Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διακρίθηκε και το 2024 στα ΤΗΕ Impact Rankings

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διακρίθηκε και το 2024 στα ΤΗΕ Impact Rankings

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διακρίθηκε και το 2024 στα ΤΗΕ Impact Rankings

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 568 ΦΟΡΕΣ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διατήρησε την θέση του ανάμεσα σε κορυφαία διεθνή και εγχώρια Πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, διακρίθηκε και φέτος στα Times Higher Education Impact Rankings 2024, διατηρώντας την εξαιρετική θέση που κατέκτησε το 2023 ανάμεσα σε κορυφαία διεθνή και εγχώρια πανεπιστημιακά ιδρύματα. Η διάκριση αυτή είναι ιδιαίτερης βαρύτητας, καθώς επιβραβεύει τη συνολική αριστεία που επιδεικνύει ο οργανισμός αναφορικά με τη συμβολή του στην βιώσιμη ανάπτυξη, αναδεικνύοντας τη δέσμευσή του για την αντιμετώπιση των σύγχρονων παγκόσμιων προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένης της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, της κοινωνικής ένταξης, της οικονομικής ανάπτυξης και των συνεργασιών τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Σε μία χρονιά υψηλού ανταγωνισμού και ιδιαίτερα απαιτητική, με 7 επιπλέον νέες συμμετοχές από την Ελλάδα, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι ο μόνος ελληνικός εκπαιδευτικός οργανισμός που αξιολογήθηκε και για τις 17 κατηγορίες στόχων. Ανάμεσα σε 2.152 πανεπιστήμια από 125 χώρες, το Μητροπολιτικό πέτυχε συνολικά εξαιρετική επίδοση στην τελική κατάταξη, στις περισσότερες κατηγορίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, για το 2024, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο κρίθηκε για πρώτη φορά και στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) των Ηνωμένων Εθνών, σε αντίθεση με το 2023 όπου είχε αξιολογηθεί σε έξι μόνο κατηγορίες.

Η αξιολόγηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στη λίστα κατάταξης Times Higher Education Impact Rankings, πραγματοποιείται βάσει τεκμηριωμένων στοιχείων που παρουσιάζονται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό και περιλαμβάνονται σε εκθέσεις ή αφορούν σε διαδικασίες και πολιτικές που αναρτώνται με διαφάνεια στην ιστοσελίδα του και είναι δυνατόν να ελεγχθούν. Η παραπάνω διάκριση αντικατοπτρίζει, με τον πιο εμφατικό τρόπο, την ολιστική προσέγγιση αλλά και τις καινοτόμες πολιτικές που έχουν υιοθετηθεί από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και οι οποίες έχουν ως στόχο να συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη, με συνεχείς προσπάθειες μείωσης των ανισοτήτων, ενίσχυσης της θέσης της γυναίκας στην εκπαίδευση και τη διοίκηση, βελτίωσης της υγείας της εκπαιδευτικής του κοινότητας και παροχής ποιοτικής διεθνούς εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο δεσμεύεται πως θα εξακολουθήσει να παίρνει ουσιαστικές πρωτοβουλίες σε σχέση με τη βιωσιμότητα, προάγοντας τις συνεργασίες σε διεθνή κλίμακα, και συνεχίζοντας, παράλληλα, να καινοτομεί στον τομέα της εκπαίδευσης και της επιστημονικής έρευνας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα THE Impact Rankings 2024 εδώ.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας:

Λυδία Μπότση

V+O Communication
Senior Account Manager

τηλ. +30 210.7249000

Mob. +30 6932237791

Email: lbo @vando.gr

Σχετικά με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο:

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με ιστορία από το 1982, είναι σήμερα το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών και ο μεγαλύτερος πάροχος Διακρατικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Μέσω των 12 Ακαδημαϊκών του Σχολών, προσφέρει περισσότερα από 70 αναγνωρισμένα Bachelors, Masters και Διδακτορικά, που καλύπτουν μεγάλο εύρος σύγχρονων επιστημονικών πεδίων, σε συνεργασία με 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια. Έχει παρουσία σε 8 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, στην Αθήνα, το Μαρούσι, τον Πειραιά, την Πάτρα, τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο και το Ηράκλειο Κρήτης, σε υπερσύγχρονα campuses υψηλών προδιαγραφών. Είναι μέλος περισσότερων από 30 διεθνών και ελληνικών επιστημονικών και επαγγελματικών οργανισμών και φορέων.

 

 

 

Διαβάστε ακόμη

2o Θερινό Σχολείο για τη Δημοσιονομική και Φορολογική Πολιτική στην ΕΕ – Sociotax 2024

Διεθνική μετακίνηση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Ρόδου

Βραβεύτηκαν μαθήτριες και μαθητές που διακρίθηκαν σε μαθητικούς διαγωνισμούς από τα Εκπαιδευτήρια «Ροδίων Παιδεία»

Λαμπερή η τελετή αποφοίτησης της Γ’ τάξης του 3ου ΓΕ.Λ. Ρόδου

Βραβείο σε διαγωνισμό ζωγραφικής για μαθήτρια του 2ου Πειραματικού

Ένα παιδί ζωγραφί..ΖΕΙ στη Νέα Πτέρυγα του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης

Εκπαιδευτικές γέφυρες μεταξύ Ρόδου και Κλουζ: Φιλοξενία μαθητών και εκπαιδευτικών από τη Ρουμανία στο πλαίσιο του Erasmus+