Αναβλήθηκε δίκη 18χρονου Ρομά που άνοιξε τα παγκάρια 4 εκκλησιών

Αναβλήθηκε δίκη 18χρονου Ρομά  που άνοιξε τα παγκάρια 4 εκκλησιών

Αναβλήθηκε δίκη 18χρονου Ρομά που άνοιξε τα παγκάρια 4 εκκλησιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 620 ΦΟΡΕΣ

Αναβλήθηκε χθες για το τέλος Ιουνίου 2025 από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, η εκδίκαση της υπόθεσης 18χρονου Ρομά, ο οποίος κατηγορείται ότι μαζί με έναν 17χρονο ομόφυλό του, αφαίρεσαν περίπου 2.500 ευρώ από τα παγκάρια τεσσάρων εκκλησιών στη Νότια Ρόδο.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί στις 4 Ιουνίου 2024, οπότε και αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νότιας Ρόδου, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 18χρονο και τον 17χρονο, βάζοντας έτσι τέλος στη «δράση» τους.


Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για κλοπές κατά συναυτουργία και με αυτήν ο 17χρονος παραπέμφθηκε στο αρμόδιο δικαστήριο Ανηλίκων (διαχωρίστηκε η δικογραφία ως προς αυτόν) και ο 18χρονος στο Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου όπου δια του δικηγόρου του, κ. Στέλιου Αλεξανδρή είχε ζητήσει αναβολή για χθες, 14 Ιουνίου. Όμως και χθες το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 25 Ιουνίου 2025.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, όπου στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, εντοπίστηκαν στις 4 Ιουνίου 2024 οι δύο Ρομά, οι οποίοι το χρονικό διάστημα, από 25 Μάιου 2024 έως 04 Ιουνίου 2024 παραβίασαν τέσσερις Ιερούς Ναούς στην περιοχή της Κατταβιάς και αφαίρεσαν χρήματα από τα παγκάρια. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγούσε μεθυσμένος και συνελήφθη 52χρονος

Ρόδος: Τρύπωσε στο κατάστημα κι άρπαξε από την ταμειακή μηχανή 400 ευρώ

Συνελήφθησαν 9 άτομα για εμπόριο απομιμητικών προϊόντων στην Κω

Σημαντική ελάφρυνση χρεών για εταιρεία και για συμπολίτη μας

Συνελήφθη Γερμανός για δενδρύλλια και ενδοοικογενειακή βία

Συνελήφθη 63χρονος που πουλούσε είδη «μαϊμού»

Κούρεμα οφειλής κατά 89% πέτυχε συμπολίτισσά μας μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού

Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός στη Ρόδο για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης