Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Υψηλάντη-Πετρίδου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Υψηλάντη-Πετρίδου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Υψηλάντη-Πετρίδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2026 ΦΟΡΕΣ

Παρουσία πλήθους κόσμου έγινε στο Νεστορίδειο Μέλαθρο Ρόδου, η παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Υψηλάντη Πετρίδου "Το σκουλαρίκι της Ανδρονίκης".

Για την συγγραφέα και το νέο μυθιστόρημα της μίλησαν ο γνωστός δημοσιογράφος και συμμαθητής της Γιώργος Ζαχαριάδης, η καταξιωμένη συγγραφέας Τίτσα Πιπίνου, η Ελίτα Φώκιαλη Δρα. ΕΚΠΑ με ειδίκευση στη σύγχρονη αφημηματολογία, ενώ η Μαρία Μανιώτη, καθηγήτρια Χορού-Θεάτρου και ηθοποιός, διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο.

Η παρουσίαση πλαισιώθηκε μουσικά από τον Δημήτρη Ιωσήφ στο πιάνο και τον Γιάννη Παπαθεοδώρου στην κιθάρα και τη φωνή, που δημιούργησαν μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Την παρουσίαση συντόνισε η Ειρήνη Συμιακού, Προϊσταμένη του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου, που ήταν και εκ των συνδιοργανωτών της παρουσίασης.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. κ Κύριλλος, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, η Πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου Καρδούλια και ο πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου Νίκος Κωνσταντινίδης.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και συγκινητική ήταν τέλος η ομιλία της συγγραφέως, κόρης του αείμνηστου Δημάρχου Ρόδου Μιχαήλ Γ. Πετρίδη, ειδικά όταν αναφέρθηκε στην οικογένεια της, το σύζυγό της Αναστάση, τα παιδιά της Βασίλη Α. Υψηλάντη, Βουλευτή Δωδεκανήσου, την κόρη της Τάνια Υψηλάντη Χιώτη, εικαστικό και τα εγγόνια της Αναστάση και Αντώνη Υψηλάντη και Μαριαλένα Χιώτη.

 

Διαβάστε ακόμη

H Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο σε μια μοναδική συναυλία ανοιχτή στο κοινό

Πάμε σαν άλλοτε; Μουσικοχορευτική Θεατρική Παράσταση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Παρουσίαση του βιβλίου «Αντιγόνη Ν. Ζουρούδη- Η Μάνα της Δωδεκανήσου» της Άννας Χαρίτου στη Ρόδο

Επιστρέφουν οι Ετήσιες Καλοκαιρινές Συναυλίες των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Ρόδου - Ολόκληρο το πρόγραμμα

7ο Φεστιβάλ σχολικής οπτικοακουστικής/ κινηματογραφικής δημιουργίας 2024: Είκοσι οπτικοακουστικές μαθητικές δημιουργίες προβλήθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο

Σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου οι παιδικές παραστάσεις "Ο μάγος του Οζ" και "Οι Δεινοσαυρούληδες"

Έκθεση παιδικής ζωγραφικής στην Κρεμαστή | 15 & 16 Ιουνίου

Το έθιμο του Κλήδονα θα αναβιώσει στην Παστίδα