Διεθνής διάκριση με πρωτιά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα δημόσια σχολεία της Κω!

Διεθνής διάκριση με πρωτιά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα δημόσια σχολεία της Κω!

Διεθνής διάκριση με πρωτιά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα δημόσια σχολεία της Κω!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 719 ΦΟΡΕΣ

Διεθνής διάκριση με πρωτιά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα δημόσια σχολεία της Κω! Μοναδική διάκριση με πρωτιά για την περιφέρεια Δωδεκανήσου!

Τα γυμνάσια Ζηπαρίου, Αντιμάχειας καθώς και το Γενικό Λύκειο Αντιμάχειας τιμούνται με Πρώτο Διεθνές Βραβείο στην κατηγορία project στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Έλληνες της Ανατολής: Πόντος, Μικρασία, Θράκη».

Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ με τη στήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Όπως ανακοινώθηκε αρμοδίως, ανάμεσα από 600 μαθητικές δημιουργίες δημόσιων και ιδιωτικών σχολικών μονάδων της χώρας μας, της Κύπρου καθώς και ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, η «Αλκυόνα ή το Ταξίδι της Ιφιγένειας», που δημιούργησαν οι μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κω υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού μουσικής κας Γεωργίας Χαραλαμποπούλου, καταφέρνει να δημιουργήσει ρίγη συγκίνησης στο ευρύ ακροατήριο.

Η ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού, η προσφυγιά και ο πόνος για τη χαμένη πατρίδα της ιστορίας, του πολιτισμού και της μνήμης αποτελούν πηγή έμπνευσης για την ομάδα εργασίας των δημόσιων σχολείων μας.

Συνδέοντας εύστοχα την ιστορία της «Ιφιγένειας εν Ταύροις» του Ευρυπίδη με τη δραματική ιστορία του ποντιακού Ελληνισμού δημιουργούν ένα ανατριχιαστικό ποίημα για την ξενιτιά, το μελοποιουν, βγαίνουν από τα όρια του σχολείου συμπράττοντας με τον Σύλλογο Ποντίων Κω «Ο Ξενιτέας» και μας κάνουν ξανά υπερήφανους!

Φωτεινοί εκπαιδευτικοί μας συνεχίστε να εμπνέετε τις νέες γενιές!

Θερμά συγχαρητήρια στα σχολεία μας, τους μαθητές μας και όλους τους συμμετέχοντες για την υπέροχη καλλιτεχνική δημιουργία. 

Διαβάστε ακόμη

Έναν 60χρονο επιβάτη ιστιοφόρου μετέφεραν εκτάκτως στο νοσοκομείο της Κω οι λιμενικοί

Η. Παπαποστόλου (Πρόεδρος Αγροτικού Σ/γου Κω): Πώς η κλιματική αλλαγή μπορεί να επηρεάσει και την παραγωγή στην Κω

Στην Κω το Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου

Συναντήσεις εργασίας αντιδημάρχων και προέδρων στις Κοινότητες Δ.Ε. Ηρακλειδών Κω

Γ. Νικητιάδης: «Υπάρχει λύση για τους εργαζόμενους στο Labranda. Να κινηθεί άμεσα η τράπεζα»

Επαφές του Ιατρικού Συλλόγου Κω για τα θέματα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου

Απευθείας αεροπορική σύνδεση Κω – Λάρνακας

Τα πρώτα αποτελέσματα από το νησί της Κω