Γ. Βαρέλης: Καθ’ όλα νόμιμη η απευθείας τηλεοπτική μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Γ. Βαρέλης: Καθ’ όλα νόμιμη η απευθείας τηλεοπτική μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Γ. Βαρέλης: Καθ’ όλα νόμιμη η απευθείας τηλεοπτική μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1360 ΦΟΡΕΣ

Στη διαμάχη που ξέσπασε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, για το αν θα πρέπει ή όχι οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων να μεταδίδονται ζωντανά και να καλύπτονται τηλεοπτικά απευθείας μέσα από το διαδίκτυο, αναφέρθηκε μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, ο αντιδήμαρχος Αρχαγγέλου και Ψηφιακής Μετάβασης Γιώργος Βαρέλης,

«Ο κόσμος πρέπει να ενημερώνεται, το νησί είναι μεγάλο και ο πολίτης έχει δικαίωμα να ακούει το δημοτικό συμβούλιο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε, εκ του νόμου οι συνεδριάσεις πρέπει να είναι ανοικτές στο κοινό και μόνο σε περίπτωση κάποιας μεμονωμένης συνεδρίασης ιδιαίτερης θεματολογίας με προσωπικά δεδομένα και εφόσον τα 3/5 του οργάνου αποφασίσουν να μην μεταδοθεί η συνεδρίαση, μπορεί να γίνει αυτό. Μάλιστα επισήμανε ως οξύμωρο το γεγονός να διαμαρτύρονται για τις ζωντανές μεταδώσεις εκείνοι που είχαν καλωδιώσει τον δήμο παρακολουθώντας τους πάντες με συσκευές παρακολούθησης που η σημερινή δημοτική αρχή του Αλέξανδρου Κολιάδη φρόντισε να ξηλώσει μόλις ανέλαβε καθήκοντα.


Ο κ. Βαρέλης επισήμανε ότι:
«Η ζωντανή μετάδοση των δημοτικών συμβουλίων ήταν κάτι που έγινε σε συζήτηση τις πρώτες μέρες του Γενάρη. Όλα στο φως, ο κόσμος να ενημερώνεται, το νησί είναι μεγάλο, ο πολίτης π.χ. της Απολακκιάς, ο δημότης έχει ίδια δικαιώματα με τον κάτοικο της πόλης και πρέπει να έχει το δικαίωμα να ακούει το δημοτικό συμβούλιο. Πέρα από αυτό ο νόμος λέει ότι οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων -μπορώ να τον δώσω και στον κ. Καμπουράκη- τι αναφέρει για τις κάμερες στο δημοτικό συμβούλιο. Προχθές έγινε μία επανάσταση πριν καν μιλήσω.

Ο κ. Φλεβάρης έφευγε πριν καν μιλήσω και δεν κατάλαβα γιατί έγινε ο κακός χαμός. Ούτε εμένα μου αρέσει αυτή η εικόνα. Το πρώτο πράγμα που έκανα ως αντιδήμαρχος Ψηφιακής Μετάβασης πέρα από τα τρεχούμενα, διότι τα υπόλοιπα είναι κάποιες ανανεώσεις συμβάσεων σε ανθρώπους που ήδη τρέχουν τα πράγματα στον δήμο σε μόνιμους συνεργάτες που μας παρέχουν υπηρεσίες συντήρησης στους υπολογιστές, στους εκτυπωτές και εσωτερικής λειτουργίας που είναι απαραίτητο που δεν σας κρύβω ότι κι αυτοί ήταν εκτεθειμένοι οικονομικά δηλαδή τους βρήκα χωρίς συμβάσεις, διαπραγματεύτηκα.

Έχω κερδίσει καλύτερες τιμές για το δήμο, τους έχω πει ότι είναι ανοικτό το γραφείο μου να συζητήσουμε εάν έχουν κάποιες προτάσεις. Είμαστε υποχρεωμένοι να είναι οι συνεδριάσεις ανοιχτές δια νόμου. Εκτός και αν αποφασίσουν τα 3/5 του Δ.Σ. για μία συγκεκριμένη συνεδρίαση ας πούμε που μπορεί να έχει κάτι το προσωπικό, κάτι το ιδιαίτερο, να γίνει κλειστή. Όλες οι υπόλοιπες, είμαστε υποχρεωμένοι να είναι δημόσιες. Ως προς την οικονομική δυσπραγία του δήμου Ρόδου και με αφορμή τα όσα ακούγονται στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, ο αντιδήμαρχος κ. Βαρέλη σημείωσε: “Εμείς έχουμε κουραστεί -αν και είμαστε φρέσκιοι- να πρέπει να αποδεικνύουμε ότι ο δήμος χρωστάει.

Ένα πράγμα που το βιώνουμε καθημερινά, που δεν μπορούμε να κινηθούμε, δεν μπορούμε στις Ενότητές μας να κάνουμε ένα πράγμα των 1.000 ή των 2.000 ευρώ. Παρακαλάμε να κατεβάσουμε συμβάσεις χίλια, δυο χιλιάρικα, μήπως και περιορίσουμε τις δαπάνες μας, ώστε να βγει από το τέλμα ο δήμος μία ώρα πιο γρήγορα. Την οικονομική δυσπραγία του δήμου τη διαφημίζουν οι χιλιάδες ιδιώτες, οι ίδιοι που τους χρωστάει ο δήμος αυτή τη στιγμή, οι δεκάδες απλήρωτοι προμηθευτές», είπε μεταξύ άλλων.
Πηγή: Real Voice

Διαβάστε ακόμη

Ανακοίνωση των Τ. Ε. του ΚΚΕ Νοτίου Αιγαίου για την αναμόρφωση του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας (ΟΕΥ) της περιφέρειας

Η νέα δημοτική αρχή δρομολογεί την επίλυση του προβλήματος διάβρωσης των ακτών της Ρόδου

Προβλήματα υδροδότησης στα Λάερμα σήμερα μέχρι το μεσημέρι

Ανέλαβε καθήκοντα η Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης

Ερώτηση για τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Στον εξωδικαστικό μηχανισμό επιδιώκει να ενταχθεί η ΔΕΥΑΡ

Το Κουρμπάν Μπαϊράμ γιορτάστηκε από τους Μουσουλμάνους της Ρόδου

«Καταπέλτης» ο Αλ. Κολιάδης: «Προσπαθώ να κρατήσω τους τόνους χαμηλά, όμως, μη με προκαλούν»