Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν τρεις Παλαιστίνιοι που μετέφεραν μετανάστες

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν τρεις Παλαιστίνιοι που μετέφεραν μετανάστες

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν τρεις Παλαιστίνιοι που μετέφεραν μετανάστες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 515 ΦΟΡΕΣ

Στις φυλακές οδηγήθηκαν μετά τις απολογίες τους χθες και οι τρεις αλλοδαποί που είχαν συλληφθεί για τη μεταφορά με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο έξι παράνομων αλλοδαπών από το χωριό Θεολόγος της Ρόδου, στην πόλη.

Πρόκειται για έναν 26χρονο Παλαιστίνιο και δύο άνδρες, ηλικίας 30 και 34 ετών από τη Γάζα, οι οποίοι χθες απολογήθηκαν στον ανακριτή Ρόδου, όπου και αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως προανακριτικά ο 26χρονος Παλαιστίνιος είχε αποδεχτεί την πράξη της μεταφοράς των παράνομων αλλοδαπών με το αυτοκίνητό του, για την οποία και θα ελάμβανε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, όπως είπε.

Ο ίδιος είχε προσθέσει, πως ήταν η τρίτη φορά που έκανε την πράξη αυτή και πως στις 8 Ιουνίου τα ξημερώματα που συνελήφθη, μαζί του ήταν και ο 30χρονος από τη Γάζα αλλά και ο 34χρονος συμπατριώτης του τελευταίου.

Οι δύο άνδρες από τη Γάζα ωστόσο, αρνήθηκαν προανακριτικά τα όσα τους καταλογίζονται και δήλωσαν, ο μεν 30χρονος ότι πήγε για παρέα μαζί με τον 26χρονο Παλαιστίνιο και ο δε 34χρονος, πως την ώρα που έγιναν όλα αυτά, εκείνος κοιμόταν.

Σημειώνεται πως η σύλληψη του 34χρονου έγινε μερικές ώρες αργότερα από αυτή των δύο συγκατηγορούμενών του, καθώς η εμπλοκή του προέκυψε από την προανάκριση και έτσι εντοπίστηκε πρωινές ώρες της 8ης Ιουνίου στο σπίτι του στην Παλιά Πόλη.

Πιο αναλυτικά, ο 26χρονος και ο 30χρονος συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 τις πρώτες πρωινές ώρες (περίπου στις 2 τα ξημερώματα), από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας, με τη συνδρομή του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και του πληρώματος περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, στην παραλία του Θεολόγου και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Την ίδια ημέρα συνελήφθη και ο αλλοδαπός διακινητής – μεταφορέας των 16 μεταφερόμενων που μόλις είχαν αφιχθεί στο νησί μας και θα τους παραλάμβαναν οι δύο μεταφορείς, ο 26χρονος Παλαιστίνιος και ο 30χρονος από τη Γάζα.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι δύο αλλοδαποί συλληφθέντες τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση και εντοπίστηκαν να επιβιβάζουν αλλοδαπούς εντός Ι.Χ.Ε. οχήματος, οι οποίοι μόλις είχαν αποβιβαστεί στην παραλία.

Οι λιμενικοί ακινητοποίησαν το όχημα και οι δύο αλλοδαποί, αφού αρχικά ετράπησαν σε φυγή, κατόπιν καταδίωξης, συνελήφθησαν. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το όχημα και μία (01) συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Επίσης, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε και συνελήφθη από τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, ένας ακόμα αλλοδαπός για παράβαση του Ν. 5038/2023 «Παράνομη Διακίνηση Παράτυπων Μεταναστών» και του άρθρου 187 του Π.Κ. «Συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση».

Πρόκειται για τον 34χρονο από τη Γάζα, ο οποίος συνελήφθη στις 8 Ιουνίου 2024 στις εννέα το βράδυ.

Προφυλάκιση και 37χρονου Ρώσου
Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες 37χρονος αλλοδαπός από τη Ρωσία που κατηγορείται για τη μεταφορά 28 ατόμων από τα τουρκικά παράλια στη Ρόδο.

Πιο αναλυτικά, η σύλληψη του αλλοδαπού έγινε στις 11 Ιουνίου από τους λιμενικούς και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε για ανάκριση.

Χθες το πρωί, ο 37χρονος Ρώσος, συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα Μίκα Δουβή προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός αποδέχτηκε την πράξη του και συγκεκριμένα είπε πως έφθασε στην Τουρκία μόλις πριν από δύο εβδομάδες και δεν είχε αρκετά χρήματα γι’ αυτό και όταν του πρότειναν να κάνει τη μεταφορά για 400 ευρώ, δέχτηκε.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ο 37χρονος Ρώσος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται πως, όλα ξεκίνησαν όταν πρωινές ώρες στις 11 Ιουνίου 2024, πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή του Καρνάγιου στη Ρόδο ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος με είκοσι εννέα (29) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (18 άνδρες, 07 γυναίκες και 04 ανήλικοι), τους οποίους περισυνέλεξε και τους μετέφερε στο λιμάνι της Ρόδου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε την προανάκριση, συνελήφθη ως διακινητής ο 37χρονος αλλοδαπός εκ των ανωτέρω, για παράβαση του άρθρου 25 του Ν.5038/2023 «Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο» και παραπέμφθηκε αρμοδίως, ενώ το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθησαν 2 άτομα για εμπόριο απομιμητικών προϊόντων στην Κω

Φυλάκιση 6 μηνών σε 48χρονο για την κλοπή 400 ευρώ

Έγινε δεκτό το αίτημα 33χρονης για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης

Οδηγούσε μεθυσμένος και συνελήφθη 52χρονος

Ρόδος: Τρύπωσε στο κατάστημα κι άρπαξε από την ταμειακή μηχανή 400 ευρώ

Συνελήφθησαν 9 άτομα για εμπόριο απομιμητικών προϊόντων στην Κω

Σημαντική ελάφρυνση χρεών για εταιρεία και για συμπολίτη μας

Συνελήφθη Γερμανός για δενδρύλλια και ενδοοικογενειακή βία