύτερος όλων των εποχών, αφού έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Περιγράφοντας τον μήνα που πέρασε, θα έλεγε κανείς, ότι θύμιζε περισσότερο Ιούνιο, και μάλιστα στις καλές εποχές για το νησί, καθώς ο αριθμός των 377.088 τουριστών που ήρθαν με πτήσεις τσάρτερ στη Ρόδο, ήταν ένα… μαγικό νούμερο που κανείς δε φανταζόταν.

Ρίχνοντας, λοιπόν, μία ματιά στα περσινά στοιχεία της κίνησης του αντίστοιχου μήνα, και κάνοντας μία σύγκριση με τα φετινά, θα διαπιστώσει κανείς, ότι σημειώθηκε μία αύξηση σε ποσοστό 15,8%, καθώς, φέτος τον Μάιο ήρθαν 51.407 τουρίστες, περισσότεροι από πέρυσι. Ο αριθμός των επιβατών που έφτασε πέρυσι τέτοιο μήνα στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» ήταν 325.681.

Από την καταγραφή που έγινε όλο τον προηγούμενο μήνα, προκύπτει, ότι πρώτοι στην κατάταξη εξακολουθούν να βρίσκονται οι Άγγλοι τουρίστες, που ξεπέρασαν σε αριθμό τους 114.471. Στη δεύτερη θέση και μάλιστα με μεγάλη διαφορά βρέθηκαν οι Γερμανοί, που πλησίασαν τους 80.000, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβαν οι Πολωνοί τουρίστες, που επίσης είχαν μεγάλη διαφορά από τους Γερμανούς. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Σουηδοί και οι Φινλανδοί.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, ότι τον μήνα που πέρασε, εξυπηρετήθηκαν 4.442 πτήσεις τσάρτερ (αφίξεις και αναχωρήσεις) ενώ διακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου «Διαγόρας» 713.936 τουρίστες έναντι 610.050 τον περσινό Μάιο. Η αύξηση που σημειώθηκε, έφτασε το 17%. Παράλληλα, απολογιστικά, στο πεντάμηνο είχαμε τη διακίνηση μέσω του αεροδρομίου μας συνολικά 1.012.857 τουριστών, έναντι 875.751 ένα χρόνο πριν, με την αύξηση να διαμορφώνεται στο 15,71%.

Σε ό,τι αφορά την κίνηση στις γραμμές εσωτερικού και εκεί σημειώθηκε αύξηση, σε ποσοστό 13,6%, καθώς, τον μήνα που πέρασε, διακινήθηκαν από το αεροδρόμιό μας 77.700 επιβάτες έναντι 68.391 πέρυσι τον Μάιο, ενώ απολογιστικά, στο πεντάμηνο διακινήθηκαν στις γραμμές εσωτερικού 317.190 επιβάτες έναντι 293.993 πέρυσι, με αποτέλεσμα, η αύξηση φέτος να διαμορφωθεί στο 7,9%.

Διαβάστε ακόμη

Στη Ρόδο η Διευρυμένη Συνεδρίαση της ΚΕΕΕ με θέμα τον νησιωτικό τουρισμό

407 θαλαμηγοί κατέπλευσαν μέχρι τις 10 Ιουνίου στη Ρόδο

Δ. Τσιλιγκίρης: Στο βόρειο τρίγωνο του νησιού υπάρχει μεγάλη κίνηση

Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού 2024 στη Ρόδο τον Οκτώβριο

Ένωση Ξενοδόχων: Xρειάζεται να γίνουν πολλά στην πόλη της Ρόδου

Γ. Τόππος: Η σεζόν για τη Ρόδο έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς

Κορυφαίους δημοσιογράφους από τη Γαλλία φιλοξένησε η Ρόδος

Πρέσβειρα της Ρόδου έγινε η Serena Palladino από τη Μεγάλη Βρετανία