Ποιες ευρωπαϊκές χώρες ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα για τον Τουρισμό πέρυσι;

Ποιες ευρωπαϊκές χώρες ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα για τον Τουρισμό πέρυσι;

Ποιες ευρωπαϊκές χώρες ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα για τον Τουρισμό πέρυσι;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 484 ΦΟΡΕΣ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών έχει παρακολουθήσει ποιες χώρες δαπανούν τα περισσότερα χρήματα για τον Τουρισμό, κερδίζουν τα περισσότερα και ποιοι ήταν οι πιο επισκέψιμοι προορισμοί πέρυσι.

Οι Γερμανοί, Βρετανοί και Ιταλοί τουρίστες είναι από τους πιο σπάταλους όταν πρόκειται για ταξίδια.

Αυτό σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), ο οποίος παρακολούθησε ποιες χώρες ξοδεύουν τα περισσότερα, κερδίζουν τα περισσότερα και πού πήγαν οι άνθρωποι το 2023.

Οι ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης σε μερικές από τις κατηγορίες - ιδού τα αποτελέσματα.

Ποιες χώρες έχουν τις υψηλότερες τουριστικές δαπάνες;
Οι Κινέζοι τουρίστες ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα με το συνολικό τους ποσό το 2023 να φτάνει περίπου τα 183 δισεκατομμύρια ευρώ. Με το άνοιγμα των συνόρων για τα διεθνή ταξίδια ξεπέρασαν τους Αμερικανούς, οι οποίοι ξόδεψαν πέρυσι 114 δισ. ευρώ. Ένα χρόνο νωρίτερα, οι τουρίστες από τις ΗΠΑ κατέλαβαν την πρώτη θέση.

Οι Γερμανοί ήταν οι τρίτοι που ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα, συγκεντρώνοντας συνολικά 104 δισ. ευρώ, και οι Βρετανοί οι τέταρτοι με 102 δισ. ευρώ.

Ο Καναδάς, η Ιταλία, η Ινδία, η Ρωσία και η Κορέα συμπληρώνουν τον κατάλογο των χωρών που ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα για Τουρισμό το 2023, με την Ιταλία να ανεβαίνει από τη 10η στην έβδομη θέση.

Ποιες χώρες κερδίζουν τα περισσότερα από τον Τουρισμό;
Όσον αφορά τα έσοδα από τον Τουρισμό, η κατάταξη οδηγείται από τις ΗΠΑ, οι οποίες έβγαλαν 164 δισ. ευρώ το 2023. Ακολουθούν η Ισπανία, η οποία κέρδισε 86 δισ. ευρώ, το Ηνωμένο Βασίλειο με 69 δισ. ευρώ, η Γαλλία με 64 δισ. ευρώ και η Ιταλία με 52 δισ. ευρώ.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Τουρκική Δημοκρατία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Γερμανία, η Σαουδική Αραβία, το Μακάο (Κίνα), η Ινδία και το Μεξικό συμπληρώνουν την πρώτη 15άδα με τα υψηλότερα έσοδα από τον Τουρισμό.

Ποιες χώρες επισκέπτονται οι τουρίστες;
Δύο ευρωπαϊκές χώρες κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις για τους περισσότερους ξένους ταξιδιώτες πέρυσι. Η Γαλλία παρέμεινε η χώρα με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο με 100 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες. Αναμένεται να επαναλάβει αυτά τα νούμερα και το 2024 με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού που θα διεξαχθούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η Ισπανία κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 85 εκατομμύρια. Και οι δύο προηγήθηκαν των ΗΠΑ (66 εκατομμύρια), της Ιταλίας (57 εκατομμύρια) και της Τουρκίας (55 εκατομμύρια).

Συνολικά, επτά από τους 10 προορισμούς με τις περισσότερες επισκέψεις βρίσκονταν στην Ευρώπη, με την Ιταλία, τη Γερμανία και την Αυστρία να συμπληρώνουν τη λίστα.

Αυτό καθιστά την Ευρώπη μια από τις πιο περιζήτητες περιοχές, που προσελκύει τους περισσότερους διεθνείς επισκέπτες παγκοσμίως.

Η Κίνα ήταν επίσης κορυφαίος προορισμός για χρόνια, αλλά ο αριθμός των επισκεπτών στη χώρα έχει μειωθεί δραματικά από τότε που εισήχθησαν αυστηρές απαιτήσεις εισόδου κατά τη διάρκεια του COVID-19. Έπεσαν από 65,7 εκατομμύρια το 2019 σε μόλις 35,5 εκατομμύρια το 2023.

Πηγή: gr.euronews.com

Διαβάστε ακόμη

TUI: Κρήτη, Ρόδος και Κως στο top 5 των προορισμών το φετινό καλοκαίρι

Καλλιόπη Βέττα: Η υποβάθμιση των ξεναγών πλήττει τα επαγγελματικά τους δικαιώματα και την εικόνα του ελληνικού τουρισμού

Πάνω από 2,5 δισ. η συνεισφορά του συνεδριακού τουρισμού στην εθνική οικονομία

Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον Θρησκευτικό Τουρισμό

ΙΝΣΕΤΕ: Αυστραλία, Καναδάς και ΗΠΑ οι 3 πλέον υποσχόμενες long-haul αγορές

Κρουαζιέρα: Αύξηση-σοκ 150% στα ανταποδοτικά τέλη επιβατών στα Λιμενικά Ταμεία

Οι 4 επιδόσεις που δείχνουν τον δρόμο για το φετινό ρεκόρ σε έσοδα και αφίξεις στον τουρισμό

Πτώχευση FTI | Ακυρώθηκαν όλα τα ταξίδια από τις 6 Ιουλίου και μετά- δεν βρέθηκε λύση- εξασφαλισμένα τα χρήματα των πελατών