Προφυλακίστηκε 30χρονος Ρώσος που μετέφερε μετανάστες στη Σύμη

Προφυλακίστηκε 30χρονος Ρώσος που μετέφερε μετανάστες στη Σύμη

Προφυλακίστηκε 30χρονος Ρώσος που μετέφερε μετανάστες στη Σύμη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 478 ΦΟΡΕΣ

Στις φυλακές οδηγήθηκε χθες μετά την απολογία του ο 30χρονος Ρώσος που συνελήφθη από τους λιμενικούς, ως ο κυβερνήτης του σκάφους, το οποίο προσάραξε σε βραχώδη περιοχή της Σύμης μεταφέροντας 18 άτομα, τα οποία κατέβαλαν 4.000 έκαστος για το ταξίδι τους αυτό.

Ο 30χρονος που συνελήφθη είχε μαζί του ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 13,5εκ., ενώ αναγνωρίστηκε ως κυβερνήτης του σκάφους και διακινητής των υπόλοιπων αλλοδαπών, με αποτέλεσμα σε βάρος του να ασκηθούν ποινικές διώξεις και να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Έτσι, χθες το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Μιχάλη Διάκο, προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Ωστόσο, οι όποιοι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν Εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν τις πρωινές ώρες στις 9 Ιουνίου 2024 (την περασμένη Κυριακή), όταν ένα περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Π.Λ.Σ.) ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία στη θαλάσσια περιοχή Σύμης, εντόπισε ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) πολυεστερικό σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα με πορεία βορειοδυτικά της νησίδας Νίμος.

Το ταχύπλοο προσέγγισε και προσάραξε σε βραχώδη περιοχή και οι επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν και τράπηκαν σε φυγή στη χερσαία περιοχή. Στελέχη του Π.Π.Λ.Σ. μαζί με στελέχη περιπολικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.) που κατέπλευσε στην περιοχή, εντόπισαν και περισυνέλεξαν συνολικά δεκαοκτώ (18) αλλοδαπούς (15 άντρες, 1 γυναίκα και 2 ανήλικα).

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Σύμης και κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει τις πρωινές ώρες την 09-06-2024 από ΝΤΑΤΣΑ Τουρκίας, ενώ είχαν καταβάλει το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ έκαστος, για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα. Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Λιμεναρχείο Σύμης.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθησαν 2 άτομα για εμπόριο απομιμητικών προϊόντων στην Κω

Φυλάκιση 6 μηνών σε 48χρονο για την κλοπή 400 ευρώ

Έγινε δεκτό το αίτημα 33χρονης για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης

Οδηγούσε μεθυσμένος και συνελήφθη 52χρονος

Ρόδος: Τρύπωσε στο κατάστημα κι άρπαξε από την ταμειακή μηχανή 400 ευρώ

Συνελήφθησαν 9 άτομα για εμπόριο απομιμητικών προϊόντων στην Κω

Σημαντική ελάφρυνση χρεών για εταιρεία και για συμπολίτη μας

Συνελήφθη Γερμανός για δενδρύλλια και ενδοοικογενειακή βία