Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε η Αξιούπολη την Ιερά Εικόνα του Αγίου Φανουρίου της Ρόδου

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε η Αξιούπολη την Ιερά Εικόνα του Αγίου Φανουρίου της Ρόδου

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε η Αξιούπολη την Ιερά Εικόνα του Αγίου Φανουρίου της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 632 ΦΟΡΕΣ

Πάνδημη η υποδοχή της Εικόνας του Αγίου Φανούριου από τη Ρόδο στην Αξιούπολη.

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και με την αθρόα συμμετοχή πλήθους κόσμου υποδέχθηκε η Αξιούπολη και ευρύτερα η Παιονία τη θαυματουργό Ιερά Εικόνα του Αγίου Φανουρίου από το νησί της Ρόδου (τόπος εύρεσης).

Η υποδοχή της Εικόνος πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του εξωκλησιού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Δημήτριο, και σύσσωμο τον Ιερό Κλήρο της ευρύτερης περιοχής της Παιονίας και των γειτονικών ενοριών και χωριών.

Το Ιερό Κειμήλιο μετέφερε με την έγκριση και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Μιχαήλ Κρητικού, ο οποίος διακονεί εδώ και χρόνια στο προσκύνημα του Αγίου Φανουρίου στη Ρόδο, όπου στεγάζεται η Εικόνα.

Μετά την υποδοχή, ακολούθησε λιτανευτική πομπή έως τον Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου με τη συνοδεία του δημάρχου Παιονίας κ. Κωνσταντίνου Σιωνίδη, της Φιλαρμονικής του δήμου Παιονίας, εκπροσώπων των τοπικών Συλλόγων με τις παραδοσιακές φορεσιές τους και των παιδιών των αθλητικών σωματείων Αξιούπολης.

Στην Ιερά Παράκληση χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Δημήτριος.

Τον π. Μιχαήλ Κρητικού καλωσόρισε στην Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου ο Σεβασμιώτατος, εκφράζοντας με ιδιαίτερη χαρά την ευγνωμοσύνη του στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο για την ευλογία που παρείχε, ώστε να μεταφερθεί η θαυματουργός Εικόνα στην Αξιούπολη και στους ευλαβείς κατοίκους του που ξέρουν να τιμούν και να σέβονται και να αποδίδουν κάθε τιμή και προσκύνηση στην Εκκλησία και τους Αγίους της.

Να σημειωθεί ότι το εξωκλήσι του Αγίου Φανουρίου είναι ίσως το δεύτερο παλαιότερο στη Βόρεια Ελλάδα (1959), ενώ πρώτη εκκλησία που χτίστηκε είναι αυτή στην Τούμπα Θεσσαλονίκης (1934).

Ο π. Μιχαήλ από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πρόσκληση και τη φιλοξενία του στη Μητροπόλη Γουμενίσσης Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, μεταφέροντας και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου.

Κάθε πρωί, θα τελείται θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα θα τελούνται διαρκώς Ιερές Παρακλήσεις και θα ευλογούνται οι Φανουρόπιτες.

Ιερές ακολουθίες θα τελούνται καθημερινά μέχρι και τις 16 Ιουνίου, οπότε θα αναχωρήσει η Εικόνα για την πατρίδα της, τη Ρόδο.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η έλευση και η παραμονή της Εικόνος στον Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου εντάσσεται στο πλαίσιο της πανηγύρεως του κεντρικού Ιερού Ναού Παναγίας «Άξιον Εστί» Αξιουπόλεως, όπου εορτάζει στις 10 και 11 Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμη

Ανακοίνωση των Τ. Ε. του ΚΚΕ Νοτίου Αιγαίου για την αναμόρφωση του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας (ΟΕΥ) της περιφέρειας

Η νέα δημοτική αρχή δρομολογεί την επίλυση του προβλήματος διάβρωσης των ακτών της Ρόδου

Προβλήματα υδροδότησης στα Λάερμα σήμερα μέχρι το μεσημέρι

Ανέλαβε καθήκοντα η Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης

Ερώτηση για τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Στον εξωδικαστικό μηχανισμό επιδιώκει να ενταχθεί η ΔΕΥΑΡ

Το Κουρμπάν Μπαϊράμ γιορτάστηκε από τους Μουσουλμάνους της Ρόδου

«Καταπέλτης» ο Αλ. Κολιάδης: «Προσπαθώ να κρατήσω τους τόνους χαμηλά, όμως, μη με προκαλούν»